До Дня усиновлення: як можна у Ковелі взяти дитину у родину

30 Вересня 2018, 16:00
30 вересня – День усиновлення 5610
30 вересня – День усиновлення

У рамках програми заходів до Дня усиновлення, який в Україні відзначають 30 вересня, для колективів міської друкарні та міськрайонної газети «Вісті Ковельщини» служба у справах дітей провела лекцію щодо сімейних форм влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. 

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Начальник служби у справах дітей Жанна Вельма та директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Інна Третяк роз’яснили відмінність між усиновленням, опікою, прийомною сім’єю, дитячим будинком сімейного типу та патронатною сім’єю.

Діти повинні зростати з рідними батьками, але коли це неможливо, альтернативою біологічній родині може слугувати інша сім’я. Саме тому наша держава підтримує створення сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування.

Чимало діток чекають, коли нарешті опиняться в затишній атмосфері прийомної родини, так і пар, котрі втратили надію народити власних дітей.

Діти – це ангели, вони не повинні страждати. Їх необхідно огорнути увагою і турботою, зігріти любов’ю і добротою і дати їм шанс на щасливе майбутнє, – кажуть у службі.

Якщо у вас виникло бажання допомогти малюкам, які залишилися без батьківського піклування і хочете взяти її у свою родину, за детальнішою інформацією звертайтеся в службу у справах дітей виконавчого комітету Ковельської міської ради каб.107-108 (м. Ковель, вул.. Незалежності, 73), телефон 61724; Ковельський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, каб. №106, або за телефоном 61748.

 


Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024