Про що говорили ковельчани на прийомі у голови Волинської ОДА Олександра Савченка

20 Червня 2018, 16:00
4534

На прийом до голови облдержадміністрації Олександра Савченка, який відбувся 18 червня, завітали не лише жителі Ковельщини, а й міста Ковель, а також мешканці сусідніх районів. 

Про це повідомляють у Ковельській РДА.

Першим у списку був ветеран війни, учасник бойових дій, тричі орденоносець – 96-річний мешканець села Ворона Яків Чуль. Цього дня він завітав на прийом до Олександра Савченка із питанням ремонту та повернення громаді села Ворона колишнього магазину. Щоправда, із цього приводу також прибув на зустріч інший заявник – Володимир Пархонюк, котрий раніше орендував згаданий заклад. Відтак громадяни намагалися досягти порозуміння за безпосередньої участі голови облдержадміністрації.

 


 

Традиційно – про земельні ділянки

Жінка із смт Ратно, що не вперше на прийомі в Олекландра Савченка, повідала про незгоду з отриманою відповіддю щодо виділення земельної ділянки чоловіку (учасник бойових дій в Афганістані)  та дочці заявниці (учасник АТО) й просила вплинути на ситуацію. Також, надійшло колективне звернення  від учасників АТО – жителів Ковеля – про виділення земельних ділянок на території міста. Ковельчанка повідомила про факт самовільного захоплення земельної ділянки, ще одна тутешня жителька  просила сприяння у поверненні земельної ділянки, що знаходиться за адресою заявниці. Загалом чимало питань земельного характеру озвучували саме жителі міста Ковеля.

 


 

Із турботою про громаду

Про подальше функціонування комунального закладу «Ковельська поліклініка» (колишня лікарня залізничників)  говорив голова ради трудового колективу згаданого закладу Олег Казіміров та працівники медзакладу.

Про необхідність будівництва дитячого садочка у селі Любитів звучало із вуст тутешніх жительок, котрі виступили від імені громади (у формі колективного звернення): просили підтримки ініціативи й лобіювання згаданого об’єкта на вищих рівнях влади. Питання реконструкції будівлі старої школи під дитячий садочок звучало і від жителя села Білин.

 


 

Предстаники громадської організації інвалідів «Добродія в дії», кортих Олександр Савчеко зустрів при вході в райдержадміністацію, озвучили наболілі для цієї категорії людей проблеми, ішлося про створення необхідних умов – питання архітектурної доступності та щодо проведення на обласному рівні змагань у гру в бочча. Депутат Ковельської районної ради  В’ячеслав Шворак разом і з колегами підприємцями  повідав про незаконну вирубку лісу, нестачу лісосировини для переробки, проведення аукціонів  і попросив втручання у, за його словами, незаконні діяння.

 




 

Про сприяння повернення прибережної зони річки Турія у комунальну власність міста Ковель мовив житель районного центру, місцевий активіст, учасник Революції гідності. Про наболіле говорили  мешканці села Дубове, зокрема, про електрифікацію житлового масиву на вулиці Івана Губи, адже для жителів цієї вулиці недоступне таке звичне для нас усіх благо цивілізації.

Щодо недотримання графіку руху на маршруті «Ковель-Кухарі» - йшлося у колективному зверненні мешканців села Кухарі Велицької ОТГ.

Про загибель бджіл у Ковельському районі говорили пасічники із Поворської та Велицької об’єднаних територіальних громад. Мешканець із Старовижівського району, інвалід ІІ групи, озвучив ряд питань доволі  різної та неординарної тематики.

Гуманітарна сфера

Своєю думкою та власними аргументами щодо відзначення 500-річчя надання місту Ковель Магдебурзького права та які корективи слід внести у святкування поділився активний ковельчанин. Темою історичної справедливості переймається відомий у місті та районі активіст, тож озвучив питання перейменування вулиці М. Горького у смт Голоби на вулицю УПА або Івана Мазепи, Северина Наливайка чи В’ячеслава Чорновола.

Особисті питання

Пенсіонерка із Колодяжного просила, аби Олександр Ілліч посприяв у працевлаштуванні вихователем у дитсадок у селі Колодяжне, позаяк у неї великий педагогічний досвід і не менше бажання працювати. Надати матеріальну допомогу для ліквідації наслідків пожежі за адресою проживання просила мешканка села Облапи.

Загалом, впродовж чотирьох годин Олександр Ілліч розглянув 27 звернень громадян, детально заслухав  кожного, поцікавився, які дії щодо вирішення окремих проблем були прийняті місцевою владою, дав вичерпні пояснення  щодо ймовірних варіантів вирішення піднятих питань та зрештою,  як і передбачає чинне законодавство, усі заявники  у місячний  термін отримають офіційні відповіді, з окремими заявниками Олександр Савченко має намір провести повторні зустрічі у стінах облдержадміністрації. 

 












Коментарі
20 Червня 2018, 19:46
що там головний лісокрад і неплатник податків Семенюк Павло робив
20 Червня 2018, 22:40
Темою історичної справедливості переймається відомий у місті та районі активіст, тож озвучив питання перейменування вулиці М. Горького у смт Голоби на вулицю УПА або Івана Мазепи, Северина Наливайка чи В’ячеслава Чорновола.<br/><br/>Хай відомий у місті активіст свого хліва перейменовує. Від зміни назви нікому краще жити не стане. А клопоту людям побільшає.
20 Червня 2018, 23:00
Прийомчик був у кабінеті Кіндера.Нічого не пропало?
20 Червня 2018, 23:01
В шафах нічого не знайшли?
21 Червня 2018, 00:40
Знов те прибите прийшло з каскаду депутат не дороблений пархонюк. Що воно свого паршивого носа пхає.
21 Червня 2018, 02:20
А звідки у кабінеті Кіндера взявся прапор і герб Ковельського району? І портрета Юлькі на стіні нема! Ти не спостережливий, а лопух!
21 Червня 2018, 03:38
М. Горький не визнавав ані український народ ані української мови, називаючи її &quot;наречием&quot;, а ми його прізвищем - вулицю. Які ж ми тоді українці? А Ви про хлів....Не стидно так на Лавренка? Що він для себе щось особисто просить?<br/>Манкурти....ось і все.
21 Червня 2018, 13:45
Ви знаєте скільки треба грошей, щоб переробити документи , якщо міняється назва потрібно міняти документи
21 Червня 2018, 13:58
Назви вулиць - це найбільша проблема сьогоднішнього дня?
22 Червня 2018, 18:13
&quot;Вот приедет барин - барин нас рассудит,<br/>Барин сам увидит, что плоха избушка,<br/>И велит дать лесу&quot;,- думает старушка.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром