На території Поворської ОТГ хочуть встановити сонячні та вітрові електростанції

12 Жовтня 2018, 11:13
На території Поворської ОТГ хочуть встановити сонячні та вітрові електростанції 6821
На території Поворської ОТГ хочуть встановити сонячні та вітрові електростанції

На території Ковельського району  хочуть встановити сонячні та вітрові електростанції.

Про це повідомляється на сайті Ковельської районної ради.

Голова районної ради Андрій Броїло заслухав пропозиції Михайла Веркальця щодо впровадження цієї технології в життя, зокрема на інвестиційно привабливій земельній ділянці, що знаходиться на території Поворської ОТГ.

За словами пана Михайла, аби побудувати вітрову електростанцію потрібно cпорудити вишку і підняти туди вітряка, що потребує величезної площі. Михайло Іванович розповів, що вже і на Волині навчилися економити на оплаті за електроенергію та бути енергетично незалежними. Усе це завдяки «зеленому» тарифу – спеціальному тарифу, за яким держава закуповує електричну енергію, вироблену з використанням альтернативних джерел енергії. Найпопулярнішими альтернативними джерелами є енергія сонця та вітру.

Загалом найбільше, аж 28 користувачів «зеленого» тарифу зареєстрували у Луцьку та Луцькому районі, 6 – у Ковельському районі, 5 – у Ківерцівському. По 4 користувачі живуть у Любомльському та Маневицькому районах, на одного менше – у Володимир-Волинському. Двоє користувачів живуть у Шацькому та Рожищенському районах. По одному – у Старовижівському, Камінь-Каширському та Нововолинську.  А першу сонячну установку на Волині ввів Віталій Урбанович із Луцька.

В свою чергу голова районної ради Андрій Броїло зазначив, щоб впроваджувати в життя такі ідеї, зокрема на території Поворської ОТГ, варто досконало вивчити всі «за» та «проти», знайти кошти та мати погодження громади на втілення цих ідей та задумів. Проте районна рада, в межах повноважень, буде сприяти будь-яким проектам, що будуть приносити користь людям та не завдавати шкоди навколишньому середовищу.

 

Андрій Броїло заслухав пропозиції Михайла Веркальця
Андрій Броїло заслухав пропозиції Михайла Веркальця

Коментарі
12 Жовтня 2018, 20:07
А як на це дивляться жителі с. Поворськ? Я так розумію, треба було б зібрати якісь збори, обговорити це питання, зважити плюси для людей, а потім вже щось вирішувати. Друге. Хто такий цей пан Веркалець, звідки він є, і що захоче взамін? Навіть миші знають, що сьогодні безкоштовний сир тільки в мишоловці (для другої миші). Хтось пояснить?
13 Жовтня 2018, 23:59
Це питання розглядають у Поворській ОТГ вже рік часу, депутати рівно рік назад одобрили його.Цікаво,скільки ще років пройде і ми побачимо хоть якісь діï.
14 Жовтня 2018, 02:49
Крадемо ліс будуємо електростанції
11 Листопада 2018, 23:02
Всі розумні люди в селах бажають встановлювати сонячні та вітрові електростанції а інші начинають дискусії розводити, але ні одні ні другі до реальних дій не приступають. Думають що хтось прийде і для них все зробить.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024