Ковельські футбольні фанати зробили офіційну заяву щодо безпорядку на матчі Суперкубку Волині

02 Вересня 2018, 12:26
Ковельські фанати 2791
Ковельські фанати

Матчі між ФЦ «Ковель-Волинь» та  «Луцьксантехмонтаж №536» (Луцьк) завжди відзначались напруженням та не завжди адекватним суддівством. Для ковельчан це принциповий суперник і матчі з ним фанатами сприймаються як дербі.

Про це йдеться в офіційній заяві ковельських фанатів стосовно подій під час та після матчу за Суперкубок Волині. Нагадаємо, раніше Район.Ковель повідомляв, що фанати ФЦ «Ковель-Волинь» влаштували безпорядок на матчі Суперкубка Волині.

«Ми завжди підтримували свій рідний клуб, робили усе, щоб Ковель-Волинь показував лише позитивні результати. Спочатку ми не планували робити жодних заяв, проте події, що відбулись після матчу спонукали нас офіційно прояснити свою позицію стосовно матчу.

З самого початку матчу за суперкубок ковельські фанати провокувались місцевими вболівальниками. Також спостерігали систематичні перекоси суддівства в сторону лучан. Наслідком нервового напруження та постійних провокацій і стали «розмова з арбітром» та використання піротехніки як знак протесту проти дій суддів.

Окрім того хотілось би зауважити, що президенту Вотрансу слід обдумувати свої викрики в сторону приїжджих вболівальників та утримуватись від рекомендацій вболівальникам «йти воювати», не знаючи, хто є його візаві. Адже саме такі слова він адресував одному з представників Ковель Ультрас, який більше 2-х років свого життя віддав війні з Російською Федерацією і не з чуток знає про всі її жахіття. Такі заклики неймовірно обурили бійця АТО та спровокували на агресивні дії.

Ковельські фанати, за роки підтримки рідної команди, та відвідин різних населених пунктів Волині, звикли до неадекватного ставлення місцевого населення до себе, тож не надто здивувались такому розвитку подій. Більше нас здивувало те, що почало творитись навколо цього матчу після фінального свистка.

Ми вважаємо, що штраф в 25 000 грн є абсолютно необґрунтованим і вмотивованим лише особистими морально-етичними стражданнями президента Федерація футболу Волині В.В. Кварцяного. Мабуть, пан Кварцяний забув, що очолює всього лиш обласну федерацію, а до прем’єр-ліги вже давно не має відношення. Тож, використавши свою необмежену владу в ФФВ і згадавши свої славні часи на чолі луцької Волині, пан Кварцяний протягнув драконівські санкції, які однозначно негативно відіб’ються не лише на ковельському, а й на усьому волинському футболі.

Рехзюмуючи все вище сказане, зазначимо, що розуміємо той факт, що наші дії були проявом порушення порядку та норм регламенту і вимагають застосування санкцій. Однак закликаємо футбольних функціонерів не йти на повідку в Кварцяного, адекватно оцінити ситуацію, що склалась та винести справедливе рішення, яке б не знищувало футбол у Ковелі і тим самим не знищувало б конкурентну боротьбу в обласних змаганнях», – йдеться в опублікованій заяві ковельських футбольних фанатів.

 
Коментарі
03 Вересня 2018, 00:46
Грайте під назвою фк вижва щоб неплатити, де ті фанати зара такі гроши возмуть
03 Вересня 2018, 01:12
Правильно зробив Кварц. Тільки сумма трішки маленька. Потрібно не 25 а 100000грн штрафу мотильнути. І це для початку. 100000 - це жовта картка. Ще один такий безлад вюолівальників на трибуні і дискваліфікація команди. Тобто червона картка. Предсавники клубу мають провести виховну роботу зі свлїми фанами, якщо хочуть і в подальшому брати участь у турнірі
03 Вересня 2018, 04:40
ці фанати ультрас чи як - ви посьміховисько, брєд шо ви робите .
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром