Ковельчан закликають подбати про чистоту рідного міста, – міськрада

24 Червня 2018, 18:00
2437

Відділ з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Ковельської міськради закликав містян подбати про чистоту рідного міста.

Відповідний лист був опублікований на сайті Ковельської міської ради. Подаємо його повністю і без змін:

«Актуальною для нашого міста впродовж останніх років залишається проблема стихійних несанкціонованих сміттєзвалищ. У місцях їх розташування є загроза забруднення атмосферного повітря, підземних вод. А ще вони надзвичайно псують вигляд нашого міста. Соромно йти вулицею, де вітер розносить різний непотріб, який викинув такий же ковельчанин, людина, яка живе в цьому місті.

Комунальники намагаються ліквідовувати нагромадження, які виникають. Та все ж непривабливі картини ми повсякчас продовжуємо спостерігати.

Всупереч здоровому глузду відразу після того як згідно з графіком проводять ранковий вивіз сміття, на узбіччях вулиць, у дворах багатоповерхівок знову з’являються пакети з відходами. 

Чомусь існує думка, що відповідні служби все одно наведуть лад. Але люди не задумуються над тим, що для цього потрібно виконати повторну роботу, витратити додаткові кошти. 

Хочемо запитати у ковельчан: чи приємно спостерігати за дітьми, які бавляться біля смітників? Це може спричинити ряд інфекційних захворювань. Чи хочеться вам ходити посеред бруду? Невже без втручання відповідних служб, без приписів, штрафів не можна подбати про чистоту рідного міста?

Варто нагадати, що відповідно до статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за неправильне поводження з побутовими відходами передбачені штрафні санкції. Вони становлять від двадцяти до вісімнадцяти неоподатковуваних мінімумів для фізичних осіб, для суб’єктів підриємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів.

Цьогоріч представниками місцевих комунальних підприємств складено 19 протоколів за порушення у сфері благоустрою.

Давайте розпочнемо зміни з себе. Не будьмо байдужими! Шановні дорослі, будьте прикладом для своїх дітей. Вчіть їх любити свою маленьку батьківщину, свою вулицю, двір, помешкання. Будьмо господарями свого чудового Ковеля.

Свідомо зберігати довкілля чистим – це наш з вами обов’язок і для цього не потрібно великих зусиль», – йдеться у зверненні . 

