Голова Ковельської РДА зустрівся з сім’ями загиблих учасників АТО

24 Липня 2018, 16:36
2751

Голова Ковельської райдержадміністрації Віктор Козак за круглим столом провів зустріч з сім’ями загиблих учасників АТО.

Зустріч відбулась18 липня, – про це повідомляє відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Віктор Теодосійович поцікавився поточними проблеми, які хвилюють батьків та пообіцяв в найкоротший термін допомогти у їх вирішенні.

«Ми ніколи не зможемо компенсувати Вам втрат, адже ви втратили найдорожче, і звичайно ми виконаємо всі необхідні речі, які залежать від нас», – сказав Віктор Козак.

В ході зустрічі говорили про виділення путівок на санаторно-курортне лікування, забезпечення твердим паливом, відшкодування пільг по оплаті за житлово-комунальні послуги, компенсацію за пільгові перевезення, придбання житла та ряд інших. Детальні роз’яснення щодо соціального захисту сімей загиблих учасників АТО, зокрема, якими пільгами мають право вони користуватись, розповіла начальник управління соціального захисту населення райдержадміністрації Олена Давидович.

 



 

Зазначається, що станом на 16 липня 2018 року в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації в Єдиному державному автоматизованому реєстрі осіб, які мають право на пільги зареєстровано 427 учасників бойових дій, яким статус встановлений у зв’язку з участю в антитерористичній операції на сході країни, 11 осіб з інвалідністю внаслідок війни, які брали участь в антитерористичній операції і 12 осіб, яким надано статус «Член сім'ї загиблого». Членам сімей загиблих, учасникам бойових дій та особам з інвалідністю внаслідок війни, яким такий статус встановлений у зв’язку з участю в антитерористичній операції на сході країни забезпечено виплату разової грошової допомоги до 5 травня, нарахування якої проведено в розмірах визначених Кабінетом Міністрів України. 

Згідно Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники бойових дій, члени сімей загиблих, яким такий статус встановлений у зв’язку з участю в антитерористичній операції на сході країни користуються знижкою плати за користування житлом, комунальними послугами в межах норм споживання передбачених чинним законодавством, послугами зв’язку та пільгами на придбання твердого палива та скрапленого газу, для осіб, які проживають у будинках, що не мають центрального опалення, мають право на безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням. 

Крім того, з обласного бюджету членам сімей загиблих щомісячно проводиться відшкодування пільги по оплаті за електроенергію (50%) в межах норм споживання. 

Згідно з обласною Регіональною цільовою програмою соціального захисту населення на 2015-2018 роки, проводиться виплата компенсації на пільговий проїзд, двічі на рік, по 500 гривень 11 особам з інвалідністю внаслідок війни (учасники АТО) та 12 членам сімей загиблих учасників АТО.

На 2018 рік виділено кошти на закупівлю послуг (путівок) із санаторно-курортного лікування для постраждалих учасників антитерористичної операції та учасників Революції Гідності, а саме для учасників бойових дій та учасників Революції Гідності – 90,1 тисяч гривень на 10 путівок, для осіб з інвалідністю внаслідок війни – 6,8 тисяч гривень на 1 путівку. 

Відповідно до обласної Регіональної програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей на 2018 рік передбачено кошти на безкоштовний відпочинок терміном на 7 днів у санаторії «Лісова пісня» та «Пролісок». В цьому році 10 осіб виявили бажання отримати безкоштовний відпочинок (заяви надіслані на департамент).

На забезпечення заходів із психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності виділено кошти в сумі 24,5 тисяч гривень. 

За напрямком соціальна та професійна адаптація учасників антитерористичної операції було виділено кошти в сумі 6 тисяч гривень. На даний час вже направлено на навчання для отримання спеціальності, а саме «Водій автотранспортних засобів».

 Згідно з програмою соціального захисту населення Ковельського району на 2015-2018 роки щомісячно виплачується грошова допомога сім’ям загиблих під час проведення антитерористичної операції.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 року №719 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей» (зі змінами) з державного бюджету місцевим бюджетам виділено субвенцію для виплати грошової компенсації на придбання житла особам, які перебували на квартирному обліку.

По завершенню спілкування представники районної влади, батьки Героїв поклали квіти до Стели пам’яті на честь загиблих земляків в антитерористичній операції.

 



Коментарі
25 Липня 2018, 15:48
Це все звісно сумно і особисто дуже співчуваю. Але, НА ЖАЛЬ є такі батькі, загиблих воїнів, які самі ж дають хабарі. Особисто говорила з однією з таких мам, яка платить аби не стояти в черзі чи щось таке. "А що, я краще заплачу і мені все зроблять". Виникає питання: А за що загинули Ваші діти??? Розпочинати потрібно завжди з себе. А ще такі люди навмисне провокують різні скандальні ситуації. Сумно
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром