Як ковельчани у Києві взяли участь у руйнуванні Великої Стіни Обмеження прав

14 Жовтня 2018, 11:21
Як ковельчани у Києві взяли участь у руйнуванні Великої Стіни Обмеження прав 1702
Як ковельчани у Києві взяли участь у руйнуванні Великої Стіни Обмеження прав

З нагоди 10-річчя підписання Україною Конвенції ООН про права людей з інвалідністю у центрі Києва пройшов Всеукраїнський форум «Право на життя», організований Національною Асамблеєю людей з інвалідністю. 

Про це повідомляється на сайті Ковельської міської ради.

Попри дощ, на форум приїхали майже три тисячі учасників. На події були присутні активісти з Волині – Луцька, Меневицького, Ратнівського, Горохівського районів, а також з Нововолинська і Ковеля.

Дехто має проблеми зі здоров'ям від народження, хтось отримав їх внаслідок аварії, травм, на війні. Були ті, які не чують або не можуть розмовляти, люди з ментальними проблемами, ті, хто пересувається на візках. Усіх їх об'єднує ціла низка проблем. Насамперед – побутових. 

Прийшли на акцію й тому, що дитині з інвалідністю від народження складно в суспільстві, не всі її сприймають, не кожен може зрозуміти. Вона може поводити себе не так, як інші.

На Хрещатику біля Майдану Незалежності зруйнували умовну Велику Стіну Обмеження прав людей з інвалідністю, як основний бар'єр, що існує в суспільстві та не дає повноцінно жити людям з інвалідністю.

«Дуже задоволена зустріччю з людиною-легендою Миколою Подрезаном. Ми з ним знайомі давно. Не бачились вже більше 17 років. При розмові Микола Володимирович сказав, що обов'язково приїде у Ковель», – розповідає ковельчанка Ольга Яренчук.

Довідково: Микола Подрезан – киянин, йому 65 років. Має дві вищі освіти: перша – інженер-будівельник, друга – режисер; закінчив аспірантуру із соціальної роботи. Понад 25 років тому в Естонії потрапив у автокатастрофу, опинився в інвалідному візку. Керівник Міжнародного благодійного фонду інформаційної підтримки інвалідів «ІП-Фонд», організатор конкурсів «Міс Україна на візку», «Лицар України на візку». За підрахунками Подрезана, він відвідав 55 країн світу, із них 48 – на візку. 

 



Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024