Білин: як святкували День села

22 Серпня 2018, 16:14
День села 8431
День села

Весело та незабутньо у неділю, 19 серпня, відбулося у Білині свято населеного пункту, котре приурочили до Дня Незалежності України.

На дійство зійшлася громада села, а також гості із сусідніх населених пунктів, – повідомляють у відділі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Після завершення освячення плодів у місцевому храмі, адже День села припав на свято Преображення Господнього, тутешні жителі не пішли по власних домівках відпочивати, а рушили на святкування головного дня своєї малої батьківщини.

Програму заходів відкрив футбольний турнір, у якому змагалися місцеві чоловіки із приїжджими.

Потому традиційно – урочистості й концертна програма. Кожен із виступаючих, тих, котрі прибули розділити радість із тутешніми жителями – голова райдержадміністрації Віктор Козак, депутат районної ради В’ячеслав Шворак – не скупилися на щирі слова привітань, ланцюжок яких відкрила господиня свята – Білинський сільський голова Ольга Лисюк.

Віктор Козак сказав, що для нього за честь бути присутнім на заході й наголосив: дуже тішиться, що нині кожен населений пункт славної Ковельщини має своє свято, котре, спільними силами, вдається проводити на високому рівні, і, найголовніше, задоволеними лишаються мешканці – ті, заради кого така ініціатива і була впроваджена.

Нагородження почесними грамотами сільського активу, відзначення подарунками окремих місцевих жителів: найстаршого і наймолодшого, пару, що має найбільш тривалий шлюб, молодят, що побралися цьогоріч, іменників. Ольга Лисюк вручила почесну грамоту Білинської сільської ради і Вікторові Козаку.

Опісля символічного відзначення на присутніх чекала цікава концертна програма.

Привітали своїми захопливими виступами місцеві колективи – дитячий ансамбль «Калинонька», аматорський колектив «Родина», а також артисти районного будинку культури – колектив «Колорит» та народний аматорський хор «Вишиванка».

Ну і як же без святкової ярмарки, виставки продукції місцевих майстрів та кулінарних шедеврів господинь! Облаштували так звані будиночки мисливця, рибалки, де на охочих чекали частування тематичними стравами.

Традиційно на таких святах не доводиться нудьгувати і дітворі, адже діють атракціони, пригощають солодощами й розважають аніматори.

Насамкінець відбувся розіграш лотереї, а увечері – дискотека.

2

2

3

2

2

4

2

 

Коментарі
23 Серпня 2018, 10:29
Козаку ще тільки гшрамоти не вистачало. пропоную на сесії районної ради вручити Козаку грамоту за "якісний"ремонт доріг по яких вже за місяць їхати гірше ніж до ремонту а гроші бюджетні або громади вправно кладе до своєїкишені
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024