Фермер з Ковельщини самовільно зайняв понад 18 гектарів землі, – прокуратура

29 Серпня 2018, 12:50
Прокурори вимагають від фермерського господарства повернути державі самовільно зайняту земельну ділянку 4179
Прокурори вимагають від фермерського господарства повернути державі самовільно зайняту земельну ділянку

Ковельська місцева прокуратура звернулася до господарського суду з позовом в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру в області, аби зобов’язати одне з фермерських господарств Ковельщини звільнити самовільно зайняту земельну ділянку, вартістю 13 мільйонів гривень.

Про це повідомляється на сайті Прокуратури Волинської області.

У ході проведеної Головним управлінням Держгеокадастру в області перевірки з'ясувалося, що фермерське господарство без жодних правовстановлюючих документів використовує земельну ділянку площею понад 18 га на території Ковельського району .

Ділянка із земель запасу сільськогосподарського призначення державної власності оброблена та засіяна пшеницею. При цьому договір оренди землі господарство не укладало й рішення органу місцевого самоврядування або державної влади про надання земельної ділянки в користування фермерського господарства не приймалося.

За результатами перевірки було складено акт та визначено розмір шкоди, завданої державі внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки – понад 24 тисяч гривень.

Факту самовільного зайняття ділянки фермери не заперечували, проте станом на кінець серпня 2018 року добровільно її не звільнили та не повернули.

У справу втрутилася прокуратура.

У суді прокурори вимагатимуть від фермерського господарства звільнити та повернути державі самовільно зайняту земельну ділянку.

Читайте також: У Рожищенському районі місцевий фермер засмородив всю округу

Коментарі
30 Серпня 2018, 10:33
зерно забрать ,а фермера отправить в лагерь на Соловки !
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром