У таборі «Оберіг» на Ковельщині виявили порушення з охорони праці

18 Вересня 2018, 14:12
У дитячих таборах на Волині виявили порушення з охорони праці 3085
У дитячих таборах на Волині виявили порушення з охорони праці

Відбулося засідання обласної міжвідомчої комісії з питань організації і проведення оздоровлення та відпочинку дітей.

Про це повідомляється на сайті Управління Держпраці у Волинській області.

Під час засідання 17 вересня підведено підсумки проведення літньої оздоровчої кампанії 2018 року.

Вячеслав Савенко, начальник відділу нагляду в АПК та СКС Управління, розповів присутнім про пророблену роботу головних державних інспекторів Управління під час оздоровлення дітей.

Перед відкриттям сезону оздоровлення дітей посадові особи Управління брали участь у виїзді в позаміські заклади оздоровлення та відпочинку, де проводились огляди щодо готовності до літнього оздоровчого сезону 2018 року.

«Під час участі у робочих групах було виявлено ряд порушень, які внесені членами комісії в акти перевірок. Планові перевірки стану охорони праці не проводились, натомість було проведено перевірки за зверненнями суб’єктів господарювання. Після надання інформації про усунення зазначених порушень, членами комісій були підписані акти готовності позаміських закладів відпочинку дітей», — зазначив Вячеслав Савенко.

Відповідно до листа управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА в позаміських закладах оздоровлення та відпочинку «Веселка», «Супутник», «Чайка», «Світязь», «Сонячний», «Світанок, «Ровесник», «Оберіг», «Прикордонник», «Барвінок», туристична база «Парасолька» проводились перевірки стану охорони праці та знову було виявлено ряд порушень нормативно-правових актів з охорони праці, на усунення яких було складено акти та приписи і встановлено терміни виконання. Виявлені порушення було усунуто у встановлені терміни.

Загалом, було проведено 16 перевірок, під час яких виявлено 60 порушень нормативно-правових актів з охорони праці, двох керівників оздоровчих закладів (ПЗОВ «Супутник» та «Світязь») за допущені порушення було притягнуто до адміністративної відповідальності. Керівниками оздоровчих закладів «Туристична база «Парасолька» та «Барвінок» не було надано акти готовності, тому вони так і залишились не підписаними посадовими особами Управління.

На даний час формуються плани-графіки перевірок на 2019 рік.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024