Доротище: мешканці села на прийомі у голови Ковельської райради скаржились на підтоплення будинків

02 Серпня 2018, 09:47
Прийом голови Ковельської районної ради Андрія Броїло 3095
Прийом голови Ковельської районної ради Андрія Броїло

Голова Ковельської районної ради Андрій Броїло здійснив черговий прийом громадян.

Прийом відбувся 31 липня, — про це повідомляють у Ковельській районній раді.

В ході прийому питання піднімалися різні, починаючи від орендної плати за паї, державної допомоги на отримання домашньої худоби, матеріальної допомоги на лікування та інші.

Хвилюють жителів Ковельщини, а саме мешканців Доротищенської сільської ради, і стан та безпека на автошляхах. Адже, систематично, в період дощової погоди, житлові будівлі, господарські споруди та присадибні земельних ділянки мешканців, що проживають у вищевказаному населеному пункті, де пролягає автодорога Т – 0311 Седлище – Камінь-Каширськ – Ковель підтоплюються. Це зумовлене тим, що бічні канави та містки, які знаходяться в смузі відведення вищевказаної дороги, позасовані грунтом та пообвалювані, що унеможливлює прохід води. Окрім цього, негативна дія вод впливає також і на стан дорожнього покриття самої автодороги.

Одним із питань, що озвучили під час прийому – медична реформа, адже, на сьогодні, на жаль, пересічні громадяни, так до кінця і не знають, як вона має бути втілена в життя. Жителі Ковельщини уболівають за долю місцевих ФАПів , адже, для них це єдиний пункт першої медичної допомоги. З приводу цього Андрій Петрович дав роз’яснення.

Досить актуальним лишається на устах мешканців Ковельського району і санаторно – курортне лікування для малозахищених верств населення, інвалідів. Адже, у Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян органами праці та соціального захисту населення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 № 187 (зі змінами), чітко прописано, хто має право на безплатні путівками до санаторно-курортних закладів за рахунок коштів державного бюджету.

Жителі сподіваються, що питання, які вони ставлять перед владою, будуть і надалі вирішуватися.

 
Коментарі
03 Серпня 2018, 02:55
Ех Андрюха два веселих друга екіпаж на мерсі бойовий ,позорище рідне село просрав.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024