Коментарі
24 Червня 2018, 21:13
в статті є така чудова фраза- давайте почнемо з себе. Тому й звертаюсть- ПОЧНІТЬ З СЕБЕ!!!! Почніть з того, що покайтесь за фальшиві тендери на користь Вересу. Але, як бачите, афера з Вересом не вдалася.Ковельчани вчасно розкусили причину "перемог" Вересу у всіх тендерах. Ціль була одна- перемога любою ціною. Решту мали закрити актами "невиконаних" робіт. Але побачивши, що афера не пройшла, Верес швиденько розірвав всі угоди з міською радою. Тим самим комунальна служба була кинута у прірву. Фінансування припинилось, двірники, трактористи, майстри були скорочені. на все місто залишилось 3 двірника. Про яке прибирання може йти мова? А коли в місті СРАЧ, то й зайвий викинутий під дерево пакет вже місто не врятує. Хотілося б знати- чому всі причетні до цього земи, функціонери міської ради до цього часу ще на волі, не кажучи вже про те, що зберезли й свої посади. КІНДЕР, ЩО СКАЖЕШ?
24 Червня 2018, 21:32
приберіть Товстигу і все буде знову в нормі
24 Червня 2018, 22:41
не приберіть, а посадіть. Просто прибрати вже не вийде.
24 Червня 2018, 23:56
На красную зону сук вороватих с мерії
25 Червня 2018, 00:01
а не зажирно буде на "красную зону"? Може в манєвичі щебьйоночку подовбати кайлом?
25 Червня 2018, 00:33
З інтерв'ю: &quot;— Украинцы — это европейцы?<br/><br/>— Нет. Мы – евроазиаты.<br/><br/>— Почему?<br/><br/>— Так складывалась история. Европейцы в моем понимании — это швейцарцы, немцы, австрийцы, которые никогда не бросят бумажку под ноги, которые после пикника в лесу заберут весь мусор с собой, которые обязательно посадят цветы перед домом и на балконе. Которые знают, что налоги надо заплатить полностью, а если не заплатили, то будут это скрывать и стыдиться, а не хвастать и гордиться, которые понимают, что богатство не надо демонстрировать, не надо надевать бриллиантовые кольца, идя в магазин за овощами, даже если у тебя есть много денег. Европейцы понимают, что нужно делиться с бедными. Традиции, когда бедным раздают бесплатные обеды, жертвуют на школы, университеты, больницы, библиотеки, формируются годами, десятилетиями, поколениями&quot;.
25 Червня 2018, 01:04
У НИХ НЕМАЄ КІНДЕРІВ І БЮТ
25 Червня 2018, 01:41
Дуже гарно і правильно сказано. Дуже.
25 Червня 2018, 02:09
100 %
25 Червня 2018, 02:36
Вся бандота з міської ради за економію на двірникам а це по двох Жеках більше тридцяти людей із лютого місяця збирають Кіндеру гроші до Верховної ради в депутати а на прибирання вони забили болт так як і на Ковельчан
25 Червня 2018, 09:31
В німеччині і швейцарії не було бидла під назвою бандерівець. Звикли по схронах срати і тут Україну в срач перетворили.
25 Червня 2018, 13:03
То жителі до влади звертались .що потрібно прибрати Тепер влада звертається Он ще історик появився
25 Червня 2018, 14:31
Сміттєві баки поставте для роздільного викиду сміття, як в дуже багатьох, набагато менших, а можливо і &quot;бідніших&quot; містах України.<br/>П.С. Не треба далеко їхати, у Луцьку стоять баки, як дехто тут заявляв, що буде сморід - не буде, не смердить там, а у дворі ідеальна чистота, бо тільки падло може не донести пакет на відстань 100м.<br/>А ще з***ли деякі наші співмешканці, котрі за 20хв до (ну х** з ними, можна замість них викинути, як рук немають), або за 20хв після сміттєвозу лишають пакети зі зміттям. Вам ****и ще 100 років жити в гамні бажаю.
25 Червня 2018, 14:51
&quot;государство-это группа лиц, которая связана с возможностью обворовывать население и необходимостью эту возможность защищать&quot;.
25 Червня 2018, 15:35
Две тысячи тридцатый, холода,<br/>В избушке густо пахнет перегаром,<br/>Пригрелись возле печки два хохла,<br/>Два тощих укра: молодой и старый.<br/>И молвил старший, млея от тепла ,<br/>Поправив ВАТНИК на плечах у сына:<br/>&quot;А помнишь, сын, у нас была страна —<br/>цветущий край с названьем Украина?<br/>Мы жили хорошо, сажали хлеб,<br/>Сады растили и любили сало,<br/>Горилку пили, ели борщ в обед,<br/>Но нам всегда всего казалось мало!<br/>Хотелось славы, денег и чудес!<br/>Манили сладко голубые дали,<br/>И хитрый бес с названием ЕС<br/>Сыграл умело на любви к халяве...
25 Червня 2018, 16:22
Ти сам часом не дебіл? <br/>&quot;Опис<br/>Загалом людина отримує такий діагноз при IQ в межах від 50 до 69[1]. Для дорослих це означає розумовий вік 9-12 років.<br/><br/>За класифікацією за рівнем коефіцієнту інтелекту, IQ, виділяють три основні форми:<br/><br/>Легка форма з IQ 65-69.<br/>Помірно виражена форма з IQ 60-64<br/>Важка форма з IQ 50-59<br/>Легку дебільність важко відрізнити від нормальної психіки на нижній межі норми.<br/><br/>Дебіли здатні до навчання, опановують нескладні трудові процеси, можливе їхнє соціальне пристосування у певних межах. Дебіли нерідко виявляють досить високий розвиток мови, їхня поведінка більш адекватна і самостійна, що деякою мірою маскує слабкість мислення. Цьому сприяють гарна механічна пам'ять, наслідування. В той же час у дебілів наявна слабкість абстрактного мислення, перевага конкретних асоціацій. Перехід від простих до складніших узагальнень для них ускладнений. На відміну від імбецильності, при дебільності можливе навчання в школі, але при цьому виявляються відсутність ініціативи в самостійності в навчанні, повільність та інертність. Особи з дебільністю опановують переважно конкретні знання, засвоєння теорії їм не вдається.[2]&quot;.
25 Червня 2018, 16:27
у нас складніше знайти недебіла. 99.99% вже стали дебілами при цій владі
25 Червня 2018, 16:45
Якщо так ,то треба ціну на ЖКХ для населення знизити !
25 Червня 2018, 18:14
не знизити а повністю анулювати ціну на ЖКХ. Товстига з Кіндером стільки заробили на тендерах від Вереса, що можуть оплачувати за ЖК послуги всьомумісту років 10.
25 Червня 2018, 19:03
Чим більше там хтось пише на Товстигу, тим більше ми вам не віримо, а Андрія Володимировича підтримуємо!!!!
25 Червня 2018, 20:47
Ну це ж мер повикидав сміття на Сільмаші між будинками, і Товстига викинув своє сміття на привокзалці навпроти колишнього Затишку. Почніть з себе!! Дочекайся сміттєзбиральної машини, донеси обгортку з морозива до урни і тд....
25 Червня 2018, 21:12
зміниться влада і ви побачите хто винен у всіх бідах. Процес буде відкритим. Всі в Ростов не втечуть
26 Червня 2018, 00:24
Та влада вже мінялась... а люди як були невиховані так і залишились... навчіться поважати і владу і один одного, не гризіть людей, поміняйте свою тактику, тому що вона всім нам відома... і вам життя буде незовсім вже і поганим ,
26 Червня 2018, 09:41
влада ще не мінялась. мінялись тільки прізвища крадіїів. Ви ще справжньої влади не бачили. Але вона буде. І за все прийдеться відповісти. Не думайте, що вас врятують ті, кому ви зараз за хабар здаєте місто. Сидіти прийдеться вам. Строку давності у ваших злочинах немає.
26 Червня 2018, 17:45
Все залежить від нас чистота на вулицях нашого міста чистота в підіздах підвалах Як будемо проходити стороною не будемо всі разом боротися так цей бардак залишиться назавжди А в нас маленька перемога ВЕРЕС сьогодні прибрав підвальне приміщення хоч боротьба була добрих півроку Піднімайтеся добивайтеся у нас все вийде бо ми любимо наше місто КОВЕЛЬ
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024