Доротище і Тойкут: як у місцевих школах триває ремонт

29 Липня 2018, 13:00
4638

Голова Ковельської РДА Віктор Козак та голова районної ради Андрій Броїло здійснили робочу поїздку на території Доротищенської та Тойкутської сільських рад, де оглянули заклади освіти.

Поїздка відбулась 25 липня, – про це повідомляє відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату Ковельської райдержадміністрації.

У селі Доротище оглянули приміщення, яке планують обладнати під спортивну залу для тутешніх школярів – нині тут здійснюють внутрішні ремонтні роботи, а до того зробили перекриття даху.

Представники будівельних організацій розповіли про масштаб зробленого та окреслили поетапність запланованих робіт. 
Віктор Теодосійович рекомендував внести окремі корективи у роботу: зокрема, наголосив на першочерговості проведення ремонту у приміщенні, де буде спортивна зала, а потому облаштувати у сусідній кімнаті санвузол.

Окрім того, посадовці та фахівці аналізували можливі варіанти обігріву приміщення, а також встановлення оптимального освітлення. Після чого запланували види та почерговість подальших робіт.

Потому керівники районної влади відвідали заклад загальної середньої освіти селі Тойкут, де наразі також триває ремонт. Як і передбачалося, було здійснено ремонт цоколя, сходинкових клітин та відмостку фундаменту школи, тож посадовці оцінили якість виконаних робіт, а згодом – і роботу із заміни вікон на енергозберігаючі.

Тойкутський дитсадок «Сонечко» активно готують заклад до приходу малечі восени його працівники. Керівники районної влади поцікавилися питаннями, що стосуються матеріального забезпечення садочка всім необхідним, на що педагоги повідали про потребу у новому пилососі та холодильному обладнанні.

Окрім того, як відомо, частину будівлі, де діє дитсадок (одна – різновікова – група), відведено під адмінприміщення сільської ради. Натомість є потреба у відкритті ще однієї групи, а одним із можливих варіантів є перенесення сільської ради у приміщення колишньої кантори, більша частина якого нині – пусткою, а відтак варто шукати шляхи для його раціонального використання.

Тож Віктор Козак ініціював оглядини згаданої будівлі, які провів Тойкутський сільський голова Віталій Грицюк. Посадовці оцінили стан приміщення, акцентували на його великій площі та, з огляду на все це, спрогнозували велику затрату фінансового ресурсу на проведення ремонтних робіт.

«У результаті зійшлися на тому, що робота за цим напрямком – має бути продумана, чітко окреслена та прорахована до дрібниць, тож надалі працюватимуть над пошуком можливих шляхів вирішення наявної проблеми», – зазначають в РДА.

 









Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром