Мистецькі колективи Ковеля пройшли переатестацію на звання «народний» і «зразковий»

17 Червня 2018, 13:52
6117

Сім ковельських колективів пройшли переатестацію на підтвердження звання «народний» і «зразковий».

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

Серед цих колективів – фольклорний гурт «Намисто» (керівник Наталія Гончар), чоловічий вокальний ансамбль «Промінь» (Олександр Середа), академічна хорова капела (Поліна Панюс), ансамбль народної музики «Награш» (Віталій Зіньчук), муніципальний естрадно-духовий оркестр (Василь Марцинковський), танцювальний ансамбль «Дзвіночок» (Інна Темрук),  студія естрадного співу «Надія» (Ірина Новожилова). Відомий у нашому місті камерний оркестр «Квінта» (Тетяна Корнєва) теж взяв участь у концерті як претендент на отримання звання «народний».

Голова комісії, заступник директора обласного науково-методичного центру Віталій Клімчук розповів, що раз на три роки колективи мають звітувати про свою роботу і підтвердити статус. Це своєрідний мотиватор підвищувати свій професійний рівень, працювати над репертуаром.

Концерт видався на славу.  Усі ансамблі, які цього дня виходили на сцену, порадували глядачів та фахівців. Яскравий тон дійству задав перший номер програми. Фольклорний гурт «Намисто» презентував поліський обряд «Збирання ягід». Дівчата поєднали давні волинські пісні з діалогами на поліському діалекті,  передали колорит регіону, говірку людей, які тут жили, їх закоханість у природу, свій край. 

Керівник колективу Наталія Гончар каже, що  дійство, яке відбувалось на сцені – це спільна праця усіх «намистинок», а яскравості усьому додали ще й самобутні костюми, про які подбала кожна з учасниць.

Віталій Клімчук, підбиваючи підсумки, зазначив, що жоден ковельський колектив не розчарував. За його словами, всі вони достойні звання «народного». Голова журі відзначив, що професійно додали танцювальний ансабль «Дзвіночок», студія естрадного співу «Надія».

«Всі працюють, підтримують свій творчий рівень. Звичайно, є і побажання та зауваження, але із своєю задачею всі справились», – підкреслив Віталій Клімчук.

Гість з Луцька поділився й іншими враженнями: «Приємно вразила змінами «Просвіта». Ми бачимо чудовий оновленй зал, прекрасне світло, гарну сцену. Це все говорить, що ці колективи місту потрібні. Тут підтримують своїх митців, виділяються фінансові ресурси для закладів культури. Муніципальний оркестр потрібен кожному місту, але не всюди такі є, у Ковелі – молодці, подбали про це. Відчувається, що місцева влада дбає про культуру. Ковель, на моє переконання, рухається у потрібному напрямку».

На День міста мешканці та гості зможуть вкотре переконатись, які надзвичайно талановиті і самобутні гурти є у Ковелі.

 



























Коментарі
17 Червня 2018, 17:30
на фото 6 два спитих биоробота,яки чекають коли все це закинчиться щоб на шару похмелитися та нажертися
17 Червня 2018, 18:59
прокоп за день 1,5 коняку та ящик шоколаду вжирае.звичайно ж на шару
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром