У Ковелі розглянули петицію про встановлення сміттєвих баків та роздільний збір сміття

05 Серпня 2018, 17:23
Роздільне сміття 6391
Роздільне сміття

Ковельський міський голова Олег Кіндер розглянув петицію Івана Трофімука, у якій чоловік просив встановити сміттєві баки для роздільного збору сміття.

Елктронна петиція на сайті Ковельської міської ради в розділі «Єдина система місцевих петицій» 14 червня, набрала потрібну кількість голосів – 151 голос.  Зокрема, у петиції йдеться:

«Так далі продовжуватись не може... Місцева влада постійно декларує, що Ковель – сучасне та європейське місто. Проводить«Ура!» заходи та в той же час вперто ігнорує банальну проблему сміття у місті. Купи сміття по місту стали вже звичним явищем. І проблема далеко не у культурі місцевих жителів (хоча й у цьому також), а в елементарній відсутності сміттєвих баків. Ми живемо наче в середньовіччі, тричі на тиждень очікуючи на помаранчеве авто, аби позбутися відходів.

Добре, коли сміттєвоз їздить після 19:00 і приїжджає пустим. Але є місця, куди він прибуває о 17:10. Як бути людям, які працюють до 18:00? Чи в нас місто орієнтоване лише на непрацюючих? Окрім того, сміття збирають сміттєвози, в яких пресування відбувається у задній частині, в результаті чого з вантажного відсіку вилітають шматки скла, що становить небезпеку для людей. Що робити, коли не вийшло викинути сміття вчасно, особливо влітку? Не завжди вдається підлаштувати особистий графік під графік руху сміттєвоза. А чи й зобов"язані жителі міста це робити?

Зрозуміло, що подібні речі не вирішуються за день. Але судячи з усього, в нашому місті вони не збираються вирішуватись взагалі. 

Не хочеться слухати й про те, що буде «смердіти», «коти чи собаки розтягуватимуть сміття» чи щось у тому роді – однаково, по вулицях лежить сміття, яке смердить і яке розтягують коти і собаки. Благо, на сучасному ринку достатньо пропозицій, які дозволяють цього уникнути (закриті баки, майданчики для збору сміття з кодовими замками, підземні баки тощо). Правильно організоване встановлення і вивезення сміття з баків дозволить цих проблем уникнути.

Виходячи з вищеописаного, прошу місцеву владу забезпечити дотримання чинного законодавства в частині роздільного збору сміття в місті та встановлення сміттєвих баків, як в нормальних цивілізованих містах (та що там казати – й у селах) і вчасне їх очищення», – написав у петиції Іван Трофімук.

2 серпня міський голова Ковеля Олег Кіндер надав відповідь автору петиції, де зазначив, що рішенням виконавчого комітету Ковельської міської ради від 14.06.2018р. №207 затверджено «Схему санітарного очищення м. Ковель Волинської області». Даною Схемою передбачено встановлення контейнерів для роздільного збирання побутових відходів і при формуванні бюджету на 2019 рік на сесії міської ради буде розглянуто питання про виділення коштів на будівництво контейнерних майданчиків для збору твердих побутових відходів, придбання та встановлення контейнерів для їх роздільного збирання.  

 

