З вилученою у Ковелі валютою сталася нова «пригода»

25 Липня 2018, 15:00
4090

Як уже неодноразово повідомляло наше видання, 17 травня 2018 року в Ковелі під час санкціонованих обшуків у чотирьох касах пунктів обміну валюти, які належать ТзОВ «Фінансова компанія «Альфа Інвест», було виявлено та вилучено 7 430 доларів США, 7 540 євро, 7 790 польських злотих, 5 білоруських рублів та 10 200 російських рублів.

Ухвалою Ковельського міськрайонного суду було дозволено провести технічну експертизу вилучених коштів.

Невдовзі прокурор звернулась до слідчого судді Сергія Панасюка з клопотанням про уточнення іноземної валюти, наданої на дослідження експертам Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, у зв’язку з наявністю в ухвалі суду «не тих» номерів та літер серійних номерів багатьох банкнот.

Прокурор клопотала про постановлення додаткової ухвали, тобто в новій редакції, із зазначенням «правильних» грошей. Суд задовольнив клопотання.

А тут з вилученою валютою сталася нова «пригода».

Як вказує слідча суддя Ковельського міськрайонного суду Ірина Логвинюк в ухвалі від 19 липня з посиланням на іншу ухвалу, «грошові кошти є такими, що виявлені та вилучені не за тією адресою, де проведено обшук». Отакої! В ухвалі згадується каса пункту обміну валют Волинського відділення № 7 ТзОВ «Фінансова компанія «Альфа Інвест», яка знаходиться у Ковелі на бульварі Лесі Українки, 29.

Нагадаємо, що обшуки проводилися співробітниками управління захисту економіки у Волинській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Прокурор Ольга Веремчук у судовому засіданні 19 липня сказала, що на даний час підозра жодній особі не оголошена, але вилучені грошові кошти перебувають у розпорядженні експерта, який «проводить відповідну експертизу як вилучених банкнот, так і банкнот, наданих заявницею, що візуально є фіктивною».

Коментарі
26 Липня 2018, 23:21
Я нікому ніколи фальшивої курюри не всучив....
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024