Серіал ковельських школярів отримав третє місце на конкурсі сценаріїв телеканалу «1+1»

02 Жовтня 2018, 15:16
Віталій Волосюк 6226
Віталій Волосюк

У п'ятницю, 28 вересня, на каналі «1+1» відбулось нагородження переможця та призерів проекту за кращий сценарій телесеріалу у рамках пітчингу «The Next Big Thing Generation». 

Про це пише КовельPost.

Володарем призового третього місця у номінації «X-серіали» став учитель школи №10 міста Ковеля Віталій Волосюк, який презентував журі сценарій до серіалу «Прокляття жовтого дракона». У якості нагороди він отримав можливість безкоштовного навчання у Вищій школі Media & Production за обраним напрямком.

За словами призера, перше та друге місця здобули професіонали цієї справи, які уже не вперше працювали над створенням фільмів та серіалів. 1 – Березенчук Олег та його фільм «Люстрован», 2 місце – Петров Юрій «Старі справи».

Віталій Волосюк каже, що отримав хороший досвід у цьому напрямку діяльності, та й школярі спробували себе у новій якості сценаристів. А можливість пройти навчання у професіоналів кіно та медійної справи буде досить корисним у майбутньому. 

 



1

 


 

Учні 10-В класу школи №10 міста Ковеля разом зі своїм класним керівником Віталієм Волосюком написали сценарій до телесеріалу під назвою «Прокляття жовтого дракона» та відправили його на конкурс, який було оголошено в травні цього року медіахолдингом 1+1.

Ідея фільму сподобалась журі та пройшла перший та другий тур творчих змагань. Аби сценарій фільму потрапив у фінал, потрібно було зібрати якнайбільше голосів.

Події фільму відбуваються на Поліссі в «бурштиновому клондайку» України в любовному, драматичному та детективному стилі. 

Молодого перспективного вченого НДІ, Вадима, для втілення своєї наукової роботи направляють в його рідний Поліський край, в якому не був понад 12 років. За цей час «бурштинова мафія» заради збагачення перетворила природу у «місячний пейзаж». Його родич, Ігор, знайшов великий унікально-цінний самородок бурштину, всередині якого знаходиться тварина, подібна до дракона. Про знахідку дізнається «бурштинова мафія», яку очолює мер містечка, та китайський мільярдер, який обожнює бурштин. Бандити жорстоко б'ють Ігоря і калічать одного з його синів. Перед смертю Ігор відкриває таємницю Вадиму, це змінює його життя та світогляд.

Як розповів Віталій Волосюк, під час спілкування з дітьми про можливі професії у майбутньому, чимало школярів повідомили, що мріють стати режисерами та сценаристами. Тож класний керівник запропонував спробувати свої сили на практиці. Написали сценарій, над яким працювали усі разом. А згодом учні відшукали чудову можливість отримати професійну рецензію на свою роботу. Тож відправили творчий доробок на конкурс, який саме оголосив телеканал 1+1. Ідею щодо копачів бурштину взяли з реальних подій на Волині, які свого часу були описані в одній із місцевих газет. Звичайно, сюжетні лінії створювали, покладаючись на власну фантазію та творчі здібності. 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром