«Взорвать к чертовой матери!» – ковельський «слід» в охороні Путіна

05 Грудня 2018, 09:00
«Взорвать к чертовой матери!» – ковельський «слід» в охороні Путіна 7154
«Взорвать к чертовой матери!» – ковельський «слід» в охороні Путіна

Уродженець міста Ковеля, а нині мешканець Москви, відставний російський майор-пенсіонер Петро Об’єдков похвалився у соцмережі фотографією свого внука.

Молодий хлопець – у військовій формі президентського полку служби коменданта московського Кремля, який входить до складу федеральної служби охорони Російської Федерації й вирішує специфічні бойові завдання із забезпечення охорони об’єктів офіційної резиденції Володимира Путіна, інших важливих державних об’єктів, з участі в проведенні протокольних заходів на вищому державному рівні, виведенню почесної варти й несенню служби біля вічного вогню на могилі Невідомого солдата поблизу кремлівської стіни.

 


 

Цю елітну військову частину, до якої потрапити надзвичайно важко, там у них за поребриком іменують не інакше, як «президентська рать».

 


 

Видання Район.Ковель розповідало про Петра Об’єдкова у публікаціях «Дубове: громадянин Росії живе у селі і заявляє, що зневажає Україну та її народ» та «Відставний російський майор називає себе «самим крутим ворогом України і українців».

А до того він «прогримів» 18 грудня 2016 року на виборах до Дубівської об’єднаної територіальної громади – на сторінці Антикорупційного руху Валентина Наливайченка «Справедливість» з’явився такий текст: «Знайомтесь, це Об’єдков Петро Олександрович. Подейкують, що Петро здійснює підкуп виборців. Сьогодні на Петра поліція склала протокол за те, що він агітував біля виборчої дільниці села Вербка за кандидата від Укропу. Петро є громадянином Російської Федерації і працює агітатором у Укропі на виборах до Дубнівської ОТГ. ЗАДУМАЙТЕСЬ ЗВІДКИ ГРОШІ У УКРОПІ!!!».

Читайте також: «Ковельські «укропівці» запевняють, що це все плітки, ніби вони «тирили» партійну касу»

Петро Об’єдков не забарився із власним дописом, в якому заявив, що на цих виборчих перегонах йому запропонували стати агітатором Наталії Тхоржевської, яка балотувалася від партії «УКРОП» на посаду голови Дубівської ОТГ.

«У мене є вид на проживання, тому цим питанням я і не цікавився. Та Ігор Пініс знає, що я громадянин РФ», – мовив голова правління ГО «Відродження культурної спадщини Волинського Полісся» Петро Об’єдков.

При цьому він «засвітивши» голову депутатської фракції «УКРОП» у Ковельській міській раді Ігоря Пініса, який після виборів на публічні закиди переконував, що ні він, ані його міській осередок партії «УКРОП» не причетні до підкупу виборців у Дубівській ОТГ.

 


 

«По Ковелю я їжджу на машинах з російськими номерами», – хизується Петро Об’єдков.

Дивні якість вони – шанувателі «УКРОПу», хіба ні?! Ніби й радикально «за Україну», а найближча рідня в святая святих російських спецслужб – президентській охороні!

Незбагненні у них крайнощі: від «10 000$ за москаля» до «при чем тут Путин?» Саме так у другій частині ексклюзивного інтерв’ю каналу KishkiNa на журналістське запитання: «Чи збережеться Україна в існуючих кордонах?» відповів Ігор Коломойський: «Все зависит от политики. При чем тут Путин? В вопросе Донбасса все зависит от нас. Мы воюем сами с собой».

 


 

«Как вернуть Донбасс? Надо с ними о чем-то договориться – с теми, кто там есть. Эти разговоры о том, что там сидит Путин и все командует – это смешно. Я знаю ситуацию изнутри, это никакой не Путин. Путину это обуза не нужна. Ну зачем она ему? Ему выгоднее было бы интегрировать Донбасс обратно в Украину, чтобы разрушать ее изнутри. Так Донбасс ему никакой радости не приносит, кроме геморроя. Он не позволит, тут я больше чем уверен, решать этот вопрос военным путем», – переконаний «совість партії» «УКРОП» – голова комісії партійного контролю олігарх Коломойський.

 


 

Отож, допоки внук російського майора вірою і правдою убезпечував від загроз Володимира Путіна, сам відставник поширює на Facebook у ковельській групі «Я люблю Ковель» допис: «Чем живет «Русский мир»! Любителям России!)))».

 


 

А під посиланням на статтю «Россия копит военные силы в Азовском море уже полгода. Как это происходит и почему конфликт обострился именно сейчас» прихильник «УКРОПу» Петро Об’єдков – дідусь путінського охоронця категоричний: «Вывод напрашивается один: Взорвать мост к чертовой матери!)))».

 

Коментарі
05 Грудня 2018, 12:27
Там повно в тому Укропі всякої сепарні і ж2. Тойже Пініс, брехло і мутило. Таких і підтягує до себе. Обьєдкових, Кікавських, Харьковских та іншу шоблу. Куди дивиться сбу?
05 Грудня 2018, 12:28
Виїхали за сепарюгою Пєтькою
05 Грудня 2018, 12:38
Гусь сyka
05 Грудня 2018, 12:55
Не трогайте Петю, он наш человек. Передает схемы укреплений в Москву и готовиться быть гауляйтером когда нас освободят братья-россияне. Слава Путину
05 Грудня 2018, 13:44
Когда доблестная российская армия войдет в Ковель-я лично буду расстреливать бандер
05 Грудня 2018, 14:30
Обедкову<br/>С*с*ть х*р будеш. Сепарюга
05 Грудня 2018, 15:45
Так Харьковський ніби ж з ваших, так як і Лапін. Зсучився, чи що? В пєтушиний куток.
05 Грудня 2018, 15:46
Всі знають, що по брехливості Об'єдков займає третє місце. Після Пороха і Юльки.
05 Грудня 2018, 17:52
А Ляшка Ляшка забули <br/>Обідка
05 Грудня 2018, 19:11
На першому місці білі цигани
05 Грудня 2018, 19:22
Тоді в Президенти його висуваєм!
05 Грудня 2018, 19:22
Тоді в Президенти його висуваєм!
05 Грудня 2018, 20:50
...недоедки до нормальних і навіть не зовсім не добавляти.
06 Грудня 2018, 13:10
=Петро Об’єдков не забарився із власним дописом, в якому заявив, що на цих виборчих перегонах йому запропонували стати агітатором Наталії Тхоржевської, яка балотувалася від партії «УКРОП» на посаду голови Дубівської ОТГ.<br/>«У мене є вид на проживання, тому цим питанням я і не цікавився. Та Ігор Пініс знає, що я громадянин РФ», – мовив голова правління ГО «Відродження культурної спадщини Волинського Полісся» Петро Об’єдков.=<br/><br/>Для чого Обєдков згадав Пініса, коли той керує міським Укропом? А тепер каже, що журналісти написали &quot;глупость&quot;. Сам же його, телепень, і &quot;засвітив&quot;.
06 Грудня 2018, 17:41
Круто написано!
06 Грудня 2018, 18:14
Ось факти, річ уперта. Годі займатися пустословом.
06 Грудня 2018, 18:14
Ось факти, річ уперта. Годі займатися пустословом.
06 Грудня 2018, 20:47
я ще встиг прочитати, так Петро там жодного факту не спростував, а виправдання більше схоже на істерику.
06 Грудня 2018, 21:18
Ото ковбасить Обьєдкова кацапа. Молодці журналісти вскрили фсбешну агентуру.
06 Грудня 2018, 21:18
Ото ковбасить Обьєдкова кацапа. Молодці журналісти вскрили фсбешну агентуру.
07 Грудня 2018, 00:24
Писати про Петра дурницю, то дурна справа. Він у нас в селі людина-легенда. На його прикладі ми виховувались. Мені тоді було десь років з 10 і ми чекали в суботу й неділю коли він приїде з Ковеля. В клубі в нас були танці в ті дні. Він йде вулицею, а ми як горобці в клубі займаємо місця. Завклуб Галя ставить вініл і запрошує Петра до танцю. Як вони гарно танцювали! Потім ми вибігали на вулицю і вчились танцювати як вони. Уявляєте на дорозі малеча 10-14 років танцює, а нас багато було. Приїхав жити до нас і я перший поперся до нього. Він мене не впізнав, старіший мене на років 8, але привітав як старого знайомого коли я сказав хто я. А які свята він організовував біля клуба, це потрібно було бачити. Ось тут про його онука написали, що він служив в елітному полку. Я б задоволенням поміняв би свій Афган на службу в цьому полку. Дійсно онук його жодного українця не вбив і він як дідусь ним гордиться. Це так і повинно бути!