Коментарі
05 Серпня 2018, 22:59
вже Товстига місто прибрав. Ходимо тепер по захаращених вулицях, їздимо по розбитих дорогах, будинки на грані екологічної катастрофи. тепер ще допустіть кіндеро- товстигівсткі щупальці до вивезення сміття, і можна буде місто Ковель викреслювати з мапи України
05 Серпня 2018, 23:39
де буде перероблятись роздільне сміття? Як буде організовуватись його доставка до місця переробки? На які фракції буде розсортовано сміття? Чому не працює сортувальна лінія, яку вже встановили на сміттєзвалищі? Що завадило безперебійній праці тієї лінії? І, нарешті, може простіше організувати пункти прийому сортованого сміття і за символічну плату ( скажем 1 грн кілограм) люди самі принесуть те сміття до пункту. Вигода очевидна- не потрібно ставити сміттєві баки, не порібна техніка на вивезення того сміття, звільняється маса людей від виконання цієї роботи. Усувається можливісь влади брати хабарі за фіктивні тендери.
05 Серпня 2018, 23:58
Не понесуть.
06 Серпня 2018, 00:02
Колись у Ковелі було чисто, колись...... Тепер сумно згадувати ті часи, коли йдеш по місту. Бруд і сміття вже не тільки на околицях, а в самому центрі на бульварі Л.Українки та вул. Незалежності. Так господарює місцева влада, так дбає про місто.Для повної краси не вистачає тільки контейнерів, та щоб біля них валялось те розділене сміття. Бо що зміниться з вивозом розділеного, якщо не вивозять того що вже є?
06 Серпня 2018, 00:19
Ти питаєш що зміниться? Я тобі скажу що- ступін наповнюваності гаманців нашої продажної влади , ось що зміниться. І дехто зможе свою шмоньку на курорт звозити в Туреччину не 2 рази на літо, а 3 а то й 4.. Ось що зміниться.
06 Серпня 2018, 00:28
Та не сміттєві баки треба ставити ,а скерувати роботу жеків так, щоб сміття вивозилось щоденно. Люди не повинні чекати кілька днів машину, яка вивезе їхнє сміття. Машина має забирати сміття кожен день, двічі на день крім суботи та неділі. Тоді сміття не буде накопичуватись і вчасно вивозитись.. Інша справа, чи жеки зможуть справлятись зі щоденним вивозом відходів, чи є для цього техніка????? От цим і має займатись міська влада. Якщо буде забезпечено щоденний вивіз сміття , а те яке вже положили на землю деякі не розумні свині буде підійматись і кидатись на машину, в місті одразу стане чистіше. І не потрібно ніякі баки смердючі ставити.
06 Серпня 2018, 01:04
баки мусять бути, бо за них вже отриманий відкат і потрачений. так що, шановні ковельчани, терпіть. Поки не наїмося, проблема в місті буде існувати.
06 Серпня 2018, 04:36
Вимоги законодавства, що з 01.01. 2018 року сміття слід розділяти по видам в м. Ковелі не виконується.
06 Серпня 2018, 09:49
поки Товстига не поверне гроші, які він отримав за просування наших інтересів в виграші тендерів, в ковелі більше не пройде ні одного тендера, і місто все буде засране. що не бачити вам чистого міста. Цифри 15 і 25 про щось говорять, правда андрію?
06 Серпня 2018, 11:45
скільки та бандитська влада вже ковелю зла принесла. невже ж покарання не буде за їхні злодіяння?
06 Серпня 2018, 20:10
Шкода що люди не розуміють що сміття вивозить Жек вивозить щоденно тому що зарплата у трактористи та грузчика мізер копійки а в світі навіть в Польщі жоден сміттєвоз кожного дня їхати недоцільно два рази у неділю вивозять сміття у світі але не за три тис грн кожен день тут і так всі робочі працюють безплатно а начальники отримують за брудне місто по три зарплати у їх іпитайте де діваються ваші гроші які платите за послуги щей які великі гроші платять Ковельчани що Жеку Вересу одна біда що місто грязне покошено аби як
06 Серпня 2018, 20:27
балак хвалиться, що Верес йому платить 25 000 гривень. А водієві не можуть зробити достойну зарплату. Тому за один місяць вже звільнилось три водії. Обіцяє Балак 8000, а як доходить до зарплати, то дають тільки 3 000, хоча розписуєшся у відомості за 7500. решта йде Балаку на кишеню.
07 Серпня 2018, 00:48
То Балаком правду каже за зарплату а скільки отримують два Жеки з тою бригадою роботяги що в стільцях сидять то ще Балак проти їх отдихає нехай ці шахраї ізЖеків двох скажуть свої зарплати то ви просто онімієте
07 Серпня 2018, 01:35
Всі абсолютно набридли.Як можна кожен день їздити містом і дивитися на безлад на вулицях дворах околицях.Перетворили місто в "трущоби".Є міста де можна щось перейняти ,але це нікому не потрібно,Скрізь заростаємо лозами і бур'янами.Якщо ЖЕКи не мають можливості доглядати за вулицями зобов'яжіть кожного орендаря власника і тд.утримувати прилеглу територію в порядку,як це є в цивілізованих країнах.Але це має бути на рівні відповідного розпорядження мерії.Порядок навести можливо і дуже швидко.Було б бажання.Але в нашому випадку-не з нашим щастям.
07 Серпня 2018, 12:21
ЖЕКи не мають можливості виконувати свої обов"язки бо Товстига продав Вересу всі тендери на утримання міста. А Верез відмовився від тендерів бо не отримав обіцяні Товстигою відкати. Ось тому й залишились ЖЕки без фінансування, а Кіндер з Товстигою з хабарними грішми. Не розумію, чому ці ділки ще не в тююрмі.
07 Серпня 2018, 17:46
Одні балачки а борщівник вже росте в Ковелі в кожному кутку навіть на дорозі по вул Грушевського
09 Серпня 2018, 13:25
Поки влада в Ковелі, від Юльки, порядку не дочекаєшся.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром