Пояснили, як зекономити газ та сімейний бюджет

19 Вересня 2018, 17:20
3028

З 17 вересня у ПАТ «Волиньгаз» стартував місячник з безпечного використання газу в побуті.

Напередодні опалювального сезону 2018-2019 років для підвищення рівня безпеки споживання газу ПАТ «Волиньгаз» з 17 вересня до 17 жовтня проводить Місячник з безпечного та економного споживання природного газу, – повідомляє прес-служба ПАТ «Волиньгаз».

Газ увійшов в наш повсякденний побут як тепло наших осель, гаряче водопостачання, комфортна можливість швидкого приготування їжі, але при недотриманні правил безпечного використання газу існує велика небезпека травмування, отруєння або смерті, а також загроза пошкодження будинків і споруд. Вся необхідна інформація доступна на сайті 104.ua. Не варто забувати, що користування газом вимагає обережності, уваги та економного застосування.


Останнім часом в державі склалася негативна тенденція щодо виникнення нещасних випадків та травмування громадян, пов'язаних з використанням газу в побуті. За статистикою, кількість таких випадків в Україні щорічно збільшується. За інформацією Держслужби України з питань праці, станом на 12 вересня зафіксовано 37 аварій, 76 постраждалих, 41 - смертельний випадок, 39 отруєнь і два вибухи.


Осінь - час, коли треба утеплювати приміщення, перевірити опалювальне обладнання та димовентиляційні канали, за необхідності щось відремонтувати чи замінити. Варто пам’ятати, що під час роботи газового приладу в помешканні повинна бути хороша вентиляція кухні і обов’язково завжди відкриті кватирки.  

Що саме маємо зробити до приходу холодів:

1.Перевірити технічний стан автоматики газового обладнання.

2.Звернутися до спеціалістів для перевірки стану димових та вентиляційних каналів та отримання акта.

3.Пофарбувати надземні газопроводи, щоб захистити їх від корозії.

4.Підрізати гілки дерев поряд з газопроводами – аби уникнути пошкоджень.

5.Утеплити димоходи, щоб уникнути накопичення конденсату. Для цього димохід огорнути спеціальним матеріалом та, за бажанням, оздобити металевим листом чи плівкою.

Для економії родинного бюджету пропонуємо:

1.Замінити застаріле газове обладнання на нове – економніше.

2.Утеплити стіни приміщення.

3. Використовувати газ для індивідуального опалення лише коли температура повітря в приміщенні нижча за комфортну. Ми рекомендуємо вмикати опалення, коли температура в помешканні нижча за 18°С.

«Для безперебійного газопостачання споживачам потрібно своєчасно оплачувати  за використаний газ. А також слідкувати за роботою газових приладів. При витоках газу негайно залишати  приміщення і телефонувати в газову службу за номером 104», - розповідає головний інженер ПАТ «Волиньгаз» Андрій Цибульський.


Фахівці газової компанії планують побувати в навчальних закладах, на підприємствах та організаціях і  проінформувати споживачів газу про основні правила використання блакитного палива та небезпеку отруєння чадним газом. Запрошуємо в технічний клас ПАТ «Волиньгаз» (адреса: м.Луцьк, вул.І.Франка, 12) для повторного проходження інструктажу щодо використання природного газу в побуті. На офіційному сайті 104.ua можна переглянути більше актуальної інформації.

Нагадуємо, відповідальність за стан та утримання газових приладів в оселях і безпечне їх використання покладено на власників житла, квартиронаймачів, мешканців, осіб, які використовують природний газ.

Промо-матеріали з правилами безпечного користування газом у побуті можна переглянути тут

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024