07 Грудня 2018, 00:55
то Петро ж сам про себе пише всяку дурню, журналісти його цитують і виявляється, що цитування Петра то є &quot;дурна справа&quot;)))))) То навіщо цей дідуган таке робить? Хворий на голову?!
07 Грудня 2018, 01:16
ЧЕМОДАН! <br/>ВОКЗАЛ! <br/>РОСІЯ! <br/>НАХЄР ГНАТИ ЗВІДСИ СЄПАРІВ!
07 Грудня 2018, 01:50
А він дійсно розклав все на полиці і написав гірку правду про наше життя. Я навіть не можу з ним сперечатись. Нема в мене козирного туза! Він правий. Зайди на його сторінку і почитай його відповідь. Що поганого в тому, що його діти здорові? Від наших зрозуміло відстали тому, що наші починають пити, курити в 12 років. А його онуки в еліті служать тому, що з головою дружать. Взяти ту ж Саковську як її синок пиячив всім відомо, а пиячив мабуть з 14 років. А він цього сопляка переламав і людино зробив. Тому до цього діда прислухатись потрібно.
07 Грудня 2018, 11:47
&quot;А його онуки в еліті служать тому, що з головою дружать. &quot; Це президентський полк Путіна! І цим все сказано. Коментарі тут зайві. Пьотр, ти і не думай приїхати в Україну, феесбешник хрєнов, бо тобі тут гаплик буде.
07 Грудня 2018, 12:27
Я ніяк не можу зрозуміти до чого ця стаття? Писати про нашого земляка який являється громадянином другої держави звинувачуючи його в симпатіях до Укропу та Свободи. Тоді ще й Батьківщину сюди потрібно добавити. Всі знають, що коли він тут жив, то в офіс районної Батьківщини завжди возив гуманітарку для бійців АТО. Про це можна запитати в Андросюка та вчителів Вербської школи. А приплести сюди Коломойського це дуже смішно вийшло. І Петро у своїй відповіді дійсно від душі посміявся як з клоунів, що працюють на цьому сайті. Поважну людину забруднити неможливо. Ми як його поважали так і будемо поважати, щоб ви про нього не писали. Він уже, мабуть, років 2 як повернувся в Москву, але рідну неньку не забуває, пише гарні статті для нас. Не задалось у нього життя в Україні, так у нас також розводиться багато сімей. Помилився він з дружиною, а ми його попереджували, що це за ягідка. В житті всяке трапляється. А те, що його внук в Кремлі армію відбув, то йому тільки плюс. Не воював проти нас, не вбивав українців. І він це не приховує.
07 Грудня 2018, 13:50
А до чого ваше вилизування Петра? путінська феесбешна агентура в Україні є скрізь - і в політичних партіях, і серед тих, хто гуманітарку возив, і хто в зоні АТО був, взяти хоч босоногу Надю. Це ж треба яке &quot;досягнення&quot; знайшли: &quot;Не воював проти нас, не вбивав українців. І він це не приховує.&quot;
07 Грудня 2018, 14:43
Чийсь внук нажав кнопку і Боінга не стало, а з ним майже 300 життів. Таке маленьке досягнення, а могло бути великою бідою для нас. Думай людино що пишеш.
08 Грудня 2018, 14:19
Читаю коментарі й не перестаю дивуватися які наші люди малоосвічені. Виставив світлину де він з сином та онуком святкують День батька. Не так, як наші, з ранку нажеруться і про своїх дітей не згадають. А все культурно, по людські. Але це комусь не подобається. Його внук, мабуть, громадянин Росії, тому військкомат і відправив його служити кода військовим потрібно в Росії. Мене коли призивали не питали де я бажаю служити і які страви мені на обід офіціант буде приносити. І його не відправили до Києва, марширувати перед Порошенком. У нашого земляка дійсно гарний син і онук, тому й призвали в Кремль служити як обличчя Росії. Тільки, мабуть, не знали, що у цього обличчя «ковельський слід» і він генетичний українець. Перепились російські богатирі! Про нього відомо, що він офіцер-пожежник, але на пенсії ковельчани зробили з нього ще й фсбешника, а це вже окремий жанр з якого хочеться сміятись.З Ковельщини багато виїхало хлопців до Росії, ви про них щось чули? Їх статі про нашу історію читали? Ні!!! Тому, що вони забули свою рідну неньку Україну і москалями стали. А він вивчає нашу історію пише гарні статті про наших прадідів, які вони були відважними й не тікали за кордон, а зі зброєю в руках захищали нашу землю яку ви готові віддати ворогам в любу мить. А людину-патріота облити багном.
09 Грудня 2018, 10:24
Як сепер може бути патріотом
09 Грудня 2018, 12:18
Дурику! Де написано, що пан Петро бажає приєднати Росію до України? Він громадянин Росії, москвіч, як він може бути українським сепаратюгою? А ковельським сепаратюгам показує як люди живуть в «руськом міре», що декому з ковельчан не сподобалось, бо мріють попасти до Росії. А світлина гарна! Три покоління, видно в гарних чоловіках вроду і породу нашого земляка Петра роду. І дідуган видно ще в силі!
11 Грудня 2018, 14:02
«Сьогодні на Петра поліція склала протокол за те, що він агітував біля виборчої дільниці села Вербка за кандидата від Укропу.» - оце написане брехня! Я був поруч з ним і все бачив. Тітушок Наливайченко викликала Надя Левчук, з вікна клуба їм ткнула на Петра, який стояв з поліцаями й нами ще трьома Вербськими чоловіками. Ми ніякої розмови про вибори не вели. Тітушки вийшли з клубу й накинулись на Петра, ледь відбили його від них. Коли я йшов голосувати він стояв біля церкви. Я запитав його чого він тут стоїть мерзне? Він відповів, що подзвонив в Луцьк і чекає, щоб дорогу посипали піском чи сіллю, бо була міцна ожеледиця. А протокол потрібно було написати на Левчучку яка агітувала за Рому космоса і сиділа в виборчій комісії. Робила нам всякі знаки нагадуючи за кого потрібно було проголосувати. Вона оббрехала Петра, але їй не привикати, всі знають хто вона. В молодості була «швидкою допомогою» на три села, дотепер всі сміються з неї. Саковській міцно заздрила, що в неї такий чоловік, гарна людина. А не як її сільський злодій та алкоголік. Ось і помстилась. Це звинувачення з Петра знімається як фальшиве.
11 Грудня 2018, 23:19
Швидше вона Петрові помстилась, а не Саковській. Вона ж падка до чужих чоловіків, мабуть, хотіла Петра, а той їй відмовив. Ось тут і криється причина її дій.
14 Грудня 2018, 13:04
Швидше вона Петрові помстилась, а не Саковській. Вона ж падка до чужих чоловіків, мабуть, хотіла Петра, а той їй відмовив. Ось тут і криється причина її дій. -------Що правда то правда. Але про Петра Об’єдкова це також правда, одиниці з Вербки тільки його підтримували. Це гнила людина.
14 Грудня 2018, 19:39
А за що його підтримували за руки чи яйця? Він на голову ОТГ балотувався? А Тхоржевська була не прохідна фігура дякуючи принципіальній, порядочній людині її матусі, яку всі добре пам'ятали. Ні Петро, ні хто інший нічого не змогли б зробити. Тому зараз і маємо космоса який, мабуть, на гроші для опалення школи будує планетарій в Дубовій, а треба було Петра послухатись. Залишилося ще Зеленського обрати Президентом і буде у нас повний комплект клоунів. А писати, що він гнила людина може тільки дійсно гнила людина. Історію великого кохання Саковської знає все село. Як вона хотіла його вбити, знаючи, що в нього хворе серце і йому не мона хвилюватись. Швидка допомога відкачала його. Потім знаючи, що він не може ходити, закрила його в хаті і чекала коли він помре з голоду, але його рідні виходили його. Після всього цього, перед Паскою, приїхав до неї з квітами й дарунками.Так гнила людина поступить? Застукав як вона пиячить з шофером, а як той шофер тікав з хати потрібно було бачити. Нормальна жінка ніколи не викине букет квітів, а вона викинула і ще всім хвалилась, бо не жінка. Чи не за ці її справи забирав свої речі, а вона викликала поліцію, на зупинці всі сміялись з неї. Вела себе як закінчене бидло. А він справжня ЛЮДИНА! Їй потрібно їхати до нього, до Москви й на колінах просити у нього пробачення. Одна приїзжа повія оббрехала його, а друга приїзжа повія хотіла вбити його. А я говорила, що не можна йому з нею навіть зустрічатись. У нас в селі своїх жінок достатньо. Оце і є правда яка не красить деяких жінок.
16 Грудня 2018, 02:15
Начальник, ти їй відразу шиєш ст.115 і ст.135 КК України, а те, що вона дебільна поліха і не розуміє, що так не можна робити ти врахував?
17 Грудня 2018, 10:58
А я б цю курку драну на років 2-3 запакував би, щоб на шконці посиділа і подумала як чоловіків кохати та поважати й в сім'ї тре жити. А він дурень цій бидлоті квіти дарує. Може ще й з Москви віз. Таких жінок потрібно жорстоко карати, щоб не ламали чоловікам життя і не калічили їх.
24 Грудня 2018, 12:16
Хто насправді Наливайченко? Допити у справі Майдану завадили тодішньому голові СБУ Валентину Наливайченку врятувати Крим від анексії, а візити до Володимира Путіна разом з Віктором Медведчуком відбулися саме під час захоплення СБУ в Луганську та початку війни на Донбасі.<br/><br/>Розслідування журналістів програми &quot;Закрита зона&quot; на “Прямому” про те, як робота агентури та халатність керівника СБУ допомогли Росії захопити Крим та почати війну на Сході.<br/><br/>Володимир АР’ЄВ: Кілька тижнів тому я прочитав зізнання Олега Рибачука, колишнього голови Адміністрації президента Ющенка, а тепер керівника &quot;парасолькової&quot; структури обраних громадських організацій. Він сказав, що співпрацював з КДБ СРСР. Тоді команда &quot;Закритої зони&quot; вирішила з’ясувати, хто з колишніх топів є чи були співробітники радянських та російських спецслужб, де колишніх, як відомо, не буває. Протягом пошуків журналісти розкрили найнесподіваніші імена. Журналісти &quot;Прямого&quot; виявили, що зв’язки Валентина Наливайченка ведуть на Луб’янку.<br/><br/>8 вересня 2017-го екс-голова СБУ Валентин Наливайченко робить зізнання: з 91 по 94 рік вчився в Інституті КДБ імені Андропова у Москві – на факультеті зовнішньо розвідки. Його спеціалізація – Фінляндія. Куратор – майбутній голова Адміністрації президента Росії Путіна, Сергій Іванов. Що цікаво, паралельно наш герой з 1992 року оформлений у новоствореній Службі безпеки України. Але військове звання старшого лейтенанта отримує, очевидно, у Росії.<br/><br/>Ось виписка з наказу начальника Червонозоряного інституту вже Служби зовнішньої розвідки РФ про відрядження – увага – старшого лейтенанта Наливайченка в СБУ. Російського розвідника в Службу безпеки України! Дата – лютий 1994-го. Росія і Україна вже давно окремі країни. РФ вперше пробує анексувати Крим. Щоб отримати звання старшого лейтенанта, за російськими законами, Валентин Наливайченко повинен був отримати російське громадянство і скласти присягу на вірність Росії. Відповідний указ №7 у січні 1992 року підписав тодішній російський президент Борис Єльцин. Але на третьому році незалежності України, буквально за кілька місяців до отримання дипломату, у Валентині Наливайченко раптом прокинувся інший патріотизм – український. На сленгу розвідників це називається &quot;легендування&quot;. Наливайченко тут трохи лукавить. За документами, він – відмінник Інститут КДБ – раптом не здає іспит з орієнтування на місцевості, і на тому закінчується його навчання в Росії. Це – &quot;легенда&quot; для спеціалістів.<br/><br/>Ще один цікавий момент. Донедавна на сторінці &quot;Вікіпедії&quot; російської Академії імені Андропова ім’я Наливайченка фігурувало в списку відомих випускників поруч з іменами Путіна, Іванова, Наришкіна та Якуніна. Тепер його імені там нема – витерли з наближенням виборів в Україні. Проте на час переїзду в Київ з Москви кар’єра Валентина Наливайченка лише починається. Всупереч закону про дипломатичну службу, без відповідної освіти Наливайченко влаштовується до МЗС – в посольство у Фінляндії. Збіг? Потім його переводять в українське консульство у США. А з 2004-го Валентин Наливайченко – вже заступник міністра закордонних справ.<br/><br/>А його перше перебування на посаді керівника СБУ запам’яталося цілою серією скандалів. Так, одним своїм заступником Наливайченко призначив одіозного Валерія Хорошковського, а іншим – Андрія Кислинського, в якого незабаром виявили фіктивний диплом. У лютому 2014-го на хвилі революції Валентин Наливайченко повернувся на Володимирську. Якраз починалася анексія Криму. Від СБУ очікували активних дій. Проте, за словами самого Наливайченка, всі його підлеглі пішли на допити у справі розстрілів на Майдані.<br/><br/>Микола МАЛОМУЖ, голова Служби зовнішньої розвідки України 2005-2010 рр.: На жаль, ми можемо констатувати, що і не тільки халатність, а й, можливо, і робота агентури, дозволила Росії захопити Крим, а в перспективі дестабілізувати ситуацію на сході. І це було наслідком того, що бездіяльність привела до війни.<br/><br/>Далі було захоплення приміщення СБУ в Луганську і війна на сході. Голова ж СБУ Валентин Наливайченко у цей час, за даними джерел, разом з Віктором Медведчуком на його літаку вирушає до Росії, без проходження митного і прикордонного контролю – як мінімум, двічі. Борт № P4-GEM. Даних про власників немає. Але те, що 24 серпня 2017 року цей борт літав напряму з Києва до Москви, то ексклюзивність права на прямі перельоти, які кум Путіна отримав як посередник у перемовинах щодо визволення полонених і бранців, говорить саме за себе.<br/><br/>Сам Наливайченко свої польоти в Росію категорично заперечує, однак одразу кілька джерел стверджують, що вони таки були. І у травні 2014-го, і у квітні 2015-го тодішній глава СБУ зустрічався у місті Бєлгород з високопосадовцями РФ. Зокрема, зі своїм колишнім куратором по Інституту зовнішньої розвідки, а на той час керівником Адміністрації президента Росії Путіна, Сергієм Івановим. При цьому жодним чином не інформував, як належить, про ці візити ані в.о. президента Турчинова, ані президента Порошенка. І зараз справа про незаконний перетин кордону, як видно із відповідь СБУ на наш запит, вже в суді. І, можливо, незабаром спливуть нові подробиці.<br/><br/>Між тим, після звільнення з СБУ в 2015 році Валентин Наливайченко активно кинувся в політику: створив власну політсилу, і у 2016-у об’єднав зусилля з іншим полум’яним патріотом – Юлією Тимошенко, під крилом якої починали свій шлях у велику політику чимало одіозних персонажів.<br/><br/>Так, у 2006-у за списком БЮТ вперше потрапив до парламенту Павло Лебедєв – той самий міністр оборони часів Віктора Януковича, який фактично зруйнував українську армію. Також Тимошенко взяла у свою команду наближеного до путінського кума Віктора Медведчука – юриста Андрія Портнова, який нині переховується за кордоном. Останній кадровий успіх Юлії Володимирівни – Надія Савченко, буцімто полонена українська льотчиця, яка називає Віктора Медведчука &quot;українським народом&quot; і не голосує за визнання Росії країною-агресором.<br/><br/>Не Наливайченком єдиним. Про свою співпрацю з КДБ нещодавно повідомив інший колишній високопосадовець Олег Рибачук, який так само, як і Наливайченко, закінчував іноземні мови в Університеті Шевченка – кузня кадрів (КДБ – ред.). Рибачук наполягає: лише співпрацював, а не працював – і на митниці, і під час відрядження в Індію, і згодом на банківській роботі. Зараз Олег Рибачук очолює громадську організацію &quot;Центр UA&quot;. Точніше, цілу мережу ГО, які живуть за рахунок іноземних грантів. А центр Рибачука допомагає їм отримувати ці гранти. Щоправда, допомагає лише своїм, перевіреним організаціям.<br/><br/>Володимир АР’ЄВ: У питанні польотів в Росію з Медведчком чинного голови СБУ Наливайченка, ще й під час гарячої фази агресії Кремля, крапку має поставити слідство і суд. Від себе додам лише одну історію. У лютому 2015 року я прийшов до Наливайченка, щоб повідомити його як голову СБУ про наявну у мене тоді інформацію щодо антиукраїнської діяльності кума Путіна – Віктора Медведчука. З фактами. Наливайченко навіть не дав мені перейти до суті справи: &quot;Медведчук – державна людина&quot;, – сказав голова СБУ. Щоправда, не уточнив, якої держави ця людина. Далі говорити не було сенсу.<br/><br/>– Ми намагалися зв’язатися з Валентином Наливайченком. Журналісти &quot;Закритої зони&quot; хотіли взяти в нього інтерв’ю, коментарі з приводу цих речей. Він відмовився говорити з нами. Це його права. Але людина з таким минулим, але він постійно їздив до США. Його там добре приймають. Не вірю я, що вони не знають про цей бекграунд Наливайченка, але при цьому його приймають.<br/><br/>Олександр ДАНИЛЮК, керівник Центру оборонних реформ: Я би не перебільшував рівень контактів Валентина Наливайченка у США. Я думаю, що ці контакти пов’язані не з довірою до Валентина Наливайченка, а з тим, що є нормальною практикою в роботі будь-якої спецслужбу. Тут, крім дезінформації і крім впливів, які, очевидно, Наливайченко намагається лобіювати під час своїх візитів у США та інші країни НАТО, він приносить якусь інформацію також. Тому, з цієї точки зору, цікаво аналізувати, отримувати від нього якісь факти, які можуть стосуватися інших осіб, які, так чи інакше, вигідні Росії.<br/><br/>Хочу відзначити, що, за нашою інформацією, один з останніх візитів, які Наливайченко мав у США, був фактично направлений на зрив передачі протитанкових ракетних комплексів Javelin Україні, і він активно педалював тему того, що Україна настільки корумпована, що не здатна забезпечити належний контроль, використання цих комплексів.<br/><br/>– Ви точно володієте цією інформацією? Тому що це фактично є робота проти інтересів України.<br/><br/>Олександр ДАНИЛЮК, керівник Центру оборонних реформ: Безумовно, така позиція могла би кваліфікуватися як державна зрада. І питання знову ж таки, як носій державної таємниці, Валентин Наливайченко під час своїх візитів за кордон повинен отримувати дозвіл від голови СБУ на виїзд і на свою поведінку. Це стосується, звичайно, не лише його, а й інших високопосадовців, колишніх в тому числі. Але Валентина Наливайченка – особливо.<br/><br/>Тут ще раз можна сказати, що у зв’язку з тим, що 26 років у нас була імітацію державності до певної міри, дуже багато інструментів, які прописані в законодавстві, вони ніколи не застосовувалися. І люди, які за них відповідають, навіть, можливо, не знають про те, що вони мали би це робити. Сподіваюся, що найближчим часом все ж таки позиція СБУ та інших органів, які відповідають за це, зміняться.<br/>Цікаво, що в період, коли Валентин Наливайченко служив в Службі зовнішньої розвідки РФ, її очолював інший відомий спецслужб радянський, а потім російський – Євген Прімаков. І в нього була своя доктрина, яка полягала в тому, що в перші роки незалежності не лише української, а й інших колишніх республік Радянського Союзу, колишніх країн Варшавського блоку, всі зусилля колишнього КДБ мають бути зосереджені саме на інфільтрації новостворених структур. Тому Валентин Наливайченко виглядає як абсолютно логічний представник цієї доктрини.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром