Як у Ковелі презентували виставку фото, знятих під водою

21 Вересня 2018, 17:00
Тетяна Тарасенко 4369
Тетяна Тарасенко

Свою першу персональну виставку підводних фото ковельчанка, яка нині мешкає в столиці, Тетяна Тарасенко презентувала в рідному місті. 

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

49 оригінальних світлин, роздрукованих на полотні, сьогодні прикрашають стіни культурно-просвітницького центру.

Жінка розповідає, що мрії про подорожі у глибинний світ морів та океанів у неї виникли ще в дитинстві, коли вона переглядала «Підводну одіссею команди Кусто». Тоді, це видавалось фантастикою, а сьогодні – це її захоплення, яке супруводжує впродовж десяти років.

Розпочалось усе з волинського Світязя, а тепер у її скарбничці вражень — занурення в Чорному, Середземному і Червоному морях, в Індійському та Тихому океанах.

Спочатку був лише дайвінг, а згодом жінка його поєднала з фотомистецтвом. З роками, свої вміння вона удосконалювала, навчалась новому, освоювала професійну техніку.

На виставці представлено чимало підводних фотопортретів. Серед моделей — друзі, рідні, знайомі. 

Авторка, каже, що такі зйомки тривають понад годину і доводиться зробити чимало кадрів, аби досягти бажаного результату. І ті, хто хоче мати таке незвичне фото, мають теж потоваришувати з водою. Велику роль відіграє світло. Загалом це ціла наука, яку вона пізнавала самостійно, адже і в столиці немає подібних спеціалістів. А результат – неймовірний. Це надзвичайно гарно, романтично та оригінально.

Усі, хто прийшов познайомитись з роботами Тетяни, із захопленням говорили про її творчість, багатий внутрішній світ, талант і багатогранність.

«Радію з того, що є така надзвичайно обдарована людина. Приємно, що вона першу виставку своїх авторських фото презентувала саме у своєму місті. Зачарувала насиченість кольорів, підбір фотографій, пошук нових сюжетів. Це така складна техніка виконання. Бажаю їй величезних успіхів, хай продовжує, бо видно, що це справа її життя», – ділится враженнями від побаченого директор художньої школи Олена Цьомик.

На завершення презентації Тетяна одну зі своїх робіт виставила на аукціон, а кошти переказала громадській організаціх «Спарта», яка опікується людьми з особливими потребами.

Проте, власник «яскравого підводного світу», а ним став заступник міського голови Ігор Прокопів, вирішив, що це фото буде додавати настрою усім, хто приходить в «Спарту». Тож Ігор Ярославович подарував своє придбанння керівнику організації Валерію Дружиновичу.

 

1























Коментарі
21 Вересня 2018, 23:26
Знову поганий БЮТ ОРГАНІЗУВАВ
22 Вересня 2018, 19:10
Ну подивіться на фото-викапаний пікінес.Чекає команду фас,-порве як мавпа газету.
28 Вересня 2018, 21:04
Художнице Уважение<br/>Не понаслышке знаю как сложно работать под водой<br/>Творческих успехов и безусловно удачи<br/>Береги себя милая барышня
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024