Як у Ковелі обирали найкращих козаків

12 Жовтня 2018, 18:00
Як у Ковелі обирали найкращих козаків 3231
Як у Ковелі обирали найкращих козаків

Щороку у Палаці учнівської молоді імені Івана Франка проводиться конкурсно-розважальна програма «Козацькому роду – нема переводу». 

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Уже вдруге цей захід організували напередодні величних свят: Покрови Пресвятої Богородиці, Дня українського козацтва, Дня створення УПА і Дня захисника України, які відзначаються 14 жовтня. На сцені змагалися команди у складі п’яти чоловік: школи №1,10, міської гімназії, шкіл № 6,8,12, НВК № 13.

Славетні козацькі часи і сьогодні цікавлять нас. Хлопцям хочеться бути такими ж кмітливими, сміливими і завзятими. Дівчата теж полюбляють хоробрих, винахідливих лицарів. Ці риси юнаки мали можливість продемонструвати у конкурсах. У першому – «Візитка» вони представляли свою назву, девіз та емблему.

У другому – «Козацька кмітливість» хлопці прагнули показати свої знання з історії козацтва, дати відповідь на запитання: хто такі козаки, хто стояв на чолі козацького війська, як називався козацький човен, що було ознакою влади гетьмана та інші. Найвправнішими виявилися учасники шкіл №6 та № 1. Школярі довели, що цікавляться минулим свого народу.

Найцікавішим та найнапруженішим виявився конкурс, у якому хлопці мірялись силою. Кожен з учасників мав перемогти суперника, тим самим пройти до наступного етапу цього змагання. У великому фіналі силами мірялись конкурсанти шкіл №8 та НВК №13.

Був конкурс і для отаманів, у якому вони мали продовжити приказку або прислів'я. Найспритнішими виявилися вихованці шкіл № 1,10, міської гімназії та школи № 8.

Наступний етап називався «Жартівливі і дотепні». Команди мали домашнє завдання підготувати інсценізацію у гумористичному стилі. Найдотепнішими були виступи шкіл №6, 8,10, НВК №13.

За результатами перше місце виборола команда школи №8, друге – школа №1, а третє – школа № 6.

Усіх юних козаків привітали секретар міської ради, голова журі Віра Федосюк, методист міського методичного кабінету управління освіти Жанна Колеснікова, директор Сім'ї ресторанів «Classic» Олена Мишковець. Усі команди отримали в подарунок настінні годинники та сертифікати на суму 500 гривень.

 
















Коментарі
13 Жовтня 2018, 11:25
для "галочки" бичковському. нічого не змінилося і не зміниться, доки бичковський буде кєровнік освітою в Ковелі.
14 Жовтня 2018, 00:39
Повна х...ня. Козаків вже обирають, як і злодіїв-депутатів? Чогось думав, що ними стають.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024