Вистава Лесі Українки «Лісова пісня» зачарувала американців

01 Серпня 2018, 18:00
Вистава Лесі Українки «Лісова пісня» 2717
Вистава Лесі Українки «Лісова пісня»

Вистава «Лісова пісня» за драмою-феєрією Лесі Українки йтиме майже місяць на сцені одного з театрів американського Сіетла.

Про це повідомляється у сюжеті «Голосу Америки».

«Чарівлива, таємнича, лицарська, містична драма Лесі Українки Лісова пісня тепер в Америці. Майже місяць цього літа вистава йтиме на сцені в Сіетлі», – йдеться у сюжеті.

Американська режисерка українського походження Дженніфер Годжес, яка ставила «Лісову пісню», об'єднала таланти, аби втілити мрію про цю виставу.

«В цій роботі стільки глибини, особливо для жінки-мисткині. Мене дуже привабили потужні жіночі ролі. Тут є і жінка, яка очолює сім'ю, і провідна романтична роль жінки, де вона не виступає в ролі жертви», – розповіла Дженніфер.

За словами виконавиці головної ролі Соломії Бішко, для неї Мавка – уособлення доброти, такої ніжності, глибини і гармонії.

«Я дуже щаслива і горджуся тим, що я можу донести і об'єднати саме американців і українців через цю пєсу», – сказала Соломія. 

Однак найбільше трупу вразив теплий прийом і підтримка української громади в Сіетлі.

 

Коментарі
01 Серпня 2018, 22:57
І ми повинні цим гордитися? Та це навпаки свідчення існування наших комплексів як нації. Чи де у американській пресі напишуть американська вистава зачарувала українців. Ми на дні, панове.
02 Серпня 2018, 02:52
Браво. Прекрасні слова і об'єктивна констатація факту. Богу дякувати, в нашій нещасній неньці не одні скакуаси і шароварники- вишиванщики лишились, є мислячі люди.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром