Дубівська громада: розпочали будівництво вартістю 88 мільйонів гривень

19 Серпня 2018, 14:51
Масштабне будівництво 5953
Масштабне будівництво

Лише наприкінці минулого року, а саме 26 грудня 2017, відбулося відкриття новозбудованого триповерхового навчального корпусу у школі селі Вербка. Цей навчально-виховний комплекс у минулому навчальному році налічував 400 учнів шкільної ланки та 87 учнів дошкільної (дитячий садочок).

Кількість учнів у цьому закладі стрімко зростає, – повідомляє Роман Троцюк у Facebook.

На початок нового навчального року кількість вихованців налічуватиме 540 дітей. Для громади є пріоритетним створення для молодого покоління сприятливих умов для отримання якісної освіти. В Вербській школі немає спортивного та актового залів, їдальня та кухня замала для такої кількості дітей. Школа опалюється газовою котельнею, що несе велике навантаження на бюджет Дубівської ОТГ. У приміщенні колишнього дитячого садка, де лишилась навчатись частина дітей молодшої школи прохідні класи, приміщення повністю не термомодернізоване.

З початку минулого року, не чекаючи завершення будівництва навчального корпусу, було прийняте рішення про початок нового масштабного будівництва у цій школі. Відразу замовили новий проект, який включає реконструкцію існуючої будівлі (приміщення, яке колись було дитячим садочком) з добудовою нового корпусу (якому буде розміщений сучасний спортивний зал, їдальня та актовий зал на 120 сидячих місць), будівництвом нової твердопаливної котельні та благоустрій всієї території. Роботи над проектом продовжувалися цілий рік. Постійні консультації з проектантами, директором закладу, та наші побажання дали змогу створити такий амбітний проект. Реалізація даного проекту дасть можливість побудувати одну з кращих шкіл не тільки в Ковельському районі, а й м. Ковель.

Очікування не стали марними. Використавши такий комплексний підхід до проекту, отримали бонус. Він став пріоритетним у Ковельському районі та набрав достатню кількість балів при оцінювання проектів, які будуть будуватися за кошти Державного фонду регіонального розвитку. Таке будівництво не є простим для бюджету об’єднаної громади. Вартість проектно-кошторисної документації близько 530 тисяч гривень, вартість будівництва згідно із проектом сягає близько 88 мільйонів гривень (громада має профінансувати 10%, тобто близько 9 мільйонів гривень).

Що дає громаді реалізація цього проекту

Будівництво твердопаливної котельні дасть економію більше 1 мільйона гривень на опалення щороку. Моніторинг витрат енергоносіїв, який введений в громаді показав, що дана установа за три з половиною місяці в 2018 році спожила газу на 1 мільйон гривень за опалювальний період сума сягнула б близько 1,6 млн. грн.. В новій котельні один з котлів працюватиме на щепі (подрібнене гілля дерев). Це дасть громаді раціонально використовувати ресурс, а не спалювати його даремно, забруднюючи атмосферу парниковими газами, не отримавши від цього користі. Гілля отримуємо за рахунок обрізки дерев, наведення благоустрою територій. Велика кількість гілля спалюється в лісах при заготівлі ділової деревини, очистки узбіч доріг, меліоративних каналів. Будуть створені робочі місця, які наповнять бюджет громади податками (оскільки гілля потрібно подрібнювати).

Створення потужної школи з великою кількістю дітей дає змогу наповнити бюджет громади податками. Громада отримує на заробітну плату вчителів субвенцію з державного бюджету, а податки залишаються в громаді. Державна політика, щодо достойних заробітних плат для освітян призведе до збільшення податкових надходжень до нашого бюджету. Школа є цікавою для жителів міста Ковеля, оскільки з 400 дітей шкільної ланки 150 – жителі громади, а 250 – з Ковеля.

Реконструкція існуючого приміщення дасть змогу зменшити витрати на утримання даного корпусу, продовжить строк його використання та створить комфортні умови для навчання діток в даному приміщення та можливості відкриття додаткових груп дошкільної ланки (дитячого садка).

Благоустрій території дасть можливість оновити дитячі майданчики, тренажери, та інші елементи спортивного інвентарю. А головне – створить умови, які будуть тягнути діток до школи, що ставить на меті Нова українська школа.

У проекті передбачене встановлення трьох теплових насосів для опалення. Це дасть можливість ще зменшити витрати на опалення. Це один з кроків до зменшення залежності громади від не відновлюваних джерел енергії.

Реалізація цього проекту розпочалася. Швидкими темпами проводить роботи будівельна компанія «Житлобуд 2», яка виграла тендер. Саме ця компанія виконувала роботи з будівництва корпусу, про який мова йшла на початку статті. Роботи виконані швидко, якісно.







