Ковельчан запрошують на виставку картин Ніни Фесенко

02 Вересня 2018, 17:00
Ніна Фесенко 3540
Ніна Фесенко

У культурно-просвітницькому центрі діє виставка «Духовне небо благословенної Волині». Її автор – Ніна Фесенко. Жінка працює доглядачем у Торчинському народному історичному музеї імені Григорія Гуртового, а у вільний від роботи час захоплюється живописом.

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Ніна Анатоліївна – онука знаного на Волині і в Україні шевченкознавця, колекціонера «Кобзарів» Миколи Куделі. Саме від нього перейняла любов до мистецтва, бажання лишити після себе слід — у пам'яті, в серцях інших людей.

Сьогодні у неї понад півтисячі робіт. 63 з них представлено у Ковелі. Особливе місце в експозиції займають портрети відомих волинян. Художниця їх написала у 2017 році і подарувала музею, в якому працює. Тут можна зустріти зображення короля Данила Галицького, князя Костянтина Острозького, гетьмана Богдана Ружинського, поетеси Лесі Українки, акторки Наталії Ужвій та інших знаменитих постатей. 

Ще одна захоплююча серія – це давні волинські православні храми. 16 церков, пам’яток національного значення, по одному з кожного району Волинської області.

Особливу увагу привертають копії всесвітньо відомих робіт Тараса Шевченка. Вони були створені художницею до  200-річчя від дня народження Кобзаря.

Приваблюють квіткові натюрморти, пейзажі. Не залишать нікого байдужими автопортрет майстрині, зображення  її онуків та ангелів-охоронців кожного з них. 

Під час відкриття Ніна Фесенко розповіла, що вона вперше у Ковелі, але їй надзвичайно припало до душі наше місто, люди, які тут мешкають. За її словами, її зустріли дуже гостинно, тут затишно і комфортно. Вона подякувала усім, хто завітав на вернісаж та сказала, що має ще багато планів і неодмінно якось ще приїде у Ковель, щоб показати й інші свої роботи.

Усіх ковельчан та гостей міста запрошують оглянути експозицію талановитої волинянки. Виставка діятиме впродовж місяця (вул. Незалежності, 89).

 












Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024