День Незалежності України: як ковельчани відзначали головне свято країни

24 Серпня 2018, 21:24
День Незалежності у Ковелі 9696
День Незалежності у Ковелі

З нагоди Дня Незалежності ковельчани у святковому українському вбранні прийшли у парк імені Тараса Шевченка. Саме там стартували заходи з нагоди свята, які розпочались із молитви за Україну, яку відслужили священики УПЦ КП міста Ковеля.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

А далі – кульмінація – фінал акції «З Батьківщиною в серці». Впродовж року ковельчани створювали чоловічу велетенську вишиванку для постаті Кобзаря, втіленій в монументі у нашому місті.

Рік тому право покласти перший хрестик надали  головній кравчині цього незвичайного виробу Аллі Лущенковій. Далі естафету підхопили знана ковельська майстриня Ніна Габрилевич та маленька п’ятирічна ковельчанка Улянка Нечипорук. Зробили стібки на сорочці і захисники донецького аеропорту, бійці 80-ї бригади Андрій Луцик та Віталій П’ясецький.

Понад дві з половиною тисячі людей різних поколінь долучились до спільної справи і разом створили унікальний виріб. Вражають і розміри традиційного українського вбрання, на який пішло аж 36 метрів тканини, а головна частина вишиванки (маніжка) має розміри 180 на 80 см. Пояс – 8 метрів.

Дизайн розроблявся у Львові. Спочатку вишивання планувалося гладдю, відтак на ній є частини у різних техніках. 

Впродовж року над створенням вишиванки працювали 26 трудових колективів та 15 загальноосвітніх шкіл Ковельщини, а також патріоти України з Нововолинська, Луганської, Донецької, Одеської, Львівської, Київської областей, гості з Італії, Великої Британії та США.

Сьогодні біля пам’ятника Тарасу Шевченку, який  вбрали у вишиванку, зібралось чимало ковельчан, які зробили спільне фото на згадку про знакову подію.

 











 

Урочистою ходою під супровід муніципального духового оркестру, з державними прапорами України колона пройшла від парку Тараса Шевченка до меморіалу Слави.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять тих, хто віддав своє життя за Незалежність нашої країни та поклали квіти до стели пам’яті на честь  земляків – загиблих учасників АТО. Далі всі рушили до пам’ятника борцям за волю України, до якого теж лягли квіти шани й вдячності від ковельчан.

Міські урочистості продовжилися на парковій сцені. З Днем Незалежності громаду привітав міський голова Олег Кіндер.

«Сьогодні – це не просто День народження держави. Це день пам’яті про цілі покоління наших предків, які творили націю і боролися за незалежність, про тих, хто віддав своє життя за Україну, захищаючи її територіальну цілісність на сході», – сказав Олег Кіндер.

Олег Олексійович висловив вдячність усім міським жителям за сумлінну працю, завдяки якій Ковель –  знане і гарне місто, з особливим колоритом, хорошим економічним і культурним потенціалом та відзначив Почесними грамотами міської ради представників колективів, підприємців, учасників АТО, волонтерів, громадських активістів.

Серед нагороджених: Юрій Ганджала – голова підрозділу Всеукраїнської спілки «Побратими України» в м.Ковелі та Ковельському районі, Леонід Хвещук – волонтер, учасник АТО, Таміла Герасимчук і Володимир Домнюк – підприємці,  Галина Голубович – голова правління благодійного фонду Івана Омелянюка «Майбутня Волинь-Україна», Ігор Щур – методист міського методичного кабінету управління освіти, Андрій Мигуля – директор Ковельської школи мистецтв, Тетяна Мініч – начальник відділу кадрів Ковельського МТМО, Олександр Філон – громадський активіст, Олександр Яцюк – чемпіон Європи, срібний призер чемпіонату світу серед юніорів 2018 року на байдарках і каное.

Ковельські митці до дня народження країни підготували цікаву концертну програму. Впродовж двох годин на парковій сцені звучали українські пісні та викликали захоплення у глядачів запальні народні танці.

 





















Пам'ятник Тарасу Шевченку у Ковелі
Пам'ятник Тарасу Шевченку у Ковелі







Фотозона
Фотозона

Написи у парку
Написи у парку



Святкування Дня Незалежності на набережній
Святкування Дня Незалежності на набережній

Коментарі
25 Серпня 2018, 00:40
Ідея хороша , але виглядає якось не дуже гарно, особливо рукави)))
25 Серпня 2018, 00:47
Головне що генделикі в парку щоб побухати були . І яке ж свято без розпиття горілочки на пляжах міста. А завтра свіжі фото який срач після себе лишили.
25 Серпня 2018, 01:43
А ПОТІМ ПЯНІ БЮТІВЦІ БУДУТЬ ВСІХ БАНДЕРІВЦЯМИ НАЗИВАТИ
25 Серпня 2018, 02:56
масовий псіхоз
25 Серпня 2018, 12:51
бандерлоги- ганьба нації і руйнівники держави
25 Серпня 2018, 13:10
жиди-олігархи, які розікрали Україну і надалі продовжуть руйнувати державу, ніколи не були бандерівцями
25 Серпня 2018, 16:14
Діти мої діти, щож ви наробили поставили серед болота та рубаху зшили, забули пошити мені штанці , стою без трусів штанів вот ви курвові засранці, передайте привіт Вєрі та Олегу з Батькивщини ,буду памятати як злодюги мене обікрали.
25 Серпня 2018, 23:05
Лицеміри ,влада краде ,а людей святами дурманять !
26 Серпня 2018, 23:16
На кындыре вишиванка как на корове седло !
27 Серпня 2018, 02:41
Ідіотизм повний
27 Серпня 2018, 02:52
А після концертної програми були ще гарні заходи. Але "кореспонденти" видно вже пішли. Втомилися. Висвітлювати події у місті!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024