Облапи: у селі вшанували загиблого земляка Романа Данилевича

16 Жовтня 2018, 10:21
У селі Облапи спільною молитвою і покладанням квітів вшанували вояків УПА та Героїв АТО 6702
У селі Облапи спільною молитвою і покладанням квітів вшанували вояків УПА та Героїв АТО

На Ковельщині спільною молитвою і покладанням квітів вшанували вояків УПА та Героїв АТО.

Про це повідомляється на сторінці Ковельської районної ради у Фейсбук.

14 жовтня, у день величного свята Покрови Пресвятої Богородиці, у День захисника України ми відзначаємо 76-ту річницю утворення Української повстанської армії. З цієї нагоди на Ковельщині спільною молитвою і покладанням квітів вшанували воїнів УПА та Героїв антитерористичної операції, усіх, хто заради мирної та незалежної України віддав своє життя.

Відтак, до пам’ятного знаку «Борцям за волю України», що у селі Облапи, як і щороку, прийшли нащадки національно-визвольного руху, учасники АТО, представники місцевої та районної влади, громада села, молодь та школярі. В цій місцевості загинуло 74 вояки ОУН-УПА та 80 вояків були репресовані. Їх прізвища назавжди залишились в пам’яті земляків, вони увічнені і на меморіальних плитах пам’ятного знаку «Борцям за волю України». З вірою в перемогу та з молитвою на устах рушали до бою українські повстанці, вони ставили собі за мету «боротись за повне визволення всіх українських земель і українського народу від загарбників та здобути Українську Самостійну Соборну Державу».

Разом з настоятелем храму Святого Симеона Стовпника Отцем Любомиром, у спільній молитві, учасники зібрання просили у Бога вічного спокою для тих воїнів, які віддали у боротьбі за Україну найдорожче – своє життя.

Звертаючись до громади, перший заступник голови райдержадміністрації Роман Кульцман говорив, що за вікову історію української народності наша земля не один раз закликала своїх синів стати на її захист і ніколи ці заклики до оборони рідного краю не залишилися не почутими. Відтак, 76 років тому десятки тисяч учасників національно-визвольного руху здійснили величний подвиг, відстоюючи незалежність України, так і сьогодні боротьба за незалежність України продовжується, на східних кордонах нашої держави новітні Герої виборюють українську незалежність. На превеликий жаль у цій неоголошеній війні загинув і облапчанин – Роман Данилевич.

«Основний обов'язок кожної людини сьогодні – зберегти пам’ять про Героїв, які виборювали і виборюють волю і незалежність нашої держави. Тож складемо щиру молитву Пресвятій Богородиці, щоб покрила своїм омофором Український народ та наше військо, повсякчас підтримувала нас, плекала мужність українських військовослужбовців й оберігала їхні життя», – резюмував Роман Ярославович.

У своїх промовах голова районної ради Андрій Броїло та Дубівський сільський голова Роман Троцюк говорили про те, що у свідомості українського народу християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці є національним, адже символізує зв’язок поколінь, невмирущість героїчних традицій і дарує упевненість, що все в Україні буде добре. 

На знак вічної пам’яті та глибокої шани, до підніжжя пам’ятного знаку «Борцям за волю України» та символічної стели загиблому земляку Роману Данилевичу, поклали осінні квіти.

 







Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром