Ковельчан закликають відчути своє батьківське покликання

18 Червня 2018, 09:00
1957

Соціальні служби просять взяти на виховання дитину-сироту.

Про це зазначається на сайті Ковельської міської ради.

Сім'я з давніх-давен відігравала дуже важливу роль в існуванні людства, це, мабуть, найгеніальніший винахід суспільства. Адже в ній повинна зростати дитина, розвиватися, продовжувати родинні традиції, здобувати неоціненний досвід життя, соціалізуватися. А в подальшому самоутвердитися як засновник нової сім'ї. Варто сказати, що жоден інститут не надає дитині таких навичок.  

Коли розпадаються сім'ї, найбільше страждають діти. Наполовину щасливі ті, які залишаються з одним із батьків, гірше тим, хто потрапляє до інтернатного закладу. Тут багато вихованців не усвідомлюють своїх батьківських ролей, не можуть в достатній мірі реалізувати свій творчий потенціал та задатки тощо.

Дивлячись на своїх ровесників, які щасливі у родинах, у мріях бажають для себе того ж і часто втікають з інтернату. Серйозні складнощі чекають на юнаків і дівчат після випуску. Вони не мають дому, зв'язків у суспільстві, роботи. 

Турбуючись про таких дітей, наша держава розробила нову форму їх влаштування – це дитячі будинки сімейного типу та прийомні сім'ї. Оформлення документів та юридичної сторони справи не займають значних затрат часу. Бажаючі можуть звернутись до міських\районних Центрів соціальних служб для сім'ї дітей та молоді (ЦСССДМ), де психологи та юристи нададуть невідкладні та безкоштовні консультації. Зробивши таке добре діло, взявши на виховання дитину, ви врятуєте її майбутнє, а собі подаруєте щастя, отримаєте благословіння від вищих сил.

Якщо ви бажаєте допомогти дитині-сироті, дитині, позбавленій батьківського піклування, звертайтеся за консультаціями та допомогою у :

• Ковельський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді (м. Ковель, вул. Незалежності, 73, каб. 106, тел. 6-17-48)
• Службу у справах дітей виконавчого комітету Ковельської міської ради ( (м. Ковель, вул. Незалежності, 73, каб. 107,108, тел. 6-17-27).

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром