За нові робочі місця ковельським підприємцям пропонують отримати компенсацію

15 Вересня 2018, 18:00
За нові робочі місця ковельським підприємцям пропонують отримати компенсацію 1810
За нові робочі місця ковельським підприємцям пропонують отримати компенсацію

Одним з напрямків стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць Законом України «Про зайнятість населення» передбачена щомісячна компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування при працевлаштуванні з числа зареєстрованих безробітних на нові робочі місця строком не менше, ніж на два роки за направленням служби зайнятості. 

Про це повідомляється на сторінці Ковельського міськрайонного центру зайнятості у Фейсбук.

Постановою Кабінету Міністрів України від 15 квітня 2013р. № 347 затверджено Порядок, згідно якому Ковельський міськрайонний центр зайнятості веде активну політику у напрямку співпраці з роботодавцями міста та району стосовно надання компенсацій єдиного внеску на створення нових робочих місць. Це вже дало можливість у 2018 році 46 безробітним отримати роботу, а 34 роботодавцям зекономити витрати на сплату єдиного внеску у сумі 363 тисяч гривень.

Загалом ця послуга корисна не лише роботодавцям, а й шукачам роботи, оскільки стимулює керівників підприємств та приватних підприємців не просто створювати нові робочі місця, а й офіційно оформлювати працівників у штат, виплачуючи їм легальну заробітну плату, забезпечувати соціальні гарантії.

У службі зайнятості звертають увагу, що при прийнятті на роботу терміном не менше, ніж на 2 роки, на новостворені робочі місця безробітних громадян з числа соціально-уразливих громадян або нові робочі місця створені в пріоритетних галузях згідно Порядку, підприємцям щомісяця будуть компенсовувати фактичні витрати у розмірі єдиного внеску за кожну прийняту особу впродовж одного року. 

Для цього необхідно надати центру зайнятості інформацію про наявність вакансій (потребу в кадрах) ф. № 3-ПН, здійснити підбір особи, які будуть направлені центром зайнятості, і подати заявку для відшкодування єдиного внеску.

У разі звільнення працівника, за якого виплачувалася компенсація, з ініціативи роботодавця або за згодою сторін (зверніть увагу — йдеться саме про згоду сторін, а не за власним бажанням працівника) до закінчення 2-річного строку сума виплачених коштів повертається в повному обсязі до бюджету фонду або на його робоче місце за направленням центру зайнятості працевлаштовується інший зареєстрований безробітний.

Коментарі
15 Вересня 2018, 23:10
То тепер всі цигани і попрошайки будуть офіційно працевлаштовані оце отримаю компенсацію
16 Вересня 2018, 03:58
БРЕХУНИ КОНЧЕНІ
16 Вересня 2018, 11:20
не вірте жидам. Вони таким чином хочуть вирахувати скільки людей підпільно працює а потім як влуплять по кишені що "мама не гарюй". У мене на автосервісі всі працюють підпільно. Мені держава на бізнес не дала ані копійочки. Чого це я маю віддавати їм свої кровно зароблені грошики. Вони вже й так морди понаїдали афігенні.
17 Вересня 2018, 13:17
А ЦИГАНАМ БУДУТЬ КОМПЕНСАЦІЇ
17 Вересня 2018, 13:19
Ті що працюють на мусоров і платять лягавим буде повна компенсація
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024