Колодяжне: вшанували пам’ять легендарної землячки Лесі Українки

02 Серпня 2018, 10:12
Вшанування пам'яті Лесі Українки у Колодяжному 3481
Вшанування пам'яті Лесі Українки у Колодяжному

У Колодяжненському меморіальному музеї Лесі Українки відбулася низка заходів із вшанування пам’яті легендарної землячки.

1 серпня 2018 року минуло 105 років з дня смерті геніальної української поетеси, драматурга, фольклориста, громадської діячки Лесі Українки, — повідомляє  відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату Ковельської райдержадміністрації. 

Леся Українка – знакова постать в українській літературі, культурі та й, зрештою, в історії країни. Безперечно, особливо шанують поетесу на її рідній землі — у селі Колодяжне на Ковельщині. Тут свято бережуть Лесину спадщину, і з року в рік відзначають усі важливі в біографії геніальної поетеси дати. 

Зокрема, у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї відбулася година пам’яті, під час якої лунали твори поетеси – актуальні у всі часи.

Перший заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман у своєму виступі зазначив, що життєвий шлях Лесі Українки – це приклад громадянської мужності, а її творча спадщина – неоціненний скарб для українського народу.

«Ми пишаємося тим, що Леся Українка є нашою землячкою, що саме тут вона творила, захоплювалася природою, що наш прекрасний край надихав її та додавав життєвих і творчих сил», — мовив Роман Ярославович.

По завершенні тематичного заходу до підніжжя пам’ятника Лесі Українки присутні поклали квіти, потому настоятель Свято-Миколаївського храму УПЦ КП в селі Колодяжне Іван Оринчак відслужив панахиду. 

Варто додати, що пам’ятній даті також приурочили презентацію — виставку творів волинського художника, члена Волинської обласної організації національної спілки художників України Валентина Кирилкова. Відтак, митець представив зразки живопису краєвидів Волині.

Нагадаємо, Район.Ковель повідомляв, що ковельчани вшанували пам'ять Лесі Українки.

 










Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024