Ковельчан закликають подбати про своє пенсійне майбутнє

30 Вересня 2018, 18:00
Ковельчан закликають подбати про своє пенсійне майбутнє 1907
Ковельчан закликають подбати про своє пенсійне майбутнє

Проблема сплати страхових внесків, легалізації заробітної плати, детінізації робочих місць, а отже і наповнення бюджету Пенсійного фонду, залишається досить актуальною. Ковельським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду постійно проводяться заходи інформаційно- роз’яснювального характеру з цього приводу.

Про це повідомляє виконувачка обов'язків начальника Ковельського об’єднаного управління Пенсійного фонду Світлана Киричук на сайті Ковельської міської ради.

На жаль, багато хто в молодому віці піддається песимізму. Ці люди надали перевагу короткочасній вигоді. Не заробляючи страхового стажу, не сплачуючи єдиного соціального внеску, вони знехтували можливістю подбати про своє стабільне майбутнє. Перевіряючи документи на призначення пенсій, ми змушені констатувати факти нестачі страхового стажу, – кажуть в управлінні Пенсійного фонду.  

Винуватцями цього є як самі наймані працівники, які погоджувалися працювати нелегально, або отримувати заробітну плату у конвертах, так і роботодавці. Укладені усно трудові відносини не мають жодної юридичної сили.

Отож, якщо ви влаштовуєтеся на роботу без укладення договору, або вам встановили неповний робочий день чи тиждень з оплатою пропорційно відпрацьованого часу, за умови фактичної повної зайнятості, а також, якщо вас взяли на випробувальний термін «безкоштовно», виплачують зарплату (або її частину) «в конверті» при легальному працевлаштуванні — це грубе порушення трудового законодавства. Погоджуючись на такі трудові відносини, обираючи переваги тимчасових зручностей, ви втрачаєте законний соціальний захист.

Пенсія формується тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати. Адже страховий стаж – це період, за який щомісяця сплачено страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок, який становить 22 % від мінімальної заробітної плати.

На сьогодні удосконалюються механізми державного контролю за сплатою єдиного соціального внеску. Передбачена відповідальність роботодавців у вигляді штрафів. Зокрема, за допуск працівників до роботи без оформлення трудових відносин, оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві, та виплата заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державнe сoцiaльнe страхування та податків — штраф у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати (111 690 гривень), встановленої на момент виявлення порушення, за кожного працівника, щодо якого скоєне порушення.

Ви можете захистити себе, не погоджуючись на незаконні трудові відносини, або інформуючи про це відповідні органи державної влади.

Пенсійний фонд надає послуги, які допоможуть вам контролювати суми зарахованих страхових внесків. При наявності паспорта та ідентифікаційного коду можливо отримати довідки ОК-5 та ОК-7, які містять інформацію про періоди роботи та сплату внесків.

Широку мережу послуг надає веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України. Після проходження процедури реєстрації особа має можливість отримати інформацію про пенсійне забезпечення, страховий стаж, нараховану заробітну плату та сплачені страхові внески. Вся інформація надається індивідуально з дотриманням вимог захисту персональних даних.

З травня Пенсійним фондом України запроваджено СМС-інформування. Ця послуга дає можливість працюючим застрахованим особам довідатись, чи сплатив роботодавець страхові внески з його заробітної плати. Працівник щомісяця буде отримувати СМС-повідомлення про кількість днів, які зараховано до страхового стажу. Підключити СМС-розсилку можна відвідавши управління Фонду та маючи при собі паспорт, ідентифікаційний код.

Працівники Ковельського об’єднаного управління Пенсійного фонду, звертаються до жителів Ковеля з проханням не сприяти порушенню трудового законодавства, не позбавляти себе соціальних благ, таким чином забезпечивши собі стабільну старість.

Коментарі
30 Вересня 2018, 22:31
я відкладаю по 150 доларів в місяць на період так званої пенсії. Це самий надійний спосіб дожити і не померти з голоду від жидомасонських пенсій
30 Вересня 2018, 23:32
А я отримую після вирахувань десь біля 200 доларів <br/>як бути розумним <br/>Знаю знаю кидай все і в Польшу а хто вчитиме дітей чи для роботи в Польші школа не треба
01 Жовтня 2018, 03:39
Не пі@діть!!! Ніхто нікого не штрафує. Біля Вопаку є кіоск де продають каву. Там ніхто не оіормлений. В Класіку 90% не оформлені, і так у всіх приватних фірмах. А на рахунок відрахувань в вас грьобаний пенсійний. Та ідіть на х! Моя мама 30 років відраховувала, а отримала 1500 грн, за комуналку 1000 відлає. То нахєра мені платити туда? Ідіть на х з своїми такими фондами!
01 Жовтня 2018, 03:39
Не пі@діть!!! Ніхто нікого не штрафує. Біля Вопаку є кіоск де продають каву. Там ніхто не оіормлений. В Класіку 90% не оформлені, і так у всіх приватних фірмах. А на рахунок відрахувань в вас грьобаний пенсійний. Та ідіть на х! Моя мама 30 років відраховувала, а отримала 1500 грн, за комуналку 1000 відлає. То нахєра мені платити туда? Ідіть на х з своїми такими фондами!
01 Жовтня 2018, 10:13
жид нас обібрав, як липку. Чого я маю йому платити за те.що він мене нищить. Відкладу 200 долягів, то буду знати, що у мене є запас на старість. А в жида й так морда вже скоро лусне, аж блищить
01 Жовтня 2018, 23:10
На превеликий жаль, думки схожі з думками дописувачів &quot;Ха&quot; та &quot;майбутній ніщеброд&quot; типові для нинішнього молодого покоління. Дійсно, для чого їм робити відрахування у Пенсійний Фонд, з якого судді, прокурори, депутати та інша так-звана &quot;еліта&quot; будуть отримувати десятки тисяч гривень пенсії а простий трудівник чи рядовий службовець близько 2000 грн.?
03 Жовтня 2018, 10:25
Жиди непотрібні люди то є біда суспільства
03 Жовтня 2018, 10:27
Кожен жид хоче когось н.....и
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром