Колодяжне: відбулось літературно-мистецьке свято «Лісова пісня»

10 Вересня 2018, 13:05
Фестиваль «Лісова пісня» у Колодяжному 4838
Фестиваль «Лісова пісня» у Колодяжному

У рамках Міжнародного літературно-мистецького фестивалю «Лісова пісня» у Колодяжному відбулось літературно-мистецьке свято.

Про це повідомляє відділ з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату Ковельської райдержадміністрації.

8 вересня у новій ошатній залі будинку культури села Колодяжне зібралися десятки літераторів, письменників з України, Білорусі, Польщі, Болгарії, представники районної влади, місцевого самоврядування, фольклорні колективи району, жителі населених пунктів Колодяжненської громади з нагоди проведення Міжнародного літературно-мистецького фестивалю «Лісова пісня», названого на честь однойменного твору нашої геніальної землячки та великої поетеси. Свято було започатковане з метою привернути увагу до місць, де бувала Леся Українка, та які надихали її на написання безсмертної «Лісової пісні».

Перед початком мистецької програми у фойє Будинку культури учасники фестивалю милувались оригінальними виробами народних умільців та книжково-літературною виставкою поезії Лесі Українки. 

Фольклорну сторінку свята розпочали Надія Гуменюк, заслужений журналіст України, лауреат премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки та Марія Людкевич, лауреата премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки.

Звучала поезія та виступи знаних волинських письменників, володарів численних Всеукраїнських та обласних премій, гостей свята: голови Волинської організації НСПУ Ольги Ляснюк; поетеси, перекладача Анни Багрян та письменника, науковця Ярослава Поліщука; поетеси, журналістки Антоніни Хатенко і також письменника, викладача Ярослава Скідана; поетеси з Рівного Ліди Гольонко і Валентини Люліч; поетеси Ірини Томи і поетеси з Волині Олени Харитонюк, голови Тернопільської організації НСПУ Олександра Смика та ряд інших.

Зі сцени будинку кульутри звучали поетичні рядки, вокальні та фольклорні твори.

Неповторної атмосфери святу додали українські пісні у виконанні народних аматорських фольклорних колективів «Родина» з Білина та «Джерело» зі Скулина, фольклорного тріо (колектив) «Перевесло» з Білина, дитячого фольклорного колективу «Веретенце» з Уховецька, колективу «Спалах» Центру дозвілля і культури селища Люблинець, колективу «Колорит» районного будинку культури, вокалістів Ангеліни Киричук та Анастасії Карпук – Сугак з селища Люблинець.

На завершення фестивалю всі разом виконали пісню «Волинь моя».

 

 

 





























Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024