На Ковельщині виникли проблеми із захороненням відходів тваринного походження

25 Вересня 2018, 13:27
Після закриття ветсанзаводу виникли проблеми із захороненням відходів тваринного походження 4993
Після закриття ветсанзаводу виникли проблеми із захороненням відходів тваринного походження

Після припинення діяльності Ковельської філії державного підприємства «Укрветсанзавод» на Ковельщині почалися проблеми із відходами тваринного походження.

Про це заявив начальник Ковельського міськрайонного управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області Микола Король.

«Після закриття ветсанзаводу виникли проблеми із захороненням відходів тваринного походження. У нашому районі найбільше переробляє ТОВ «Віра-1», яке їх заморожує і вивозить на Костопільську філію ДП «Укрветсанзавод». Десь порядку 80 тонн вже вивезли. І зараз таке питання настільки актуальне. Якщо по ветсанзаводу, то воно потребує великих фінансових витрат. А для відкриття скотомогильника потрібно розробляти проектну документацію, шукати місце», – говорить Микола Петрович.

За його словами, навіть коли у Ковелі ще працював ветсанзавод і були на території району скотомогильники, все одно не вистачало місця для захоронення трупів тварин.

На сьогоднішній день у Ковельському районі 18 господарств займаються вирощуванням та розведенням ВРХ м’ясного та молочного напрямків, 6 – вирощуванням свиней. Чисельність поголів’я худоби в реформованих господарствах на 1 липня 2018 року становила 9139 голів, із них в приватному секторі – 3399.

Коментарі
25 Вересня 2018, 19:18
Заставь дурака богу молиться, так он себе и лоб разобьёт:)
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024