У 2019 році всі маршрутки, перероблені з вантажних, відправлять на металобрухт

24 Липня 2018, 16:57
6750

Держава посилює контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень, зокрема, вилучатиме старі та непридатні для транспортування людей автобуси.

Про це повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури.

Міністр Володимир Омелян провів нараду з представниками автогалузі та керівниками компаній-перевізників, де заявив, що більшість автобусних перевезень в Україні здійснюється в небезпечних для пасажира умовах.

«Більша частина міських, приміських, міжміських внутрішньообласних та міжобласних автобусних перевезень в Україні здійснюється в умовах, які важко назвати комфортними і безпечними для пасажира. Середній вік «маршруток» - понад 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості – понад 20 років і більше. Частина автобусів, які називаються «маршрутками», переобладнані з вантажних транспортних засобів. Часто такі транспортні засоби не відповідають ані вимогам безпеки, ані вимогам комфорту», – наголосив міністр.

Так, з 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних авто на пасажирські, будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики і відправлятися на металобрухт.

«З 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних транспортних засобів на пасажирські, не будуть використовуватися для перевезення пасажирів. Такі автобуси будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики і потім йтимуть на металобрухт.Закликаю всіх перевізників вже зараз працювати над оновленням парку», – заявив Омелян.

Очільник міністерства також зазначив, що Укртрансбезпека разом із поліцією посилять контроль за ринком, зокрема, з метою боротьби із нелегальними перевізниками.

Коментарі
24 Липня 2018, 20:10
Ковель..ход теме..пишком
24 Липня 2018, 20:13
та вже краще кіньми, ніж такими задрочаними маршрутками, як в Коівелі.
24 Липня 2018, 20:39
ПРАВИЛЬНО
24 Липня 2018, 21:25
Не смішіть. Ще ніхто хабарі в нашій країні не відміняв
24 Липня 2018, 21:47
Жали людям дозволи на перевезення, люди поплатили тендер.. а тепер - киньте все на брухт...а не подумало міністерство технічно перевірити маршрут чи можна випускати на лінію чи ні....а то кинули людей на гроші...мав чим заробляти , добросовісно ремонтував, вивозив людей ...а тепер іди куди? На біржу! Де немає роботи...і ніхто не дасть...
24 Липня 2018, 22:36
А наші еталони також на металобрухт?????<br/>Вони ж також є вантажними <br/>Тому що рама, вся підвіска взяти із групової &quot;тати&quot; чому про них ніхто ніде не говорить <br/>А по друге ті еталони на 5 років гірші ніж рекси яким 15-20років<br/><br/>А Шо спрінтера які випускає завод <br/>Не з такого самого металу робить Кузов(що вантажний що пасажирський)?????<br/><br/>Для еталона спеціальні болти виготовляти щоб прикручувти сидіння????
24 Липня 2018, 22:38
А наші еталони також на металобрухт?????<br/>Вони ж також є вантажними <br/>Тому що рама, вся підвіска взяти із грузової &quot;тати&quot; чому про них ніхто ніде не говорить <br/>А по друге ті еталони за 5 років гірші ніж рекси яким 15-20років<br/><br/>А Шо спрінтера які випускає завод <br/>Не з такого самого металу робить Кузов(що вантажний що пасажирський)?????<br/><br/>Для еталона спеціальні болти виготовляти щоб прикручувти сидіння????
24 Липня 2018, 22:44
Тепер Барвінки знову спиртякою торгуватимуть а я по зорям буду відводити в Черкаси і заведу...
24 Липня 2018, 23:36
а хто є власником заводу, який випускає Еталони і Богдани? Хтось класно нагріє руки на цьому. тендеру ж не буде, бо це є монополія.
24 Липня 2018, 23:40
Вік немає значення .Головне комфорт і техстан.
25 Липня 2018, 01:25
И шведки Уазики теж на металлолом? Чи Омелян соби заберёт? Хай вси автомобили заберёт на металолом,яки були переобладнани и тоди дтп небуде...давали дозвил на переобладнання сами...гроши закинчились тепер рижем металолом ...називается дожилися як у колхози...дайте людям на микроавтобуси розумне розмитнення ! И буде все добре у нас!
25 Липня 2018, 03:24
Дуже правильне рішення!!!!!!!!!!!!!! Нарешті Ковель почистять від тої наволочі що називається смердюча маршрутка, яка не предназначена для перевезення пасажирів містом. <br/>Може дурнуватий мер перестане брати хабарі від перевізників і порозганяє їх до бісової матері разом з їх непотрібним переробленим мотлохом і в місті залишитися один перевізник Державне Комунальне підприємство з перевезення пасажирів. Це підприємство буде обслуговувати мешканців міста нормальними повнометражними автобусами, де буде електронний е квиток, буде працювати WI-FI. І не обов'язково це мають бути еталони і Богдани. Подивіться , які сучасні міські автобуси почали виготовляти в Запоріжжі, ( на базі авто ЗАЗ) в Кременчузі ( на базі КРАЗ) в Дніпрі . Вибрати є з чого. Головне щоб мер почав цим займатись. В Європейському Банку Реконструкції і Розвитку бере кредит і вперед. Тільки для цього мера потрібно поміняти
25 Липня 2018, 04:13
Спочатку,Омелян,потрібно створити сприятливі умови для розвитку комфортних і безпечних перевезень.Наприклад,дати можливість придбання транспорту в лізинг,під 2-3% і гарантію держави,причому,не Петрових &quot;Богданів&quot;,створених молотком і зубилом,а комфортних автобусів.Для того,щоб забрати,спочатку потрібно щось дати.А тільки потім наказувати недобросовісних.Заставили всю країну їздити на вантажних авто,від &quot;черевичка&quot; до &quot;буса&quot;,бо ж мали на цьому неабиякий навар,а тепер,коли потік надходжень зменшився з водоспаду до маленького струмочка,треба заборонити.Наші &quot;маршрутки&quot; далекі від ідеалу,але ще далі від нього знаходяться наші політики і закони.
25 Липня 2018, 10:21
В КОВЕЛІ МОЖНА І НА РОВЕРАХ
25 Липня 2018, 12:25
На пазіках їздити будем вони кращі за лтхі і спрінтера
25 Липня 2018, 13:45
Підтримую всією розбитою за рік підвіскою!
25 Липня 2018, 14:19
Конфісковуючи переобладнанні маршрутки на які держава дала дозвіл давайте разом конфіскуємо переобладнанні легкові &quot;буси&quot; та &quot;черевички&quot;
25 Липня 2018, 16:30
Хай знімуть Євро 5 і будуть нормальні маршруткі по всій Україні
26 Липня 2018, 19:10
Я згідний що і Ковелі багато &quot;смердючих&quot; маршруток <br/>Но це все залежить від водія і перевізника<br/>Якщо даний автобус хоть раз наквартал вимивався хімією(потолок, обшивки, панель, підлога ) вона не була б смердюча<br/><br/>Плюс якби люди пакети із продуктами ( м'ясо, риба, і т.д) не ставили на сидіння, не різали їх все було б добре <br/><br/>Чогось той спринтер який за кордоном відїздив 10років приїхав до нас то там сидіння чисті , не порізані , не пописані<br/><br/>Шоб все це було <br/>Треба почати із себе
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024