Поворськ: село відзначило свій 520-річний ювілей

29 Серпня 2018, 13:18
День села у Поворську 6059
День села у Поворську

 У селі Поворськ 24 серпня відзначали не лише найбільше національне свято – День Незалежності України, а й 520 річницю із дня першої писемної згадки про село.

Про це повідомляє відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату Ковельської райдержадміністрації.

День села відкрили спортивно: велоперегонами, у яких змагалися охочі місцеві жителі віком від 18 років. Спортивним було і його продовження, адже на місцевому стадіоні відбулися змагання із перетягування канату, перенесення мішка із зерном на швидкість, штовхання колоди тощо.

У селі панувала направду святкова атмосфера, рядами розкинулася ярмарка – виставка-продаж виробів місцевих майстрів народного промислу. Окрім того, організували і фотовиставку. Не обійшлося без традиційних частувань кулішем, ухою, медом, що проходило у так званому гостинному дворі. Тим часом малеча активно розважалася у дитячій зоні, обладнаній батутом, спусковою гіркою, де також пригощали солодкою ватою.

На святковий концерт запросили гостей із обласного центру – представників спортивного клубу козацьких бойових мистецтв «Герць», виступ якого присутні сприйняли бурхливими оплесками. Радо вітали і талановитих земляків – аматорів сцени, серед них – і вихованці тутешнього закладу дошкільної освіти.

Голова райдержадміністрації Віктор Козак, вітаючи поворчан, перш за все окреслив переваги у рамках реформи децентралізації влади, та попри надану громадам самостійність, мовив Віктор Теодосійович, районна влада завжди підтримуватиме корисні ініціативи місцевої громади, допомагатиме у їх втіленні.

Неодноразово під час урочистостей звучали слова подяки нашим захисникам, котрі продовжують відстоювати незалежність та територіальну цілісність держави на Сході України. Вшанували світлу пам'ять тих, хто поліг у цій боротьбі, серед них – поворчанин Микола Яворський, і просили, аби на нашій землі якнайшвидше настав мир.

 

















Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024