У Ковелі дитину з розбитою губою направили у стоматполіклініку

22 Липня 2018, 10:32
8431

У Ковельському МТМО відмовились накладати шви на губу і направили дворічну дитину у стоматполіклініку.

Про це пише мама дитини Юлія Бортнічук на сторінці «Ковель Life» у Фейсбук.

«Сьогодні вранці звернулася до травмпункту з проханням оглянути мого дворічного сина. Так, як він сильно розбив губу, я хотіла, щоб йому наклали шва. Мені сказали, щоб я йшла в стоматполіклініку, і нас там огляне хірург. Запропонували тільки огляд травматолога, який також наполягав звернутися до стоматполіклініки. В ЦРЛ хірургів немає! Що саме смішно, стоматполіклініка була взагалі зачинена (субота 11:30 ранку)», – йдеться у дописі.

«Отже, шановні матусі, якщо не дай Бог, щось станеться, потрібно везти діток до Луцька. Бо наша лікарня не спроможна надати навіть елементарну першу медичну допомогу! Дуже прикро!», – додала жінка.

На допис Юлії відреагував голова профспілкового комітету Ковельського територіального медичного об'єднання Сергій Товкач, зокрема він прокоментував:

«Ковельським МТМО була проведена перевірка обставин, викладених в інформації Юлії Бортнічук. Дійсно, як вона й пише, на травмопункт звернулася мама з дитиною. Огляд дитини здійснив лікар-травматолог, встановивши механічне ушкодження зуба і, відповідно, незначне ушкодження слизової внутрішньої сторони губи. Зважаючи на характер травми, лікар-травматолог за результатами огляду, в межах компетенції, зазначив, що не вбачає доцільності накладати шви на слизову і порекомендував мамі з приводу часткового руйнування зуба звернутися до профільного в цій ситуації лікаря-стоматолога. 

Необхідно звернути увагу, що згідно Основ законодавства України про охорону здоров’я медична допомога надається відповідно до медичних показань, а не побажань «я хотіла щоб йому наклали шва»! Цим же законом встановлено, що лікар не несе відповідальності за здоров'я хворого в разі відмови останнього від медичних приписів.

Стоматологія Ковельського МТМО працює згідно встановленого режиму, зокрема, в суботу з 9.00 по 13.00 год. Водночас, саме сьогодні, черговий лікар-стоматолог здійснював прийом в стоматологічному кабінеті Ковельської ЦРЛ – за п’ять метрів від травмопункту по коридору.

Таким чином, Ковельське МТМО має усі можливості надавати пацієнтам адекватну їх стану медичну допомогу. І кваліфікація медпрацівників є достатньою для цього. Для прикладу, в даному випадку огляд дитини проводив кандидат медичних наук Байчук Богдан Петрович – досвідчений професіонал своєї справи.

Шановні пацієнти, поважайте медичних працівників!», – написав Сергій Товкач у коментарях до допису. 

Коментарі
22 Липня 2018, 13:45
Ну, що, отримали безкоштовну медичну допомогу? Це тільки початок моєї медичної рехворми...
22 Липня 2018, 14:30
Пишіть офіційну скаргу в МОЗ. Її розлянуть і приймуть рішення з гідно керівних документів. Варіант 2 по їб.. лу і все буде згідно керівних документів. Хабар відразу викіньте з голови дешевше за гуліганку штраф і ефективніше.
22 Липня 2018, 14:59
медична реформа- одна з форм геноциду українського народу.
22 Липня 2018, 15:05
треба було направити мамочку до псіхіатра то може він пояснив що операції робляться не по заявках тіпа хочу
22 Липня 2018, 16:52
...кароче!
22 Липня 2018, 16:59
Товкач - адвокат МТМО? Він там був і бачив? А виправдання лікаря цілком очевидне.
22 Липня 2018, 17:04
&quot;Зважаючи на характер травми, лікар-травматолог за результатами огляду, в межах компетенції, зазначив, що не вбачає доцільності накладати шви на слизову&quot; - лікар просто проконсультував чи якось допоміг, щось зробив?<br/>Все одно неправильно ганяти маму з дитиною від одного лікаря до другого. Міг би хоч щось зробити.
22 Липня 2018, 17:05
А НАПРАВИТИ ЛЮДИНУ ЗА ПЯТЬ МЕТРЫВ НЕ МОЖНА БУЛО.гоняють як тих собак
22 Липня 2018, 17:17
Зате безкоштовно
22 Липня 2018, 17:29
У мтмо все по понятіях. Бандитська лікарня. Кого треба вилікують, а кого треба поховають.
22 Липня 2018, 18:22
Мамочка поняла що впорола дурню і видалила свою писанину з фб
22 Липня 2018, 18:44
я хочу стати на захист лікарів ,я сама хворіла хворіли діти і батькиі ніколи ковельські лікарі не відмовлялися допомогти ігроші знас не вимагали за операціі ми самі платили бо так прийнято а зрештою яка офіційна зарплата у хірурга людини яка відповідае за ваше життя на операційному столі а у медсестер ці люди не повинні думати пид час операціі чи заплатять а повинні отримувати достойну зарплату звісно мова іде про професіоналів а не з дипломами за сало які е в ковелі
22 Липня 2018, 20:22
Бл***А якого ж *** Мамочка не пише повної розмоаи, яка відбулася, лікар ху**ий,бо послав її в стомат, а вона... Так хотіла, щоб наложили шви.Та ті шви там може і не треба були,а вона ж так хотіла. Брєд! Треба слухати, що тобі спеціаліст каже, що тут його роботи НЕМАЄ! а потрібен стоматолог... А то роздули фігзнати що, через те що їй відмовил!!! І тут почалось обсирання, все в МТМО за гроші і т. д. То не платіть, а виникають, якісь нюанси, що вимагають положити в карман, то розберайтесь відповідно! Хочете дати, дайте і не обсирайте після того!
22 Липня 2018, 20:22
Бл***А якого ж *** Мамочка не пише повної розмоаи, яка відбулася, лікар ху**ий,бо послав її в стомат, а вона... Так хотіла, щоб наложили шви.Та ті шви там може і не треба були,а вона ж так хотіла. Брєд! Треба слухати, що тобі спеціаліст каже, що тут його роботи НЕМАЄ! а потрібен стоматолог... А то роздули фігзнати що, через те що їй відмовил!!! І тут почалось обсирання, все в МТМО за гроші і т. д. То не платіть, а виникають, якісь нюанси, що вимагають положити в карман, то розберайтесь відповідно! Хочете дати, дайте і не обсирайте після того!
23 Липня 2018, 00:54
Особливо класний комент, що лікар повинен був зробити хоть щось. Ну на скільки я зрозуміла, що просто трохи дитина розбила губу і ніякої особливої допомоги від травматолога не потребувала. Тобі виходить лікар повинен подмухати на ранку, щоб не пекло і равести за ручку до стоматолога. ДІСТАЛО!!!! Не знущайтесь з медиків, а то укатять за бугор і будемо лікуватись по інтернету. Можливо питання до мами, що вона робила дитині, що та розбила губу, як вона її гляділа?
23 Липня 2018, 13:09
Хай їдуть за бугор. Може хоч там їх навчать їхньої справи. Хоча за бугром не такі дурні абикого там не приймають. Якщо лікар слабенький то дорога йому назад.
23 Липня 2018, 18:38
Богдан Петрович як лікар він гарний спеціальст тільки по ногах да це його все решта він профан
24 Липня 2018, 21:52
Я хотів-би почути кваліфіковану пораду від головного лікаря , як повинен діяти пацієнт в такому випадку ??? Головний лікар мовчить , а роз'яснює хто правий , а хто ні( слюсар) Сергій Товкач ...
25 Липня 2018, 17:44
Ковельчани розповідає як мало заробляє доктор то чому на мітинг не збираються тому що із гаманця пацієнта зручніше грошш витягти тільки не з держави Україна так і маємо що кладемо самі гроші і ще чим більше небідують особливо Ковельські доктора
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39