У Ковелі відкрито музей українського адвоката і політика Самійла Підгірського

04 Жовтня 2018, 14:00
Самійло Підгірський 2671
Самійло Підгірський

Голова Волинської обласної організації Українського фонду культури Геннадій Сарапін у своїй приватній оселі у Ковелі відкрив музей-квартиру адвоката, політика, громадського діяча, члена двох скликань Української Центральної Ради та двох скликань Польського Сейму Самійла Підгірського. Відкриття він приурочив до 130-ї річниці з дня народження відомого земляка, замордованого комуністами після війни.  

«З розповідей Юлії Дмитрівни Цешинської, внучатої племінниці Самійла Підгірського, його адвокатська контора була розташована на розі вулиць Міцкевича та Грушевського. Цей дерев’яний будинок чекає в наступному році на капітальний ремонт. Також я дізнався, що в конторі був коридор, у якому в очікуванні прийому сиділи люди, а на стінах були вивішені якісь документи, грамоти, як нині вивішують різні подяки за благодійність. Той коридор залишився, а от вхід до контори перебудували», – розповів Геннадій Сарапін виданню Район. Ковель.

За його словами, музей не є політичним проектом, не підлаштовується під будь-яку партію та у виборах різного рівня участі брати не буде. У той же час він шукає спонсорів для проведення ремонтних робіт.

 


Самійло Підгірський
Самійло Підгірський

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром