У Ковелі підприємців закликали офіційно оформлювати працівників

13 Жовтня 2018, 17:00
У Ковелі підприємців закликали офіційно оформлювати працівників 2774
У Ковелі підприємців закликали офіційно оформлювати працівників

У Центрі розвитку підприємництва, який працює при Ковельському міськрайонному центрі зайнятості, відбулося бліц-навчання для понад тридцяти роботодавців.

Про це повідомляється на сторінці Центру розвитку підприємництва у Фейсбук.

Навчання відбулося 11 жовтня. До участі залучили представників із Ковельського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області, управління Держпраці у Волинській області, об’єднаного управління Пенсійного фонду України.

Заступник начальника відділу взаємодії з роботодавцями Ковельського міськрайонного центру зайнятості Ганна Ващук ознайомила учасників бліц-навчання із метою та порядком його проведення.

Начальник відділу бухгалтерського обліку та фінансових питань відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування Лариса Мірчук детально зупинилася на виплаті лікарняних. Нагадала, що нова редакція Положення про комісію із страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності чинна з 27 липня 2018 року, крім цього порядку, було прийнято ще низку важливих нормативно-правових актів. Зокрема, нові Порядок фінансування страхових виплат від ФСС та Порядок призначення, перерахування та проведення страхових виплат.

Представник з управління Держпраці у Волинській області Олена Сорокіна, наголосила, що зараз планових перевірок у сфері праці більше не проводять. Замість них запроваджено нові форми контролю – інспекційні відвідування та невиїзні інспектування. Інспектор праці контролює, як роботодавець дотримує закону в трудових відносинах. Але пріоритет інспектора – запобігти порушенням через профілактичну роботу та консультації роботодавців. За зверненням роботодавця інспектори праці можуть проаналізувати, як на підприємстві дотримують законодавства про працю, рекомендувати, як усунути недоліки.

Про те, що виплата заробітної плати в «конвертах» позбавляє працівників визначених законодавством гарантій, в тому числі головної – через несплату єдиного соціального внеску наймані працівники втрачають страховий стаж та можливість одержувати пенсії за віком, по інвалідності, в зв’язку з втратою годувальника та в інших випадках, передбачених законодавством – зауважила фахівець об’єднаного управління Пенсійного фонду України Лариса Федчишина.

Роботодавці запропонували організаторам заходу, щоб надалі на подібні зустрічі, по змозі, долучали фахівців з управління соціального захисту населення.

Кожен учасник бліц-навчання отримав набір інформаційного матеріалу та почерпнув багато корисної інформації. Присутні запитували спеціалістів про найбільш поширені проблемні ситуацї, які виникають у практичній діяльності.

Коментарі
13 Жовтня 2018, 20:46
Я СВОЇХ ЦИГАН ОФОРМЛЯТИ НЕ БУДУ
13 Жовтня 2018, 21:29
Чуєш, Печенюк. оформляй своїх працівників з майстерні і давай зарплату офіційно
13 Жовтня 2018, 21:57
Не оформляйте. То все хєрня. Я прийду, дасте мені на лапу і все гуд. Ну як завжди, всі ж в курсі.
13 Жовтня 2018, 22:59
Ми кожного ранку всіх заїзжих циган оформляємо...
14 Жовтня 2018, 11:53
чорним налом зарплата більша. Я краще сам собі 100-150 доларів в місяць відкладу на майбутню пенсію. То буду точно знати, що не один крадій бюджетних коштів на моїх грошах не наїсть собі свиняче рило.
14 Жовтня 2018, 21:13
Яке свиняче рило у Кіндера і заступників
17 Жовтня 2018, 10:58
А НА ІКОНИ ПОТРІБНИЙ ПАТЕНТ
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром