З 1 жовтня стартував місячник добровільної здачі зброї

02 Жовтня 2018, 13:52
З 1 жовтня стартував місячник добровільної здачі зброї 1714
З 1 жовтня стартував місячник добровільної здачі зброї

Більшість зброї є зареєстрованою та перебуває у законному користуванні, але багато ще є і таких, хто якимось чином заволодів вогнепальною зброєю і забув або просто не забажав повідомити про неї відповідні органи.

Про це повідомляється на сторінці Ковельського відділу поліції у Фейсбук. 

Для таких «конспіраторів» варто нагадати що стаття 263 Кримінального кодексу України «незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами» передбачає позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Що ж стосується гладкоствольної мисливської зброї, то тут передбачена адміністративна відповідальність. ст. 190 КУпАП гласить, що за «придбання, зберігання, передача іншим особам або продаж громадянами вогнепальної мисливської чи холодної зброї, а також пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів за секунду без дозволу органів внутрішніх справ - тягнуть за собою накладення штрафу семи до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї або без такої. Кримінальна відповідальність настає і в разі виявлення незареєстрованої холодної зброї (кинджалів, фінських ножів, кастетів та ін) згідно ч.2 ст. 263 - «штраф до п'ятдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років».

Але законодавець передбачив і «амністію». Частина 3 статті 263 говорить, що «Звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частинами першою або другою цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої».

Саме в рамках такої «амністії» з 1 по 31 жовтня проходить місячник добровільної здачі зброї. 

Тож усіх громадян, які мають незареєстровану вогнепальну, газову, холодну та іншу зброю, а також громадян, які знайшли зброю та боєприпаси часів Другої Світової війни, просимо звернутися до працівника дозвільної системи Ковельського відділу поліції з метою її реєстрації або здачі та прийняття відповідного рішення.

Коментарі
03 Жовтня 2018, 01:39
Народ не здає а купує барани
03 Жовтня 2018, 10:12
А ЦИГАНАМ З ДЕВИДЕН ТЕЖ ЗДАВАВТИ!!!
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024