У Ковельській колонії відбулися змагання «Козацькі розваги»

14 Жовтня 2018, 17:00
У Ковельській колонії відбулися змагання «Козацькі розваги» 3703
У Ковельській колонії відбулися змагання «Козацькі розваги»

Напередодні Дня Українського козацтва й Покрови Пресвятої Богородиці в ДУ «Ковельська виховна колонія» відбулися спортивно-розважальні змагання «Козацькі розваги». 

Про це повідомляється на сторінці «Ковельська виховна колонія» у Фейсбук.

Змагання відбулися 11 жовтня та мали на меті розширити знання підлітків про запорізьких козаків, їх традиції, побут, звичаї, виховувати шанобливе ставлення до запорожців, спонукати до наслідування їх кращих рис характеру: доброзичливості, безкорисливості, товариськості, бажання завжди прийти на допомогу.

Захід розпочався з розповіді ведучої про те, що козацтво – це унікальне явище в Східній Європі, яке не зустрічається більше ніде у світі. Гетьмани України були відомі далеко за межами своїх земель. Про подвиги козацтва в боротьбі з Османською імперією пам’ятають у багатьох країнах Західної та Східної Європи. Вихованці розповіли, кого називали козаками, якими були перші реєстри козаків. Назвали найвідоміших українських гетьманів, поговорили про управління Запорізькою Січчю.

Вихованці традиційно поділилися на 2 коші, обрали кошових і представили свої команди. Програма змагань передбачала і силові, і інтелектуальні, і творчі, і розважальні конкурси. Функції неупередженого та справедливого судді виконувала психолог установи Наталія Шпанка.

З перших хвилин змагань стало ясно – піддаватися ніхто не буде й шлях до перемоги буде напруженим. Вболівальники активно підтримували усіх учасників, особливо під час проведення естафет «Врятуй товариша» («човниковий» біг), «Гуртування козаків». Хлопці демонстрували витривалість у конкурсах «Сильна рука», «Стрибки у шароварах». Надзвичайно емоційно вихованці виконували завдання «Намалюй коня», де учасники команд на швидкість, по черзі, намагалися якнайкраще зобразити вірного товариша козаків. Оплесками супроводжувалися цікаві ігри «Маскування», «Нагодуй товариша». Конкурси «Козацька кмітливість» і «Батл кошових» вимагали неабиякої винахідливості. Попри усі складнощі й курйозні моменти вихованці гідно справилися із завданнями.

Підсумовуючи набрані бали і враховуючи недоліки при виконанні завдань, психолог Наталія Шпанка оголосила результат – справжня «нічия». Отож, переможцями відчували себе усі учасники.

 












Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024