Топ-новини міста Ковеля і району 2018 року. ФОТО, ВІДЕО

01 Січня 2019, 10:48
Топ-новини міста Ковеля і району 2018 року 5706
Топ-новини міста Ковеля і району 2018 року

Видання Район.Ковель зібрало власні публікації про найбільш резонансні події, що відбулися на Ковельщині минулого року, який, за Східним календарем, був роком Жовтого Земляного Собаки.

Отож, до вашої уваги – місцеві топ-новини у різних «номінаціях».

БЛАГОСЛОВЕННЯ РОКУ. В листі з Ватикану люб’язно повідомили, що Папа Римський благословляє юну українську дипломатку Марiйку Мовчан та її родину. Монарші сім’ї Європи також не залишилися осторонь і в різдвяні свята вчергове наділили своєю увагою та надіслали свої поважні повідомлення їхнім давнім знайомим – дітям з України. Юні дипломати з Волині роками продовжують підтримувати гарні стосунки зі світовими знаменитостями, президентами і монархами, релігійними діячами, час від часу обмінюються листами та запрошують шанованих осіб в гості.

ВАНДАЛІЗМ РОКУ. У день Перемоги над нацизмом, 9-го травня, на виїзді з міста Ковеля невідомі поглумились над пам’ятником «Невідомому солдату». Зокрема, вандали відірвали голову, а на пам’ятній плиті незграбно намалювали Азовський символ – «Ідею Nації». Першим про вандалізм повідомив у Facebook старший благочинний Ковельської округи УПЦ Московського патріархату Володимир Ровінський. Національний Корпус відразу ж оприлюднив офіційну заяву, що ні вони, ні інші структури Азовського руху, ні окремі його активісти не мають відношення до цього відношення та розцінюють інцидент як провокацію з метою дискредитації Корпусу та всього націоналістичного руху. Керівник ковельського осередку Нацкорпусу Олександр Філон заявив, що в оскверненні пам’ятника підозрюють луцький осередок організації «Автономний опір», які є палкими антифашистами та неокомуністами.

ВИКРАДЕННЯ РОКУ. 38-річний мешканець села Поворськ вкрав металевий паркан Поворської сільської ради, чим заподіяв збитків органу місцевого самоврядування. У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю. Суд призначив йому покарання у виді громадських робіт строком на 120 годин.

ВИПРАВДАННЯ РОКУ. Начальник Ковельського територіального сервісного центру МВС № 0742 у Волинській області Віталій Новіков «погорів» на хабарі 14 вересня 2016 року близько 16-ої години. За даними правоохоронців, він вимагав та одержав у своєму службовому кабінеті 2500 гривень за сприяння у безперешкодній та пришвидшеній процедурі перереєстрації двох автомобілів: «Toyota» моделі «РАВ 4» та «Volkswagen Passat». Суд ухвалив визнати Віталія Новікова невинуватим у пред’явленому обвинуваченні та виправдати за недоведеністю вчинення кримінальних правопорушень, в якому той обвинувачувався, запобіжний захід, обраний відносно нього у вигляді застави – скасувати, заставу в сумі 168 400 гривень повернути особі, яка виступила заставодавцем. Також скасовано арешт, накладений на майно та грошові кошти начальника сервісного центру.

ВИШИВАНКА РОКУ. 24 серпня 2018 року на День Незалежності України у Ковелі пам’ятник Тарасу Шевченку одягнули у гігантську вишиванку. Понад дві з половиною тисячі людей різних поколінь долучились до спільної справи і разом створили унікальний виріб, ініціатором та організатором якого є громадська організація «Велика ідея». Вражають і розміри традиційного українського вбрання, на який пішло аж 36 метрів тканини, а головна частина вишиванки (маніжка) має розміри 180 на 80 см. Пояс – 8 метрів. Дизайн розроблявся у Львові. Спочатку вишивання планувалося гладдю, відтак на ній є частини у різних техніках. Впродовж року над створенням вишиванки працювали 26 трудових колективів та 15 загальноосвітніх шкіл Ковельщини, а також патріоти України з Нововолинська, Луганської, Донецької, Одеської, Львівської, Київської областей, гості з Італії, Великої Британії та США.

ВІДЕО РОКУ. Наймальовничіші куточки Волині зняли з висоти пташиного польоту. Ролик з’явився на каналі Студія Nebo.Lutsk – Аерозйомка у Youtube, – пише Перший. Серед перлин нашої області автори зняли музей-садибу Лесі Українки селі Колодяжне (01:29).

ВІДКРИТТЯ РОКУ. На ковельській набережній спортивний майданчик відкривали шуруповертом. Відео цього розмістив ковельський «кіборг» Віталій П’ясецький на своїй сторінці у Facebook. Такий вчинок він пояснив тим, що запропонував друзям пограти у волейбол, однак спеціально облаштований спортивний майданчик на набережній був зачинений і тому довелося відкручувати паркан, щоб потрапити в середину. «Задовбали. Я попереджав, що я так зроблю», – написав ковельчанин.

ГЕРОЇЗМ РОКУ. 15-річний учень 9-го класу школи № 9 Максим Павлович рибалив на водосховищі, коли почув крики про допомогу, а за мить побачив як в ополонці борсається дитина – 8-річний школяр Максим Покрова. Підліток наблизився до ополонки поповзом і подав потерпілому сокиру, яку брав для прорубування льоду. Той ухопився за сокиру, а за інший кінець юний рятівник витягнув потерпілого на товщу криги. Опісля хлопці відповзли на безпечну відстань, а тоді зіп’ялися на ноги і поспішили до берега. Максим Павлович і далі не залишив врятованого тезку: зняв з нього мокру куртку, одягнув свою і негайно відвів додому. Про цей подвиг у телесюжеті розповів «5 Канал», а 12 березня в Управлінні ДСНС України у Волинській області Максиму Павловичу урочисто вручили медаль «За мужність та героїзм».

ГУЛЯННЯ РОКУ. 2 червня на стадіоні селища Голоби зібралися десятки ряджених наречених, свах та молодиць. З ініціативи селищного голови Сергія Гарбарука тут уперше розгулявся фестиваль «Весільні обряди», який зібрав людей з усієї Волині. Гостями фестивалю стали голова Волинської ОДА Олександр Савченко, керманич Ковельської РДА Віктор Козак та очільник райради Андрій Броїло. Посадовці вітали учасників дійства та тих, хто прийшов насолодитися видовищем, та бажали гарних розваг. Савченко пригадав, що традиції завжди оберігали українців.

ДЕМОНТАЖ РОКУ. У селі Воля-Любитівська приватна фірма вирішила демонтувати нафтопровід. Роботи проводилися на сільських городах та пасовищах без дозволу людей. Техніка знищила посіви. Але найбільшу небезпеку становили нафтопродукти, які вилилися із самих труб. Ґрунт навіть після рекультивації на десятки років втратив свої родючі властивості. Також «горе»-копачі зруйнували дорогу, яку селяни будували власним коштом. Від проїзду важкого транспорту, екскаваторів, тракторів та іншої техніки асфальт на дорозі покрився глибокими тріщинами, а польова дорога перетворилася на суцільне непрохідне болото.

ЕМІГРАЦІЯ РОКУ. Уродженець міста Ковеля, півзахисник польського футбольного клубу «Ягеллонія» Тарас Романчук в інтерв’ю виданню «Przeglad Sportowy» розповів, що хоче отримати польське громадянство та виступати за збірну Польщі. Зі слів Тараса, його бабуся народилася у Влодаві в 1939 році за кілька місяців до початку Другої світової війни, що доводить його польське коріння. Невдовзі екс-українець похвалився своїм польським паспортом, після чого отримав виклик до збірної Польщі і дебютував у матчі проти Південної Кореї: вийшов у стартовому складі і відіграв 61 хвилину, поступившись потім місцем на полі Аркадіушу Міліку. На момент заміни Романчука «кадра» впевнено вела в рахунку – 2:0 (матч завершився 3:2 на користь поляків).

ЕПІДЕМІЯ РОКУ. У травні троє поліцейських патрульних, які мешкали у Ковелі в студентському гуртожитку, одночасно заразилися кором. Директор Волинського обласного лабораторного центру Наталія Янко розповіла, що «вони проживали на території Ковельської філії Волинського військового ліцею, де вчаться 120 ліцеїстів. Це створює загрозу спалаху хвороби».

ЗАБАВКА РОКУ. У робочий час, попри заклопотаність чиновницькими справами, секретар Ковельської міської ради Віра Федосюк знайшла можливість зіграти в популярному забавку на Facebook. «Побачила пост свого фейсбушного друга де йому видано посвідчення міністра оборони і задумалась, а яке ж мені міністерство доручить Фейсбук...», – у передчутті чогось неймовірного написала Віра Іванівна. Інтрига тривала не довго. Facebook «видав» секретарю міськради посвідчення президента із солідним, як для Ковеля, «окладом», чим вона і поспішила похвалитися всім друзям. 

ЗАБОРОНА РОКУ. Адвокатка Єлизавета Агеєва заборонила спецкору газети «Вільна думка» Миколі Силюку фотографувати себе та свою клієнтку – директорку МПП «Землемір» Інну Конащук (дружину екс-радника мера міста Юрія Конащука) під час гучного судового процесу за позовом Конащук до депутатки Ковельської міської ради з фракції «Солідарність» Ірини Роїк про захист честі, гідності та ділової репутації. Суддя Петро Бойчук задовольнив заяву Єлизавети Агеєвої та заборонив відео та фотозйомку позивачки та її представниці у судовому засіданні.

ЗАМИКАННЯ РОКУ. У січні на головній ялинці Ковеля згоріла частина ілюмінації. Проблема виникла після того, як невідомі вкрали «зірку», яка висіла у нижній частині ялинки. Не виключено, що під час цього варварства хулігани пошкодили електромережу гірлянди. Мешканці вулиці Незалежності (від Палацу учнівської молоді імені Івана Франка до магазину «Вечірній») звернули увагу, що коли «коротнула» ялинка, то зникло вуличне освітлення на цій ділянці дороги.

ЗНАХІДКА РОКУ. У селі Гулівка в корінні поваленого, ймовірно, від сильного вітру дерева неподалік лісу виявлено євхаристійний набір та антимінс, на якому збереглися два архієрейські підписи. Перший – єпископа Никона (Бессонова), вікарія Волинської єпархії, зроблений 1910 року. Другий належить архієпископові Олексію (Громадському), датований 1935 роком. Настоятель парафії Почаївської ікони Божої Матері протоієрей Дмитро Андрухів розповів, що церковне начиння знайшов місцевий житель. Усе воно було законсервоване у восковому кубі, тому й збереглося неушкодженим. Як опинилося під деревом – невідомо. Душпастир припустив, що, можливо, якийсь священик сховав його під час переслідувань Церкви радянською владою.

МЕЛІОРАЦІЯ РОКУ. Ковельчанин Володимир Мовчан подав до місцевої прокуратури заяву про те, що між водосховищем та кладовищем на вулиці 40 років Перемоги проводиться видобування піску, який навантажують на авто та вивозять у невідомому напрямку.

«У зв’язку з тим, що дана зона, згідно генерального плану м. Ковель, є озеленена територія загального користування, а не промислова зона, видобуток піску на даному місце – незаконний», – вважає Володимир Віталійович.

За словами заявника, видобуток піску біля водосховища проводиться без спецдозволу Державної служби геології та надр України, що підтверджується переліком спеціальних дозволів на користування надрами щодо видобування піску у Волинській області. Справа дійшла до суду, який зобов’язав начальника слідчого підрозділу місцевого відділу поліції передати заяву Володимира Мовчана конкретно визначеному слідчому для вирішення питання про внесення відповідних відомостей до ЄРДР.

НЕДОСТАЧА РОКУ. Податківці «доколупалися» до продавчині магазину на вулиці Ярослава Мудрого у Ковелі, за нестачу в касі всього лише 70 копійок і відразу ж склали на неї протокол за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 155-1 ч. 1 КУпАП. У суді жінка вину визнала, однак пояснила, що вона вперше притягується до відповідальності, жодних негативних наслідків вчиненим правопорушенням не заподіяно. Крім того, невідповідність сум готівкових коштів склала якихось 70 копійок. Суд обмежився щодо працівниці магазину усним зауваженням, а провадження по справі закрив.

НЕОБЕРЕЖНІСТЬ РОКУ. До ковельської лікарні доставили жінку із копачкою у спині. На сторінці Ковельського міськрайонного територіального медичного об’єднання у Facebook йшлося про те, що вкотре нашим лікарям довелося зіткнутися з неординарним випадком – стороннє тіло м’яких тканин задньої поверхні тулуба. Травма побутова, з необережності.

ОБШУК РОКУ. У рамках проведення операції «Акциз-2018» податковою міліцією Волині спільно з працівниками управління контролю за обігом підакцизних товарів у Ковелі в підвальному приміщенні кафе «Classic» виявили «міні-завод», де незаконно масово виготовляли традиційні алкогольні напої, зокрема «Хріновуха», «Медовуха», «Вишнівка», «Клюковка», «Лімончелло» та пива без відповідних на те дозвільних документів.

Було вилучено близько 2 500 літрів водно-спиртової суміші, що використовувалася в процесі виготовлення спиртного та 100 літрів готових алкогольних напоїв в асортименті. Крім того, вилучено імпортне дороговартісне обладнання, зокрема: циліндрично-конічні танки, варочний котел, фільтр-чан, які забезпечували масове виготовлення такої продукції. Орієнтовна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей становить 1,5 мільйона гривень. Кінцевий результат цієї справи – невідомий.

ПЕРЕВЕЗЕННЯ РОКУ. У Ковелі «Мандруючу Книгу» з бульвару Лесі Українки до гімназії комунальники перевезли аж за 5 тисяч гривень. Демонтувати конструкцію, яка не раз ставала об’єктом нападу вандалів, ковельчани просили владу неодноразово, пропонували демонтувати зону буккросингу, реставрувати її та встановити у Палаці учнівської молоді імені Івана Франка, Народному домі «Просвіта» чи в іншому місці, де воно було би під наглядом.

ПЕРЕМОГА РОКУ. В останній день Паралімпіади у корейському Пхьончхані ковельська лижниця Юлія Батенкова-Бауман завоювала золоту медаль. Перемогла вона разом з українською збірною у змішаній естафеті в лижних гонках. Титулована спортсменка мала у своїй кар’єрі 13 паралімпійських медалей, але до Пхьончхана жодного «золота». Настільки про нього мріяла, що навіть свою доньку назвала Златою.

«Я просила Бога, якщо ти вже не даєш мені медалі – я переживу. Але мені для Злати треба. Мені для дочки треба. Не для себе прошу. Для доці своєї», – сказала Юлія.

Президент України Петро Порошенко особисто вручив чемпіонці орден «За заслуги» ІІІ ступеня.

ПІДРОБКА РОКУ. Об’єднання співвласників житлового будинку № 1-А на вулиці Лісова у Ковелі складається із чотирьох квартир, три з яких переконували письмово місцеву владу, що вони не давали ніякої згоди на створення ОСББ.

«При створенні ОСББ там попідписувалися за людей. Одна хазяйка квартири взагалі в Італії перебуває. І вона ніяк не могла за себе підписатися. У них там війна, бо не можуть поділити землю. Ну цей самий хитрий чоловік, чи він такий розумний, сам створив ОСББ і назначив себе головою, розписався за них. І з тих пір ті люди ходять по сесіях, по комісіях, і вже до мене додому приходять все по тому питанню скаржаться», – роз’яснив дивну ситуацію голова постійної депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства Геннадій Кіндер.

Як не дивно, але місцева поліція у махінаціях з документами нічого протиправного не виявила.

ПОГОНЯ РОКУ. У понеділок, 9 квітня, по обіді екіпажі патрульних в Ковелі отримали орієнтування про нетверезого мотоцикліста, який створює аварійну обстановку під час руху. Правоохоронці швидко знайшли транспортний засіб, який підходив під орієнтування, однак водій з пасажиром не зреагували на вимогу зупинитись, а почали втікати. На перехресті вулиць Володимирська-Незалежності спричинили дорожньо-транспортну пригоду, однак продовжили рух. Після нетривалого переслідування патрульні таки заблокували водія в одному з дворів. При спілкуванні помітили в нього ознаки сп’яніння, однак проходити перевірку в присутності двох свідків той відмовився. Документів на мотоцикл чоловік не пред’явив. Згодом патрульні встановили по базі Інтерполу, що цей транспортний засіб перебуває в міжнародному розшуку, попередньо, викрадений в Італії.

ПРЕЗЕНТАЦІЯ РОКУ. У американському місті Маямі відбулась виставка картин ковельчанки Тетяни Калівошко. На виставці можна було побачити квіти, що прориваються з дула пістолета, військові літаки з ромашками, бойова граната, більше схожа на квіткову вазу… До такої тематики картин молоду художницю спонукала війна на Сході України, АТО, російсько-українська війна, збройний конфлікт – як би це не називали, а усім українцям болить за схід. Коли здійснилась революція Гідності, саме в цей час Тетяна починає шукати себе в інших країнах і на відстані в пів земної кулі спостерігає за тим, що змінюється на її батьківщині.

ПРЕМІЮВАННЯ РОКУ. На День місцевого самоврядування чиновники Ковельської міської ради отримали премій на 400 тисяч гривень. Про це свідчать дві трансакції виконкому за 6 грудня 2018 року: одна – на 348 тисяч гривень, друга – на 52 тисячі гривень.

«Це – справді знакове свято. У нас є повноваження і можливості робити місто таким, яким його хоче бачити кожен мешканець – сучасним, зручним і комфортним для життя. Тож будемо відповідальними перед собою та перед усіма ковельчанами», – йшлося у цьогорічному вітанні міського голови Олега Кіндера до колег, працівників та ветеранів місцевого самоврядування, депутатів міської ради.

