Мощенське водосховище хочуть включити до природно-заповідного фонду області

12 Вересня 2018, 11:14
Мощенське водосховище 6553
Мощенське водосховище

Три державні водосховища – одне в Ковельському (Мощенське) та два в Камінь-Каширському районах хочуть включити до природно-заповідного фонду області.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, 11 вересня, – повідомляється на сайті Волинської обласної ради.

Як розповів депутат, голова комісії Василь Столяр, це необхідно зробити, аби унеможливити порушення. Так, попередньо зловмисники у водойми запускали рибу, аби «покращити умови її розведення».

«Вони взяли в Києві висновки про те, що їм дозволено це робити, ні копійки не платять державі, запускають рибу й за її ловлю беруть із людей гроші. Окрім того, одна з фірм проводила там чемпіонат України з ловлі риби в період нересту. Тому був складений протокол експертом із рибної інспекції про те, що не можна в період нересту проводити ловлю риби», – зазначив Василь Столяр.

Та додав: «На державному майні заробляють гроші. Це неправильно. Тому я висунув пропозицію, аби зробити природно-заповідний фонд. У нас кошти на це виділені».

Депутат звернув увагу, що це передусім «частини меліоративної системи, вода з яких у випадку необхідності має надходити на угіддя».

 

 

Коментарі
12 Вересня 2018, 15:41
То вже гівно від прокурорських покидьків не буде бігти в річку і риба з раками не буде здихати і навіть можна буде купатися
12 Вересня 2018, 17:27
Ціле літо не рекомедують купатись бо забруднене а тут в заповідний фонд. Маразм.
13 Вересня 2018, 13:58
По-перше це господарська споруда, експлуатація якої не сумісна з правилами природно-заповідного фонду.<br/>По-друге, ні Василя Столяра, ні рибінспекторів чомусь не турбує, що по навколишніх каналах херачать рибу електровудками і сітками, вони вирішили відігратися на тих, хто її запустив у водосховище.
13 Вересня 2018, 13:59
мова про Мощенське водосховище, а не міське.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024