На сесії Ковельської міської ради роздавали «ярлики» та сказали про «велич» депутатську

28 Вересня 2018, 10:00
На сесії Ковельської міської ради роздавали «ярлики» та сказали про «велич» депутатську 3832
На сесії Ковельської міської ради роздавали «ярлики» та сказали про «велич» депутатську

Сесіям Ковельської міської ради властиві сварки, крики та образи. Не стало винятком і останнє пленарне сесійне засідання, яке відбулося 27 вересня. Як завжди, під час вболівання за інтереси громади міста найбільше словесних перепалок було між «укропівцями» та головуючим.

«Ви вважаєте, що ви розумніший?!» – спитав мера очільник депутатської фракції «УКРОП» Ігор Пініс, коли говорив про виділення земельних ділянок учасникам АТО.

«Пініс, хватить вашого дешевого популізму! Все. Давайте збавляйте», – попросив міський голова Олег Кіндер.

Тоді головний «укропівець» у місті «вколов» мера за вихваляння, що минула провладна більшість у раді роздала двісті земельних ділянок для АТОвців. Той його поправив: триста сімдесят чотири ділянки. І теж запитав: «Який аргумент, крім репетування? Аргументів же немає!»

«Подайте на мене в суд», – подав ідею Ігор Олексійович.

«Я на вас? Та ви мені сто років не потрібні», – запевнив Олег Олексійович.

Тут слово взяла секретар міської ради Віра Федосюк і зауважила своєму колишньому однопартійцю по «Батьківщині» Ігорю Пінісу, що головуючий йому зробив зауваження. Мовляв, після того, як зробили зауваження, згідно регламенту міськради, можуть поставити на голосування, щоб вивести його, тобто Пініса, із сесійної зали, якщо він буде заважати проведенню сесії.

«Аж вспотів бідолаха!», – замітив Олег Кіндер, мабуть, маючи на увазі голову фракції «УКРОП».

За свого лідера заступилася депутатка Галина Стасюк, згадавши при цьому депутатку від «Солідарності» Ірину Роїк, яку перед тим Олег Кіндер порівняв із депутатами Верховної Ради України після її виступу з одного земельного питання, начебто, таких «розумних», як вона, – половина парламенту.

«А добре ви там потієте! На Ірину каже про Верховну Раду, а сам аж пищить, так хоче у Верховну Раду. Обіжає депутатів всіх тут», – нарікала Галина Стасюк.

«Хто там обіжений?» – поцікавився міський голова.

«Як ви там потієте, то ніхто так не потіє», – додала Галина Миколаївна.

Під кінець сесії Олег Кіндер говорив за проведення ремонтів у закладах освіти, ніби він «не лізе» в ці питання, бо директори шкіл самі вирішують, що і коли необхідно в першу чергу робити. На голосні репліки Ігоря Пініса міський голова закликав «не репетувати» і дорікнув, що «ви не голосуєте за продаж майна, яке розвалюється, або земельних ділянок та інших моментів у частині надходження до бюджету, то ви в першу чергу подумайте, де взяти гроші».

«То ви скоро все продасте вже. Торгаш!» – крикнула меру Галина Стасюк.

«Больна на всю голову. Вибачте, що я так говорю. Ну, чесне слово», – відповів Олег Кіндер.

«Для людей, щоб зробив?» – допитувалася «укропівка».

Депутат від «УКРОПу» Андрій Далека, який сидів поруч із Галиною Стасюк, подякував Кіндеру за правильну схему роботи із розподілу фінансів, але все ж наголосив, що у школі № 10 треба негайно ремонтувати спортивний зал.

«Я трошки буду не згоден із своїм колегою Андрієм Далекою. Я не буду дякувати. Чесно кажучи, чим більше я просиджую з вами тут штани, я бачу катастрофу. Катастрофу, яка наближається щодня. Знаєте, Олег Олексійович, ви гарно говорите те, що говорить чиновник протягом десяти років уже тут: «Нема грошей». Я хочу сказати вам одне: хто хоче – шукає засоби, хто не хоче – шукає виправдання. Виправдань своїм вчинкам ви можете шукати скільки хочете. Люди бачать це і виправдань немає. Або працюйте, або звільняйте посаду», – запропонував Ігор Пініс.

«Це до мене, чи як? Пініс, другий раз, коли ви в такому форматі сказали, коли ви говорили, що рахували мене десь професіоналом по будівництву сцени і там в загальному по будівництву, а потім сказали: «Ну ви для мене вже не в авторитеті. Ви – ніхто». Саме перше: ви для мене – ніхто, щоб давати мені оцінку. Ви – нуль! Абсолютний нуль! Аби ви в житті зробили щось і сказали: «Оце я зробив». А ви, окрім популізму, абсолютно нічим не займаєтеся», – парирував Олег Кіндер.

«Я зараз наведу вам сотні об’єктів, десятки, які ми зробили», – намагався докричатися до головуючого Ігор Олексійович.

Знову згадав школу № 10 депутат від «Батьківщини» Юрій Оксенюк, який розповів про шкільний басейн, в якому, начебто, з часу відкриття ніхто не плавав, крім вчителів та директорів. Почуте вкотре збурило Ігоря Пініса, голосна репліка якого закінчилася словом: «Бардак!»

«Пініс, ще раз говорю. Я зараз покличу поліцію і буде позорище, коли вас будуть виводити із залу за рукава… Пініс, є момент, що ви всіх вирішили перекричати», – зазначив Олег Кіндер.

«Горло маю і кричу», – пояснив Ігор Пініс.

«Да я бачу не тільки горло. Ще щось маєте велике», – «рубонув» міський голова.

«Маю», – погодився керівник фракції «УКРОП».

На цій мажорній ноті про «велич» депутатську і закінчила роботу чергова сесія міської ради.

Коментарі
28 Вересня 2018, 13:42
Що плете? В тому басейні проходили уроки плавання для всіх учнів молодших класів школи. Навчав їх плаванню Коцюба Юрій Вікторович. Потім все в державі почало занепадати. Те ж сталося і з басейном.
28 Вересня 2018, 13:44
А все ж де ті сотні об’єктів, роботи по яким організовував Пініс?
28 Вересня 2018, 14:14
То пініс був у БЮТі. То він є "тушкою"? То що та 666 взвгалі робить в міській раді?
28 Вересня 2018, 15:46
Тюрма Кіндеру підготовлена Товстиги камера рядом Вєрка піде мазом і все діюче шобло втікати будете як янека команда ушльопи
28 Вересня 2018, 16:15
Ми вже приготували вила з нержавійки для жидомасонів
28 Вересня 2018, 23:10
https://www.youtube.com/watch?v=CdbbXTGYxIY<br/>https://www.youtube.com/watch?v=62_0APyMuT0&amp;t=2s
28 Вересня 2018, 23:13
Це посилання на відео 2014 року давно не переглядали?
29 Вересня 2018, 12:47
Мочкануть жидомасона
29 Вересня 2018, 17:22
Воно бігало за бютом, а коли побачило що його ніхто серйозно не сприймає то до палиці побіг.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024