ПРОБІЖКА РОКУ. У рамках XIII Ковельського Міжнародного пробігу та VII «KOVEL HALFMARATHON-2018» відбувся пробіг мам з візочками. Виявили бажання позмагатися 11 матусь. Вони разом з дітками подолали 500 метрів. Першою прибігла ковельчанка Курсова Вікторія. Цей забіг організатори («Спортивний клуб «Ковель» та Федерація легкої атлетики України спільно із Ковельською міською радою і Федерацією легкої атлетики Волинської області) приурочили Дню матері, що відбувся вже за тиждень.

ПРОПОЗИЦІЯ РОКУ. Колишній голова Ковельської районної ради, а нині координатор громадської організації «Майдан Гідності» Ігор Верчук публічно звернувся до владців відмовитися від вшанування дня визволення Ковеля від німецького окупаційного режиму, назвавши їх «корисними ідіотами».

«А може досить! Завтра всілякі адміністрації та ради будуть урочисто вшановувати 74-річницю завершення бездарно проведеної військової операції з заміни німецького окупаційного режиму на совєцькій в м. Ковелі та районі, пізніше це назвуть визволенням. Хлопці-владці, а може досить бути корисними ідіотами на угоду уйлу, створюючи простір руского міра. Чи наблизить це нас до перемоги, чи додасть бойового духу! Хіба ворогам. Толерасти і деди воевалі йдіть десь», – написав він у Facebook.

ПРОТЕСТ РОКУ. Працівники пасажирського вагонного депо «Ковель» (ЛВЧД-14) вийшли на акцію протесту, коли довідалися, що на Львівській залізниці, начебто, видано наказ про призначення їм нового начальника – Василя Садового (начальника поїзда із Львівщини), і нібито зі Львова виїхав цілий автобус працівників управління Львівської залізниці представити у Ковелі нового начальника. Кілька десятків вагонників, які забралися біля прохідної, «гостей» так і не дочекалися, а тому поступово розійшлися по робочих місцях. Колектив депо таки відстояв свого багаторічного керівника Олександра Стречена.

РЕКОНСТРУКЦІЯ РОКУ. Неймовірна містифікація трапилася у Ковельській міській раді. Справа в тому, що директор проектного підприємства «Ковелькомунпроект» Віктор Дубина та головний інженер проекту Оксана Левчук розробили робочі креслення реконструкції архівного відділу міськвиконкому. Так, згідно креслень та візуалізації можна побачити два коридори та вісім службових кабінетів. Незважаючи на затверджений проект, скріплений підписами і печатками, працівники МПП «Інвестбуд» збудували зовсім інше, як то кажуть, «поза планом», влаштувавши замість шести кабінетів – сесійний зал. Технічний нагляд капітального ремонту здійснював приватний підприємець з Ковеля Олександр Бондарук.

Начальники обласних управлінь ДСНС Володимир Грушовінчук та ДАБІ Іван Чуліпа, підлеглі яких займаються «наїздами» на підприємців та приватні структури, в даному випадку злякалися мера Олега Кіндера і закрили очі на дуже грубі порушення законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, інших норм містобудівного законодавства.

РИБАЛЬСТВО РОКУ. В озеро Кричевичі випустили велетенського коропа, якого врятували від пательні. Вага велетня – більше 25 кілограмів.

«25380 – така чиста вага красеня, що вчора був врятований з пательні і сьогодні оселився на Кричевичах. Відмінили все заплановане, і цілий вчорашній день витратили на те, щоб його привезти. О третій годині ранку нарешті випустили. Дружини кажуть, що ми хворі. Певно, так і є. Як назвати, є ідеї?», – йдеться у дописі на Facebook.

РУКОПРИКЛАДСТВО РОКУ. У Ковелі діти гралися в дворі багатоповерхівки та декілька разів натискали на домофоні кнопку виклику до 36-річного мешканця під’їзду. Близько 17-ої години обурений чоловік вийшов із будинку та вдарив 12-річного бешкетника у вухо. Медики діагностували у неповнолітнього посттравматичний розрив барабанної перетинки, але його не госпіталізовували. Матір хлопця звернулася із заявою до поліції, яка відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) КК України. Чим закінчилася справа – правоохоронці не повідомили.

ТВОРЧІСТЬ РОКУ. Казка учениці ковельської гімназії Анни Бадири «Фарбований лис» перемогла у номінації «Проза» (вікова категорія 6-11 років) Всеукраїнського учнівського літературно-мистецького конкурсу «Стежками Каменяра», нагородження переможців якого відбулося 1 червня біля погруддя Івана Франка у Києві. Загалом у конкурсі взяли участь 1811 школярів з усіх регіонів України. Журі конкурсу оцінювало роботи у чотирьох номінаціях та двох вікових категорія. Організатори конкурсу відзначили не тільки високий художній рівень робіт, але й особливу позитивну енергетику дитячих творінь.

А учитель ковельської школи №10 Віталій Волосюк став володарем призового третього місця у номінації «X-серіали» проекту за кращий сценарій телесеріалу у рамках пітчингу «The Next Big Thing Generation», презентувавши журі на телеканалі «1+1» сценарій до серіалу «Прокляття жовтого дракона». У якості нагороди він отримав можливість безкоштовного навчання у Вищій школі Media & Production за обраним напрямком.

ТРАНСПОРТ РОКУ. У Ковелі на Привокзальній площі перехожі побачили чудернацького «Москвича» із переробленою задньою частиною автомобіля. Фото цього розмістив Сашко Криштоф на своїй сторінці у Facebook.

«Дві третіх «москвіча», – написав він у дописі.

ТЯГАНИНА РОКУ. У Ковельському міськрайонному суді ще із 2017 року розглядається кримінальна справа відносно старшої інспекторки митного поста «Ковель» Волинської митниці Ірини Микитюк, яку підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 364 КК України. За даними прокуратури, 10 листопада 2015 року вона здійснювала митне оформлення позашляховика «BMW X5» (2010 року випуску), який було ввезено ТзОВ «Торговий Дім «Нік Авто» в Україну на тентованому причепі вантажівки, та умисно внесла завідомо неправдиві відомості до офіційних документів, долучивши до акту митного огляду фотознімки зовсім іншого транспортного засобу. На підставі «липового» акту фірма сплатила митні платежі фактично тільки за кузов, хоча це був повністю укомплектований позашляховик. До державного бюджету не надійшло понад 507 тисяч гривень. Кримінальне справа й досі перебуває у суді.

ФОТОГРАФІЯ РОКУ. З нагоди першого місяця роботи у Ковелі відділу Управління патрульної поліції видання «Район.Ковель» опублікувало 3 березня велике інтерв’ю з керівником ковельських патрульних Тарасом Михалком. Фотографію Тараса Миколайовича журналістам надали самі поліцейські. На знімку добре видно, що на стіні його службового кабінету висить мапа України без Криму.

До речі, у січні 2018 року СБУ відкрила кримінальне провадження через карту України без Криму, розміщену в Сторожинці на Буковині. «Оскільки в діях організаторів заходу вбачаються ознаки кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 1 ст. 110 КК України («посягання на територіальну цілісність і недоторканність України», – ред.), управлінням СБУ в Чернівецькій області 23 січня зареєстровано відповідне кримінальне провадження», – повідомила прес-служба СБУ.

ХАБАРНИЦТВО РОКУ. Співробітники СБУ, прокуратури та поліції викрили на хабарі командира взводу відділу організації несення служби в місті Ковелі Управління патрульної поліції у Волинській області Павла Науменка. За даними прокуратури, він тричі вимагав та одержував хабарі за безперешкодне перевезення вантажними автомобілями приватного підприємця лісосировини. Під час одержання 3-х тисяч гривень чергового «траншу» командира взводу 29 березня було затримано. Кримінальне справа й досі перебуває у суді.

ЧАЮВАННЯ РОКУ. У понеділок, 22 січня, після щотижневої ранкової апаратної наради у міській раді спецкор газети «Вільна думка» Микола Силюк приїхав до приватної перукарні «Ексклюзив», яка знаходиться у Ковелі на вулиці Драгоманова, 5. Відкривши двері цирульні, він побачив міського голову Олег Кіндера, з яким тільки-но бачився на апаратній. Олег Олексійович, без верхнього одягу, тримав у руці чайник, а поруч на дивані сиділа молода симпатична жіночка, також без верхнього вбирання. На якусь мить розгубившись від дуже несподіваної появи такого візитера, градоначальник швидко опанував ситуацію, включив чайник і, присівши, дістав із тумбочки пакунок із солодощами. Напевно, він тут був уже не вперше. У цей же самий час якраз розпочалася оперативна нарада голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика у режимі відео селекторного зв’язку з керівниками органів влади на місцях. Але у перукарні «Ексклюзив» про відеоселектор нічого не нагадувало.

Усміхнений і цілком здоровий вранці Олег Кіндер того ж дня раптом опинився на лікарняному ліжку.

ШАХРАЙСТВО РОКУ. Автомобіль марки «Audi A6» у Ковелі продали за 2700 доларів США, які виявилися фальшивими. Всі банкноти були номіналом по 100 доларів. Інцидент цей трапився опівдні 5 травня на території Привокзальної площі міста. Продавець звернувся із заявою до поліції, яка відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 199 КК України.

ШТОВХАННЯ РОКУ. Начальниця поїзда «Ковель-Москва» стусанами випхала пасажира з вагону, коли потяг уже рушив. Вона пошкодила особисті речі чоловіка та мало не лишила його життя. Випадок трапився 30 вересня на залізничній станції Кривин у Хмельницькій області. Касир станції не змогла роздрукувати білети, які пасажири замовили через Інтернет, і особисто підійшла до начальниці потягу та пояснила у чому причина. Керівниця пропустила лише одну людину і більше нікому зайти не дозволила, подавши сигнал, який дозволив потягу рухатись та набирати швидкість.

В «Укрзалізниці» заявили, що провідниця і начальниця поїзда «Ковель-Москва», які на ходу виштовхали з потяга пасажира з електронним квитком, будуть звільнені.

«Є багато питань до станції Кривин, яка багато порушень зробила і фактично визвала емоційні дії, призвела до конфліктної ситуації між пасажирами і поїздною бригадою», – коротко прокоментував скандальну історію начальник пасажирського вагонного депо «Ковель» Олександр Стречен.

Читайте такожТоп-новини міста Ковеля і району 2017 року

Коментарі
01 Січня 2019, 13:53
На рахунок обшук року це заказуха року. Броварня варить пиво офіційно. Кінцевий результат цієїї справи відомий. Дане видання рівня жовтої преси ніяких фактів тільки чутки.
01 Січня 2019, 15:08
Обшук в "Класіку" проводився не виданням Район.Ковель, а податковою міліцією Волині спільно з працівниками управління контролю за обігом підакцизних товарів у рамках операції «Акциз-2018». Як можна називати обшук "чутками", коли він дійсно був?! Де докази, що це була "заказуха"? Одні тільки балачки і ніяких фактів. Варити пиво це одне, а розливати "бадягу" по пляшках це вже зовсім інше.
01 Січня 2019, 15:38
Пропозиція року від дурня з ініціативою І.Верчука. Трапляються такі люди! В Фейсбуці, на сторінці тепер уже всім відомого Петр Об'єдкова, я знайшов такі слова про наше місто:<br/><br/>«Згідно з конвенцією цивільні люди вважались полоненими й також мали права по захисту їх здоров'я та життя. Перед війною в Ковелі проживало 52 000 чол., а після визволення міста на 29 липня 1944 року нараховувалось всього 4 000 чол. Вцілівши ковельчани розповіли, що було розстріляно близько 35 000 містян, а решту погнали до Німеччини на роботу. Вдумайтесь в ці цифри, адже за ними були живі люди!»<br/><br/>«В ХХ столітті на волинян випало багато лиха. Якщо взяти тільки одне місто Ковель, то після війни населення залишилося менше ніж 1% від тієї кількості, що проживало до 22.06.1941 р., ось вам і Хатинь, і Батурін. Майже всі будівлі були зруйновані, вижившим не було де жити. Адже німецькі війська обороняли важливий залізничний вузол півроку, стільки ж як і Червона армія Сталінград! Під Ковелем також була своя Прохоровка, коли було знищено понад 1 000 танків Червоної армії. Така маловідома історія Ковеля.»<br/><br/>І що він радить зробити:<br/>«Тому я вважаю, що будувати меморіал, щоб увіковічити пам'ять жертв нацизму буде мало. Потрібно на цьому місці будувати Музей жертвам тоталітарних режимів. Такого в Україні ніде нема, але він потрібен, щоб люди й підростаюче покоління бачили справжні обличчя нацистів, фашистів, більшовицького терору, починаючи з Голодомору. І повинна бути експозиція присвячена «Волинській трагедії», щоб покінчити з піаром недолугих політиків на людських кістках. В архівах зберігається багато історичного матеріалу який потрібно виставити для знайомства широкої громадськості. Люди повинні знати й пам'ятати злочини які чинили на землі України тоталітарні режими! Повинна бути каплиця для поминання невинних жертв війни.»<br/>І я зим згідний! Мати такий музей в нашому місті це дуже велика справа! Адмін! Може надрукуєте його статтю про наше місто на цій сторінці? Вона заслуговує цього, а не якісь дурнуваті ініціативи весляра.
01 Січня 2019, 16:47
Порада його дуже цікава для Ковеля і району, але не для цієї влади. Сцену будували скільки років за 5 млн.? А тут сурйозне будівництво та й тема дуже складна. Рома-космос за два роки свого правління не тільки космодром не побудував, а й обсерваторію ще не відкрив. Сьогоднішні керівники міста та Дубівської ОТГ це не здібні реалізувати.
01 Січня 2019, 16:58
А Федосючечка мені все-таки нравіцца!
01 Січня 2019, 22:02
В класіку наливок якраз вилучили 100 літрів зверху написано. А 2500 літрів спиртної суміші яка для варки пива використовувалась. Це і є заказаху року а результат справи відомий тільки дана жовта преса (колір сечі) чомусь про це не пише. Перед міськрадою що ярмарка наливки без акцизні продають. Чомусь всім пофігу. Це ще раз доводить заказуху.
02 Січня 2019, 11:04
Про обшук в Класіку і вилучене там майно писали не журналісти, а податкова міліція, Район.Ковель та інші видання це передрукували. За розливання та арешт &quot;бадяги&quot; нехай &quot;великий&quot; кафешник Дідіцький і його гоп-компанія всі претензії висловлюють не ЗМІ, а податковій міліції. Чи кишка тонка?! Хай в суді доведуть, що це була &quot;заказуха&quot;, а то виходить тільки бла-бла-бла.
02 Січня 2019, 12:48
Ковель район тільки передруковує навіть не перевіряє факти. Чому в даній статті написали що чим закінчилось невідомо? Чи сраку &quot;журналістам&quot; відірвати та перевірити важко. Чому в центрі міста на ярмарках шмурдяк продають і називають наливками? А дане преса кольору сечі публікує фото ? І всім пофігу що безакцизним алкоголем торгують в самому центрі міста серед білого дня та без ліцензії. Одних бачимо інших ігноруємо?
02 Січня 2019, 13:10
Перевіряють факти у криміальній справі прокурори, а не журналісти. І з якого такого дива преса буде ставати на сторону кафешника Дідіцкого, відбілювати його за розлив та продаж шмурдяка?
02 Січня 2019, 15:34
Хіба тут журналісти? Чим закінчилось невідомо? Сидіти з різних ресурсів чи з фесбука переписувати матеріал? Ж&quot;полизи а не журналісти. Одно строннє висвітлиння подій це лозунг кожного зацікавленого журналіста.
02 Січня 2019, 17:44
&quot;великий&quot; кафешник Дідіцкий хай спочатку докаже в суді, що то була заказуха податковій міліції і що кримінальну справу по його шмурдяку сфабрикували.
02 Січня 2019, 18:49
А до чого тут Дідіцкий? Я хотіла в казати на те що даний ресурс кольору сечі висвітлює події односторонньо, дотримуючись мабуть чиїхось конкретних інтересів. Навіть в даній чудо статті написали що результат по конкретному пунку невідомий. Ніхто нікому нічого доказувати не зобов'язаний. Одностороннє висвітлиня подій чітко вказує на зацікавленість даного ресурсу кольору сечі когось пропіарити а когось очорнити. &quot;великий&quot; журналіст пише тут &quot;статті&quot; точніше злизує по інших ресурсах.
02 Січня 2019, 19:24
нехай &quot;великий&quot; кафешник Дідіцкий і його компанія по розливу шмурдяка в м. Ковелі промиють очі сечею та ще раз уважно прочитають написане податковою міліцією, яка проводила обшук в його закромах. Відкупились від податкової і тепер починають гавкати, що нічого не було.
02 Січня 2019, 19:36
Ще раз до тупого апонента. Дочого тут Дідіцкий . Даний ресурс кольору сечі висвітлює події односторьонньо. Не висвітлює події в повній мірі. Написали голосний заголовок завод в підвалі по розливу шмурдяка. А реально вилучили 100 літрів наливок . Результат справи невідомий. Головне заголовок. А тут обшук року. Тут не питання в Дідіцкому чи ще в комусь тут факт на лице що даний ресурс працює на замовлення. А заголовок відкриття відкрили шуруповертом. Чаювання року кіндер пив чай. і так далі. Журналіст року премію потрібно дати.
02 Січня 2019, 20:08
По-перше, витрись від сечі. По-друге, якщо це &quot;жовта преса&quot;, яка працює на замовлення і т.д., то тебе тут ніхто не тримає. Що ти робиш на цьому ресурсі?
02 Січня 2019, 20:31
Ти вже півдня пробуєш тут відбілити Дідіцкого, то стає зрозуміло, що ви обоє з однієї шайки по розливу в Ковелі шмурдяка. В Класіку в Дідіцкого був обшук. Це є реальний факт, заперечити який неможливо. Тому і написали журналісти &quot;ОБШУК РОКУ&quot;,бо таких і обшуків справді в 2018 р. не було. Чи була це заказуха, чи якийсь план по боротьбі з розивачами шмурдяку це вже питання зовсім інше. Став його податковій міліції. Чого видання має цікавитися, як там Дідіцкий &quot;порішав&quot; питання по кримінальній справі? Воно їх в принципі не повинно цікавити, бо Дідіцкий для них ніхто: не роботодавець, ні друг, ні сват, ні брат.
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром