На Ковельщині прокуратура пред’явила обвинувачення десятьом депутатам

08 Серпня 2018, 14:20
Суд 2613
Суд

Ковельський міськрайонний суд протягом червня-липня цього року розглянув 10 кримінальних проваджень, відкритих поліцією на депутатів різних органів місцевого самоврядування за статтею 366-1 КК України (умисне неподання декларації).

Так на лаву підсудних потрапили депутати: Петро Костюк та Людмила Байкалова (Велицька сільська рада), Володимир Каленіков (Любитівська сільська рада), Віталій Гущук, Роман Ліфанчук та Олександр Балецький (Дубівська сільська рада), Ніна Віднік (Колодяжненська сільська рада), Олександр Стельмах та Василь Гурик (Доротищенська сільська рада), Олександр Артишук (Ковельська міська рада).

Прокуратура обвинувачувала обранців громади в умисному неподанні декларації особи з 1 січня 2017 року і по даний час.

Згідно зі статтею 366-1 Кримінального кодексу України, «Подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції», або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації – караються штрафом від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років».

Ухвалами суду всі обвинувачені депутати звільнені від кримінальної відповідальності у зв’язку з «дійовим каяттям», а провадження – закриті.

Коментарі
08 Серпня 2018, 18:35
Крокодилячі сльози перед вовками в овечих шкурах.
08 Серпня 2018, 21:14
а де кримінальні справи за розвал комунального господарства міста? А де кримінальні справи за фіктивні тендери? А де кримінальні справи за дерибан землі? У нас що, все у порядку?
08 Серпня 2018, 23:50
Тут краще боротись з корупцією. Взяв список депутатів, перевірив прізвища в єдиному реєстрі НАЗК і зразу видно "затятих корупціонерів". Зусиль нуль, а показник боротьби з корупцією є. Мені цікаво, чи не соромно видавати такі показники? Чи в нас перевелись настоящі корупціонери, а залишились одні депутати сільських рад?
09 Серпня 2018, 13:42
Від цього повідомлення я не знаю ,що робити : - плакати чи радіти ... " Зворушливо " однако ...
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024