Ковельчанам на замітку: Супрун порадила, як відучити школярів їсти шкідливу їжу

05 Вересня 2018, 15:01
Шкідлива їжа 4668
Шкідлива їжа

«Нехай діти бачать, що ви самі їсте здорову їжу», – порадила очільниця МОЗ Уляна Супрун, яка дала поради батькам дітей щодо здорового харчування у школах.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Якщо не мотивувати дитину їсти здорову їжу, то вона почне регулярно втамовувати голод піцою, сосискою в тісті, батончиками та іншою некорисною їжею, яку часто пропонують у шкільних буфетах», – зауважила Супрун.

Вона підкреслила, що кожну дитину можна заохотити не лише їсти здорову їжу, а робити це з задоволенням.

«Для цього потрібно, передусім, бути прикладом самим! Нехай діти бачать, що ви самі їсте здорову їжу, поступово вони наслідуватимуть ваш приклад не лише вдома, а й у школі», – заявила Супрун, надавши ряд порад:

  • акцентуйте увагу на овочах і бобових - вони мають бути основою раціону;
  • заохочуйте щодня їсти фрукти та ягоди, молочні та кисломолочні продукти, у невеликих порціях - цільнозернові продукти, насіння та горіхи;
  • упродовж тижня готуйте рибу (2-3 рази на тиждень) і м’ясо (переважно птиці і кролика);
  • мінімізуйте кількість солі – для дітей 2-3 г на добу, для підлітків менш як 5 г на добу;
  • зменште споживання цукру: 25-50 г на добу, включаючи фруктові цукри; використовуйте корисні олії (оливкова, кукурудзяна, лляна, гарбузова, горіхова);
  • слідкуйте за водним балансом школяра: дитина має отримувати достатньо рідини і пити не за графіком, а орієнтуючись на відчуття спраги.

За забезпечення здорового раціону безпосередньо у школі, як повідомила очільниця МОЗ, відповідальні органи місцевого самоврядування.

«Прошу звернути увагу відповідальних управлінців на рекомендації МОЗ України щодо здорового харчування учнів. Зокрема дитячий та підлітковий раціон повинен містити менше швидких вуглеводів (солодощі, випічка) і більше тваринного білка (м’ясо, молочні продукти). У підготовці норм були враховані рекомендації та стандарти ВООЗ та Європейської агенції з харчової безпеки», – написала Супрун.

Коментарі
05 Вересня 2018, 18:27
нехай заборонять в школах давати і продавати шкідливу їжу і проблеми не стане. Як вже заї.....ла та брехня
05 Вересня 2018, 18:29
дайте батькам роботу і зробіть достойну зарплату, щоб дитина могла їсти те, що її потрібно, а не їсти, щоб обдурити шлунок. Собаки. До чого ви вже довели українців!!!!!!!
05 Вересня 2018, 19:14
Коли ця америкосовська сука докторСмерть сама вже нажереться якихось баточиків, чи просто дусту.
05 Вересня 2018, 20:48
Дореформувалися. Нечесана конина тепер агітує проти їхнього же фастфуду. Двадцять з лишнім років пакували в Українців ножкі Буша, гамбургери, бігмаки, хотдоги, чіпси, всякі коли. А тепер каже про здорове харчування. Так воно же було колись. І овочеві супи. І мясні борщі. І фруктові киселі. І картопельне пюре. І горохова каша. І овочеве рагу. І макарони. І салати овочеві. І молоко. І кефір. І рибний день два рази на тиждень. І кампот із свіжих фруктів. І узвар з сухофруктів. Все це було в школах. Тільки конина цього не знає. Бо там де вона росла всі жерли фастфуд і запивали колою.
05 Вересня 2018, 21:05
Робіть, як каже. Будете такі ж підтягнуті шкірою, та світлі косою.
05 Вересня 2018, 21:48
Сука, в якій клініці ти підлоги мила? Вчора повідомили, що дорожчатиме хліб, сьогодні - дорожчатимуть овічі і фрукти. Я не прошу подачки, так, як ви траншів. Дайте нормально оплачувану роботу, налагодьте нормальне харчування у школах. Ти, сука, лаєш все радянське, а сама не знаєш того, що в школах у 80- х роках дітям безкоштовно кожний день давали склянку гарячого молока.
05 Вересня 2018, 23:36
Министра соуполитики Реву не устраивает и тот факт, что украинцы вымирать как раз и не спешат, создавая своей &quot;длинной&quot; жизнью дефицит в Пенсионном фонде.<br/> <br/>Шокирующее циничную фразу о том, что украинцы долго живут, Андрей Рева выдал в разговоре с немецким журналистом еще в 2017-м. Но при каждом заявлении Ревы ему нет-нет да и припомнят прошлое.<br/> <br/> <br/>&quot;Причина дефицита Пенсионного фонда в том, что в Украине очень много пенсионеров. Много людей старой закалки, они долго живут. Поэтому мы вынуждены содержать пенсионеров до 80-85 лет! Это поколение долгожителей ...&quot;, - заявил чиновник.<br/> <br/>Об этом написал блогер Михаил Шнайдер, которого возмутил цинизм чиновника. Блогер отметил, что по его мнению, Андрей Рева лично начал бы уничтожать украинских пенсионеров, если бы была его воля.<br/> <br/>&quot;Только вдумайтесь в эти слова! Этот Циничный чиновник возмущается что Люди долго живут! Возмущается самим фактом наличия в Украине пожилых людей!<br/>Я думаю была бы его воля! Он лично начал бы уничтожать украинских пенсионеров ...&quot;, - написал Шнайдер.
05 Вересня 2018, 23:57
вельмишановна міністр- смерть, приїдьте в ковель, зайдіть в їдальню школи №1 і подивіться чим корумпований директор школи годує дітей.
05 Вересня 2018, 23:57
Ну що, скакуни, ще довго терпіння хватить? Ще кілька років потерпите і поскачете на майданах, і Реви х Супрунами та іншими поросятами вас не гевропу, на той світ точно спровадать. Дітей не шкода, чи знов Путін винен?
06 Вересня 2018, 10:19
це геноцид українського народу. Сала Україні!!!
06 Вересня 2018, 13:06
Самі ж батьки винні, і не потрібно тут про малі доходи говорити. Самі ж з Польщі везуть шоколадки, несквіки, печиво, солодощі, сосиски своїм дітям. Подивіться, що купляють своїм чадам наші місцеві багачі, та і самі вони чим годуються. Класік з його піцею, колою, кртоплею фрі процвітає, туди ж не бідні ходять. Знаю дуже багато забезпечених сімей з дуже нездровою їжею вдома. А ось бідні навпаки готують ще овочі, привезені з села а не купляють напівфабрикати.
06 Вересня 2018, 22:42
А як пані вважає, яка ж тоді їжа з наявних у вільному доступі в Ковелі продуктів є здоровою? Та сука Шюпрун чітко сказала - їжте м'ясо птиці. Тобто те гі...но, яке годують гі...м на курчаках і продають під виглядом м'яса.
08 Вересня 2018, 00:58
Ти б, скотина, навчилась х... смоктати, для тебе було б корисно, можливо, не така страшнюща була б. Викликає сумніви, чи знайшла б бажаючого давальника, хіба якогось афроамериканського нетрадиційного наркомана.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром