Волиньрада хоче реорганізувати свою ковельську поліклініку

17 Вересня 2018, 13:20
Ковельська поліклініка Волинської обласної ради 4615
Ковельська поліклініка Волинської обласної ради

Волинська обласна рада хоче реорганізувати свій комунальний заклад «Ковельська поліклініка», який два роки тому створили на базі поліклінічного відділення колишньої вузлової лікарні станції Ковель, перетворивши його зараз у комунальне некомерційне підприємство «Ковельська госпрозрахункова поліклініка Волинської обласної ради».

Відповідний проект рішення подано на розгляд пленарного сесійного засідання Волиньради, яке відбудеться 26 вересня. Суб’єктом подання даного проекту значиться голова обласної ради Ігор Палиця.

У березні 2016 року під час на зустрічі у Ковелі з колективом вузлової лікарні щодо її профілю Ігор Петрович категорично заявив: «Упор має бути зроблений на профілактику в першу чергу. Поліклініка і профілактика!»

Водночас, буквально за кілька хвилин після сказаного бачення голови облради стало «різновекторним», бо він мовив таке: «Потрібно вирішувати, чи це буде лікарня та госпіталь для воїнів АТО та інвалідів, яким чином це все об’єднати».

«Будемо шукати можливість здійснити там ремонт та забезпечити сучасним медичним обладнанням, розширити сферу діяльності лікарні – створити на її базі госпіталь для воїнів АТО», – уже через годину обіцяв студентам та викладачам Ковельського медичного коледжу щедрий на слова Ігор Палиця.

Депутати обласної ради проголосували за те, щоб прийняти у комунальну власність державний заклад «Вузлова лікарня станції Ковель» на сесії 14 липня 2016 року.

Як повідомляв інформаційний портал «Волиньінфо», перед голосуванням у залі виникла невелика дискусія. Як зауважив депутат Сергій Слабенко (на виборах балотувався по Ковелю від «Батьківщини»), після прийняття лікарні у комунальну власність, працівники залишаться без роботи. Однак йому заперечив Ігор Палиця, який наголосив, що зараз облрада фінансує чуже майно. Також голова облради запевнив, що ніхто не збирається звільняти працівників.

«Там немає лікарні, обладнання завозили 15-20 років тому, на ньому неможливо лікувати залишилися лише фахівці», – зауважив Ігор Палиця.

За словами голови облради, на базі лікарні діятиме поліклініка від медичного коледжу та хоспіс, який надаватиме послуги.

Ігоря Палицю підтримав голова ОДА Володимир Гунчик. За його словами, у 2016 році, фінансування із державного бюджету на цю лікарню не передбачено, отже, отримати компенсацію витрачених коштів на фінансування лікарні буде неможливо.

«Ми повинні виконати свої зобов’язання перед тими людьми, які там працюють, забравши її на баланс. Ми все рівно зараз фінансуємо. Ми не маємо наміру продати чи перепрофілювати і т. і.», – зауважив голова ОДА.

Гунчик також нагадав, що ще у 2015 році обласна рада зобов’язалась зберегти за лікарнею статус медичного закладу. Тоді на сесії були присутні працівники лікарні, які просили не забирати її у них.

6 листопада 2017 року під час брифінгу голова ОДА Володимир Гунчик сказав, що колишню залізничну поліклініку хочуть віддати місту, бо «це лише збитки для обласного бюджету».

«Я вже написав подання на Палицю, щоб віддати поліклініку місту. Ми зробили окрему одиницю, а зараз знову маємо пропозиції щодо фінансування її з обласного бюджету 500 тисяч гривень, 750 тисяч. Що це за розрахункова поліклініка, якщо ми фінансуємо її з обласного бюджету?», – обурився Володимир Петрович.

Як він стверджував, на фінансуванні обласного бюджету потрібно лишити лише хоспіс.

«Нехай влада Ковеля експлуатує лікарню. Це лише збитки для обласного бюджету», – підсумував тодішній очільник виконавчої влади області.

Коментарі
17 Вересня 2018, 16:41
Віддайте Классіку під лікеро-горілчаний завод.Шмурдяком закидають всю Україну
17 Вересня 2018, 16:50
А хіба таке рішення є законним?
17 Вересня 2018, 17:15
...что то делай!!!
17 Вересня 2018, 20:02
А створити гарний медичний центр слабо!!!Щоб люди з району не блукали незнайомими вулицями по розкиданих мед.установах міста для проходження комісії...Всіх з Грушевського та Незалежності перекинути у приміщення колишньої залізничної лікарні.Самчуку доручити і він зробить так як у центрі!!1У нього досвід уже є....І не буде ніяких нарікань на старе обладнання....
17 Вересня 2018, 22:16
А де поховались всі буйно помішані шавки, які відстоюють поліклініку????
17 Вересня 2018, 23:04
...хто подарованими духовками. плойками і т.п тішиться. Хтось думає де б ще замалюватись.
18 Вересня 2018, 10:53
<p>ну шо пінюс. верка сердючка і буйний - [ОБРАЗА]. ваш патрон олігарх вас в [ОБРАЗА] глибоко мав. але ви [ОБРАЗА]</p>
18 Вересня 2018, 21:08
Люба Аникусина где ти? Гаварят за духовку продалась! Бросила нас...
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024