Волинська прокуратура відреагувала на скандал з Облапським озером

23 Вересня 2018, 13:46
Волинська прокуратура відреагувала на скандал з Облапським озером 7709
Волинська прокуратура відреагувала на скандал з Облапським озером

Прокуратура Волинської області відреагувала на можливе порушення орендарем Облапського озера вимог містобудівного та природоохоронного законодавства.

Про це йдеться у зверненні прокуратури Волинської області до Волинської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, у червні цього року Район.Ковель повідомляв, що орендатор Облапського озера обгородив пляж і забороняє купатись.

Прикрий випадок стався 30 травня під час екскурсії школярів Дубівської громади до села Облапи. Діти відкривали мальовничі краєвиди села та околиць, дізнались чимало цікавого з його історії й сьогодення, легенди й перекази, спілкування з місцевими жителями, учнями й педагогами школи. Після чого вчителі і школярі вирішили відпочити біля місцевого озера. Однак, на заваді став чоловік-орендар, який забороняв пройти до пляжу.

Зокрема, у документі зазначається, що між Ковельською районною державною адміністрацією та Новічевським Ю.В на підставі розпорядження № 210 голови Ковельської РДА від 16 травня 2011 року було укладено договір оренди земельної ділянки площею 11,20 га строком на 25 років для розведення та вилову риби, що знаходиться за межами населених пунктів в межах Облапської сільської ради. 

За умовами згаданого договору нормативна грошова оцінка земельної ділянки не проводилась, а розмір орендної плати становить п'ятикратному розміру земельного податку. 

З метою встановлення підстав для представництва інтересів держави у суді Волинську обласну державну адміністрацію зобов'язали надати до прокуратури інформацію про вжиті заходи щодо усунення порушень, в тому числі шляхом звернення до суду з питання визнання недійсним вказаного договору, його розірвання, ініціювання питання розроблення та подальшого затверження нормативної грошової оцінки земельної ділянки.

 


Коментарі
23 Вересня 2018, 17:41
Я узнал.что у меня есть огромная сем.я.и тропинка и лесок.в поле каждый колосок.речка.небо голубое.-это всьо мое.родное.все люблю на свете я-это родина моя.
23 Вересня 2018, 21:11
Орендарі геть розпоясалися! Потрібно ставити на місце!
23 Вересня 2018, 21:39
Орендарі все з космосом і кісою порешали. Пора хлопці вже з ними щось рішать. На палю скотиняк.
23 Вересня 2018, 23:49
Який Новічевський, всі знають що озером керує Саша Вижовець під мудрим наглядом Лапіна старшого. Зараз Лапа менший почне верещати з трибун, що це політичне замовлення на бурштинщиків.
24 Вересня 2018, 11:01
Неподілився
26 Вересня 2018, 01:27
Все получат по заслугам...100%!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром