На апаратній нараді у Ковельській міськраді посміялися з кишкової палички

21 Серпня 2018, 11:20
Турія 2306
Турія

Посадовці контролюють рівень води у річці Турії і заявляють, що все – в нормі, хоча через кишкову паличку спеціалісти знову б’ють на сполох.

«Щодо рівня води в річці – утримується в межах норми, але разом з цим від керівника держпродспоживслужби міста Ковеля був лист направлений щодо обмеження купання в річці Турії у зв’язку з підвищенням палички десь. При нормі п’ять тисяч, вона дванадцять тисяч. Але враховуючи те, що у нас зараз, згідно розпорядження міського голови, пляжний сезон з першого червня по перше вересня, думаю, що десять днів утримається», – доповів на апаратній нараді начальник відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Юрій Дідковський.

«Кішечна паличка буде, чи що?» – спитав міський голова Олег Кіндер і розсміявся.

Присутні на апаратній нараді теж засміялися.

«Юрій Михайлович, погодні умови. Це точно якийсь катаклізм, тому що таких жарких днів ще не було. Зараз почнеться, ще почекайте, почнеться цвітіння водорослєй. Оце буде пік, коли кисень… при цвітінні водорослі максимально будуть споживати кисень. І зараз ще риба в нас почне плавати. До цього ще треба буде готуватися. Але тримайте на контролі», – нагадав Олег Олексійович.

Нагадаємо, що місяць тому вода в Турії відповідала гігієнічним вимогам та показникам безпеки і була придатною для купання. 18 липня на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій завідувач Ковельського міськрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Людмила Маляр повідомила, що лабораторні дослідження проб води з річки засвідчили, що показники індексу лактозопозитивної кишкової палички (ЛКП) в межах норми.

Коментарі
21 Серпня 2018, 15:57
Свої люди в межах норми скидають фекалії зі свої нелегальних каналізацій в водосховище...Ой піде це гівно назад!!!
21 Серпня 2018, 15:58
Мавпу весело- він вже біля коритця у Верховній Раді...
21 Серпня 2018, 21:28
Там на березі і сауни прокурорські фекалії у річку спускають
21 Серпня 2018, 21:52
як на початку сезону вода в річці була нормальна то вони били на сполрх а як заразвода стояча і застійна страшно то вмежах норми ГУМОР МІСЦЕВИЙ ДІЙСНО МЕРУ ТІЛЬКА ПОСМІЯТИСЯ ЗАЛИШАЕТЬСЯ
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39