Читайте такожДубівська ОТГ обрала законний шлях до розширення меж

Коментарі
19 Серпня 2018, 21:53
Космос з кісою будуть красти мільйонів 2030адже в івахува скоро вибори, а він вимагає віддавати двохсотгривневі борги. Та і космос з кісою не можуть собі щось не вкоасти - адже потрібно будувати новий космодром на вигоні.
19 Серпня 2018, 21:56
А чого тільки найкраща в Ковелі! Берем більше! В галактиці! Потрібно будувати космопорт. За досвідом використовування дров,яного опалення в 21 столітті прилетять з космосу делегації з Чумацького шляху від В.Ведмедиці і Оріона, припреться багацько. Космопорт Дубове-2 потрібен! Дровяне опалення забруднить все навколо димової труби і в першу чергу твої Бахівські сонячні батареї, а люди з захворюванням легенів будуть задихатися і на 5 років раніше покинуть свою родину. Уявляєш скільки пенсій збережеш? Пенсійний фонд буде вдячний за таку турботу! Хвізику! Є технології, є матеріали які дозволять використовуючи ті ж сонячні батареї на дахові цієї школи обігрівати її безкоштовно, не забруднюючи навколишнє середовище і не вбиваючи людей. Космонавт, тобі вже потрібно було б знати, що парникових газів не існує. Озонові дірки існують століттями і біди людям не приносять, це був лохотрон від учених в інтересах комерційних фірм. Також цікаво написано, що вчителі фізики, мови, керівництво ОТГ давало консультації проектній організації! А техпрацівники якось їм підказки свої дали? Що це за організація яка не знає Державні будівельні норми? Загалом висновок такий, що Рома-космос з директором школи та учнями будуть бігати лісом і збирати щепу для опалення. І знов питання! А скільки людей буде її переробляти і спалювати адже вони бажають за цю справу отримати якісь гроші? А може вчителів ще до котла кочегарами пристроїти? А тепер саме веселе! «…, оскільки з 400 дітей шкільної ланки 150 – жителі громади, а 250 – з Ковеля». Так для кого будується ця школа? Для громади чи міста Ковеля? Чому за міську школу повинна платити громада? Бігом до Кіндера і здирай з нього 5 млн.грн., це більше міська школа ніж сільська! Те, що в селі будується сучасна школа на весь район, це просто чудово. Дітлахи будуть мати можливість навчатися в цивілізованих умовах і це дуже добре! А колектив вчителів зможе їм дати гідну освіту? Я почитав коментарі від 26.12. 2017 р. по посиланню тут і якось занудьгував. Будівля гарна, а начинка гнила! Не буду переказувати, що там написано, брехні мабуть багато, але диму без вогню не буває! Радянський стиль звіту не проходить в сучасних умовах! Всі з освітою і безробітні, все знаємо і розуміємо.
20 Серпня 2018, 07:47
Давайте шукати позитив
20 Серпня 2018, 12:25
А чого той позитив шукати? Я чула, що Миколаївна їде до Москви чоловіка свого забирати. Так, що на шкільній лінійці 1 вересня його побачимо. Багато злих пащек замовкне!) Кажуть, що він письменник. Ось і буде він писати, а вона на його творах дітей навчати. Гарний позитив!)
20 Серпня 2018, 16:09
Позитива не буде! Нікуди вона не поїде тому, що вона повія і алкоголічка. А в них почуття своєї гідності деформоване, тому вони алкоголічки і повії. Це проблеми з головою. А вона зможе його переконати, що вже стала людиною і жінкою? Давай інший позитив, цього явно не буде! І не побачимо мордяки з заткнутими пащеками, а було б цікаво.)
21 Серпня 2018, 01:23
І яка економія буде від спалювання щепи? Щепу хто буде робити! Якась машина чи робітник з сокирою на колодці? І скільки тих чоловіків потрібно буде прийняти на роботу? Яку платню їм положиш, за копійку не кожен піде махати сокирою цілий день і ніч. Ото Козак з Бруйлом підсунули космонавта. Зараз там працює 3-4 людини, а з цим котлом скільки? І скільки залишиться від того мільйону? То же мені грінпісюк який вболіває за екологію. КОМО буде виготовляти чорне від сажи масло.
21 Серпня 2018, 11:56
Ти за неї не хвилюйся вона, що дупою, що язиком молоти вміє добре. Навішає йому локшини на вуха і переконає!
22 Серпня 2018, 13:47
Ще чого! Їй потрібен зачуханий, задрипаний полихай такий як вона сама. О тоді вона буде жити. А то подавайте їй красеня, культурного, освіченого і талановитого бо вона директорша! А чоловікам в хаті не директор, а дружина потрібна!
23 Серпня 2018, 11:52
О-о-о! Якщо вона його привезе, а я знаю достовірно, що 3 жіночки, яких вона вважає своїми подругами, міцно обкакаються. Але цього не буде бо вона жіночка не для кохання і сімейного життя. Працювати, пити, гуляти це її. А я за своїм коханим на край світу піду!
24 Серпня 2018, 12:13
Якщо він зовсім забув як з нею жив, то може й погодиться, щоб ще раз переконатися, що вона непотрібна жінка. А я відразу зрозуміла як він живе з нею коли побачила його в дірявих шкарпетках. При його пенсії в 10 тис. ходив обідраний, все йшло на її ростучих синків. І бачила як вона «подякувала» йому коли він забирав від неї свої речі. Вона скотиняка ще та, мати такого чоловіка від Бога треба було йому руки цілувати, а не робити те, що вона робила.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром