На Ковельщині відбувся фестиваль «Гуртом ниву зажнемо»

14 Липня 2018, 17:00
6686

Вже другий рік поспіль на межі Ковельського і Старовижівського районів під патронатом Ковельської районної ради проводиться етнофестиваль «Гуртом ниву зажнемо», присвячений початку жнив.

Про це повідомляють у Ковельській районній раді.

Метою цього фестивалю є популяризація народних етнотрадицій та вшанування хліборобської праці. Одним із основних моментів, з яких складається програма фестивалю, є освячення хлібної ниви на початок жнив. Під час цього священнослужителі відслужують молебень за вдале збирання врожаю.

Опісля фольклорні колективи відтворюють обряд зажинання та заквітчання першого снопа та співами пісень на зажинкову тематику. Радували своїми виступами аматори сцени з Доротища, Тойкута, Грабова, Серехович, Ковеля. Під час проведення фестивалю відбувся огляд куренів, виступи троїстих музик, самодіяльного аматора сцени Василя Марчука.

Також були і козацькі розваги, під час яких найбільше глядачів зібрав такий вид змагань, як перетягування канату. В ході заходу гостей частували козацьким кулішем та різноманітними селянськими стравами та смаколиками.

Традиційно на фестивалі були облаштовані торгівельні зони, в яких бажаючі могли придбати: продукцію бджільництва, гончарних виробів, ляльки – мотанки та інше. Для діток діяв розважальний майданчик. Завершився фестиваль танцями.

 




















Коментарі
15 Липня 2018, 00:41
Відколи це Грабове стало Ковельським районом?
15 Липня 2018, 03:16
Фестиваль? Бича радість за державне лаве.
15 Липня 2018, 14:18
А де написано, що Грабове належить до Ковельського району? Написано в статті, що етнофестиваль проводиться на межі Ковельського і Старовижівського районів під патронатом Ковельської районної ради, тобто за участі найближчих сіл з обох районів. Читайте уважніше, раз ви "читачка"!
15 Липня 2018, 20:10
І я тако думаю, а чого не в Білорусі? а відповідь дуже проста Броїло заманює сусідні села до Доротищенської, чи якої там найближчої до його житла ОТГ. Районна влада нікому не потрібна, а крісло собі майструє!
15 Липня 2018, 23:09
Лицеміри БИКИ , Ниву зажнуть а бабло забере бандота нечестива !
17 Липня 2018, 02:21
так и тянет вас в рогули
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024