Справа Литкіної: суд об'єднав два обвинувачення в одне провадження

02 Серпня 2018, 12:52
Суд об'єднав два обвинувачення в одне провадження 3623
Суд об'єднав два обвинувачення в одне провадження

Сьогодні, 2 серпня 2018 року, минає два роки з часу вбивства неповнолітньої Катерини Литкіної у місті Нововолинську.

Правоохоронними органами, під процесуальним керівництвом прокурорів прокуратури Волинської області, вдалось встановити осіб, причетних до злочину, та здобути докази їх винуватості. У вчиненні вбивства обвинувачуються двоє неповнолітніх хлопців, які колись були друзями потерпілої, – про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Нагадаємо, ця справа розглядається у Ковельському суді.

За результатами досудового розслідування кримінального провадження прокурором в лютому 2017 року до суду скеровано обвинувальний акт щодо одного із підозрюваних за п.п. 4, 12 ч. 2 ст. 115 КК України – вбивство,  вчинене з особливою жорстокістю та за попередньою змовою групою осіб. Матеріали кримінального провадження щодо іншого підозрюваного були виділені в окреме провадження у зв’язку із його оголошенням у міжнародний розшук.

У подальшому, за принципової позиції прокуратури області з додержанням вимог Кримінального процесуального кодексу України та норм міжнародного права в квітні 2018 року молодик, який переховувався від органів досудового розслідування, був екстрадований (виданий для притягнення до кримінальної відповідальності) з Республіки Словенія на територію України. Обвинувальний акт щодо нього у червні цього року скеровано до суду.

За клопотанням прокурора суд прийняв рішення про об’єднання кримінальних проваджень щодо обох обвинувачених в одне провадження.

Наразі триває судовий розгляд справи, обвинувачених утримують під вартою.

Прокурори відділу ювенальної юстиції прокуратури області, які підтримують публічне обвинувачення в суді, докладають максимальних зусиль, аби обвинувачені у вчиненні цього жорстокого злочину, з вини яких обірвалося молоде життя, отримали справедливе покарання. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024