Історичний перформанс та гості з-за кордону: як пройшла урочиста частина святкування Дня міста

02 Липня 2018, 16:01
3311

Вчора, 1 липня, під час відзначення Дня міста та 500-річчя надання Ковелю Магдебурзького права в Народному домі «Просвіта» учасники самодіяльного театру «10 ряд 10 місце» представили історичний перформанс у середньовічному стилі.

Про це повідомляють у Ковельській міській раді.

Глядачі перенеслись в ті далекі часи, коли у 1518 році своєю грамотою польський король Сигізмунд І дозволив князю Василю Сангушку утворити з села Ковле місто з наданням йому Магдебургського права. Тут почали відбуватися ярмарки і торги, запроваджувалось внутрішнє самоврядування. 

Зі святом присутніх привітав міський голова Олег Кіндер: «Сьогодні хороша нагода з вдячністю згадати всіх, хто творив історію Ковеля, збагачував його традиції, розбудовував, боронив від ворога, віддав своє життя за Україну. Наші серця переповнює гордість за місто, яке стало рідною домівкою. Адже Ковель – це як маленька держава, зі своїми звичаями, побутом та культурою. Тут ми вболіваємо один за одного, допомагаємо у важкі хвилини, разом розділяємо радість та горе».

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих та від учасиків урочистостей поклали квіти до пам’ятної стели загиблим землякам в АТО.

Розділити радість свята до Ковеля прибули делегації з різних країн: Польщі (з міст - Хелма, Бжега Дольного, Ленчни, гміни Бабошево), Литви (Утена), Німеччини (Барзінгхаузен, Вальсроде), Білорусі (Пінськ). Чимало колег приїхали й з України, ковельських міст-партнерів – Бучі (Київська область), Сміли (Черкаська область), Нікольського (Донецька область), а також Луцька, Володимира-Волинського і Нововолинська.

Серед почесних гостей – Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Вєслав Мазур, очільники міста попередніх каденцій та скликань, представники районної влади та духовенства, почесні громадяни. Пізніше до ковельчан під час святкових заходів звернулися голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко, народний депутат України Степан Івахів

Багато теплих зичень звучало від гостей. Представники міст-партнерів відзначили, що Ковель досить динамічно розвивається, змінюється, красивішає. Тут панує атмосфера добра і любові.

Вони у своїх промовах зазначали, що їм надзвичайно приємно щоразу приїжджати сюди, бо тут живуть щирі та гостинні люди.

 










1






1








Коментарі
03 Липня 2018, 11:29
Відпиляв івахув від цієї естради пару мільйончиків на підкуп ТВК на слідуючих виборах...
04 Липня 2018, 03:04
А вистава театру відверто якесь недовершене видовище. Кролева???? Відстій. Режисер напевно "по блату" роль головну дав. Заявка голосна і гарна а продукт напівсирий вінегрет.
04 Липня 2018, 03:44
Взагалі-то вистава була ввечері по програмі - велика і повноцінна, й дуже гарна - всі глядачі були задоволені. А зранку, схоже, це просто відкриття урочистостей і показали якийсь анонс чи фрагмент...
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024