На Ковельщині у закладах освіти виявили непридатну для пиття воду

24 Вересня 2018, 12:36
На Ковельщині у закладах освіти виявили непридатну для пиття воду 3845
На Ковельщині у закладах освіти виявили непридатну для пиття воду

Депутат Ковельської районної ради Володимир Андросюк повідомив про невтішні результати досліджень питної води у школах та дитячих садках району.

«Не знаю наскільки достовірні дані, але я маю інформацію, що не у всіх навчальних закладах питна вода придатна до вживання», – говорить Володимир Тимофійович.

Начальниця Ковельського міжрайонного відділу державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» (колишня санепідемстанція) Людмила Маляр каже, що її установа «не вживає заходів, а надає рекомендації на замовлення».

«На замовлення відділу освіти і об’єднаних територіальних громад ми проводили лабораторні дослідження питної води, овочів на вміст нітратів, пестицидів. У виявлених невідповідностях нами, як лікарями, надаються пропозиції і рекомендації, що необхідно зробити для того, щоб вода була придатна. А заходи ми не вживаємо. Ми надаємо рекомендації», – заявила Людмила Сергіївна.

На запитання: «Де у районі виявлено непридатну воду?», посадовиця відповіла: «Зараз вам по пам’яті так не скажу. Але в усіх випадках ми надаємо рекомендації».

Коментарі
25 Вересня 2018, 16:21
Чим відрізняється вода у школах і садках, від тієї, що діти п.ють удома? Та скажіть уже - показники погіршились по місту. Настільки, що ніхто із екослужб не хоче це проголсити. Страшно. Так?
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром